razbijeno staklo je lako izvaditi (moze i uz pomoc cekica jos malo da naprsne vise kako bi se lakse izvadila)
sledi pranje kedera i ivice skoljke na koje naljeze keder
najbolje preko haube postaviti neko staro cebe

rukom se montira keder oko novog stakla
ako postavljate polovno prednje staklo i imate opciju nekoliko kedera odaberite najelasticniji keder kako vam kasnije nebi prodirala voda ako je keder isuvise otvrdnuo
potreban nam je jedan kanap, ja umem da se snadjem i sa improvizacijom (elasticni elektricni licnasti kabel, najlon, ...), ali vama savetujem kanap debljine oko 7-8 mm
kanap polako obavijamo oko kedera i guramo ga u utor u kojem treba da se nadje lim sasije. Pocinjemo kanap postavljati od polozaja centra stakla u donjoj zoni pa u krug tako da nam kanap zavrsi opet na sredini donjeg dela stakla (kedera)

tako staklo sa kederom i kanapom postavimo u pocetnu poziciju kako staklo treba da stoji s tim sto odmah nastojimo da keder sirom stranicom - donjom odmah ulegne svojim zlebom na lim skoljke

nije lose da pozovemo nekoga u pomoc radi lakse montaze da pritisce dlanovima o staklo (meni je pomagala moja zena), a pri svemu ovome nije lose nogama se odupirati o stubove krova ili ako je skinut plasticni kokpit odupiranje nogama moze i o pozarni lim

dok osoba koja nam pomaze dlanovima vrsi pritisak cele tezine tela (bez udaranja, samo fizicki pritisak dlanovima) mi polako izvlacimo kanap i promatramo da se keder pravilno namesta sa unutrasnje strane limarije

kad smo obisli ceo krug i izvukli kanap (pri izvlacenju treba paziti da se ne osteti keder) prstima proverimo da je keder dobro nalegnuo na lim i eventualno pritiskanjem namestimo

nedostupna mesta mozemo laganim udarcima namestiti da dobro nalezu (ja sam u ovom primeru koristio drvenu drsku alata)

sa spoljnje strane takodje proverimo da se keder nije slucajno negde podvio pa to popravimo
posle pokusamo dlanovima povlaciti staklo levo - desno, gore - dole, kako bi pokusali centrirati naleganje na sve strane kedera ravnomerno
i posao je zavrsen