Kugle prednjeg trapa

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Kugle prednjeg trapa

Post by altinjanin »

@ stefanm,''recite mu da ga ne udara molim vas'' :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

cekamo info od svabe.... glava sredjena ili...?
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

ma nisam sredio....nece da se amesti da nema lufta....pojavio se neki drugi problem na 2000 - 2500 obrtaja trese ne auto nego motor se gusi....sta moze biti?

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

na plinu pretpostavljam?
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Kugle ili jabucice su me ranije odbije od lade. Koliko sam samo puta video da je nekoj ladi i to na raskrsnici prilikom skretanja ispao toocak, uzasan problem. Dali se to iscupanje kugle manifestuje nekim predznakom kao lupanje ili teze motanje volana ili ona se iscupa samo tako.
Kada sam kupio ladu odmah sam skinuo ruske kugle sa mazalicom koje hvalite ovde i stavio nove fadove radi sigurnosti. Sa tim fadovim kuglama sam presao oko 70,000 km. i one i dalje teraju. Te ruske idalje cuvam i naredni put kad idem u tazbinu surak ima mazalicu i podmazacu ih.

Ah da i zato u gepiku uvek nosim kuglu i sav potreban alat za zamenu nedaj boze da mi kugla ispadne.

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

moja lada je presla 206 000km sa originalnim kuglama, sutra ih menjam.Nemaju ni malo lufta ali ih menjam jer sam promenio amortizere, opruge, nosace amortizera, spone pa da bude sve novo.Kupio sam fad kugle jer su samo one bile u ponudi
Samara 4ever

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

kugle ispadaju samo ako su konstukciono recene ili toliko pojedene da nema sta da ih drzi. bilo koje krstene(fad,vaz,itd) nece ispasti osim ako ne puknu srafovi koji ih drze(cesta greska prilikom zamene i mnogi misle da je do kugle kad vide auto na putu a neki veseljak je zamenio kuglu i srafove(pre toga nije mogao da skine originalne pa ih je otkinuo/odsekao i stavio 5.5 srafove(oznaka za cvrstinu)). srafovi moraju biti barem 8.8 kvaliteta...
Last edited by jeronimo on Tue Aug 13, 2013 9:20 am, edited 1 time in total.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

rina

Post by rina »

pre dva meseca zamenjene su mi kugle. (2107)
tek pre neki dan sam primetio da mi je majstor na jednom točku postavio kugle naopako (gornja je dole, a donja gore). :roll:

ićiću to da reklamiram, ali me zanima da li su za ovih dva meseca (nekih 1000km) ove pogrešno postavljene kugle mogle da se oštete, tj. da li je dovoljno samo im zameniti mesta ili će morati da se stavljaju nove?
(u pitanju su fadove kugle.)

djape1977

Post by djape1977 »

gornja kugle, koja je sad postavljena dole, je mogla da se osteti i verovatno je ostecena. treba je proveriti pre ponovne ugradnje. ako nema lufta onda je ok.
donja kugla, koja je sada gore, je sigurno ok.
j***** auto bez kardana

rina

Post by rina »

hvala!

dejca

Post by dejca »

Po cemu se razlikuje gornja kugla od donje i dali ako se donja kugla namesti gore moze imati nekih problema.
Danas sam skidao levi tocak i primeto sam da gornja kugla ima lufta pa reko da je zamenim. Imao sam jednu kuglu u rezervi ali nesecam se koja bese gornja ili donja. Po izgledu je ista i rupe za srafove su isti. Lepo se je i namestila.

rina

Post by rina »

donja kugla ima ravnu kapu, a gornja poluloptu.

dejca

Post by dejca »

Hvala rina za info. Izgleda da sam pogodio. Ovu koju sam namestio i ima polu okruglu kapu.

dejca

Post by dejca »

Od skoro ponovo se je pocelo cuti neko lupkanje napred na desnoj strani. Sumnja naravno prvo ide na kugle. Letos sam kupio jednu fenox proizvodjaca. Na prvoj strani sam procitao da je bas te kugle djape1977 iskritikovao. Ja je namestih pa videcemo kako ce biti.
Napravih jedan krug tu u ulici za probu i cinimise da nema lupkanja. Videcu kako ce biti ovih dana kada je malo vise vozim. Inace i tu koju sam skinuo cinimise da je dobra, rukom kada se mrda luft se ne oseca. Nju je proizveo fad.
Image Image

djape1977

Post by djape1977 »

sto si onda menjao?

lupkanje cesce potice od losih gumica amortizera ili balans stangle
j***** auto bez kardana

Post Reply