Malo ulja na lameli ako može pomoć, savet, bilo šta

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

Post Reply
bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Malo ulja na lameli ako može pomoć, savet, bilo šta

Post by bruyoni »

Malo nije za ladu ali aj ako neko zna da pomogne. Uzeo drugar da promeni set kvačila za astru i dok smo tako mozgaii kad da menjamo mačka pojurila nešto oborila bočicu sa uljem i ona da bude maler pravac na ganc novu Luk lamelu! :evil: Nije ju celu okupalo, ona mala bočica za podmazivanje, već kako je izletlo desetak kapi (otprilike) na samu ivicu dimenzije jedno 10 mm u dubinu i 25 mm obodom. Obrisali smo mi to malo i sredstvom za čišćenje ali opet to je upijalo možda nekih 4-5 minuta dok on nije otišao da vidi šta mačka vršlja po garaži.

E sad mene interesuje dal to montirati ili uzeti novu ili nekako odmastiti sredstvom za pranje motora ili razređivačem...

jbg nikad mi se tako nešto nije desilo, znam da kad sinter na kočionoj upije ulje da je gotovo. Zvao ja pitao neke majstore svi kažu ma stavi nije problem, evo guglam sad i ne nalazim da je neko imao ovakvu dogodovštinu. Znam da kad ode semering pa ulje okupa lamelu da je gotovo ali to budu veće količine...

Hvala na pomoći !

PS: znam da sam stavio na dva mesta izvinjavam se ali eto ne znamo šta da radimo. Tj da ne bude mi je stavimo i da ceo posao bude uzalud...

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Re: Malo ulja na lameli ako može pomoć, savet, bilo šta

Post by Dare »

Operi odmašćivačem, pa proceni je li upila ili nije. Mada prema dimenzijama koje si naveo mislim da nije ništa opasno.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Fairy (tecnost za sudove) i operi pod cesmom posle malo osmirglaj i to je to !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

bruyoni wrote:jbg nikad mi se tako nešto nije desilo, znam da kad sinter na kočionoj upije ulje da je gotovo. Zvao ja pitao neke majstore svi kažu ma stavi nije problem, evo guglam sad i ne nalazim da je neko imao ovakvu dogodovštinu. Znam da kad ode semering pa ulje okupa lamelu da je gotovo ali to budu veće količine...
Sta mislis, kako onda radi kad propisa semering radilice ili spojnicke osovine pa cela lamela i korpa budu u ulju ?
Samo obrises dobro nitro razredjivacem i kao novo. Radio sam tako i sa kocionim oblogama i nikad nije bilo problema.

bruyoni

Post by bruyoni »

Ubaciš ulje za motcikl i voziš :D
Za kočionu oblogu znam da sam na motoru probao da očistim i da nije uspelo, prvo jače kočenje i oseti se miris nagorelog ulja, sreća pa je dupli disk.
Bem li ga, kad ode semering onda se menja u glavnom.. vođen nekim po principom "Kad sam veće skinuo menjač da se promeni jer šta da ga vratim pa krene da proklizava skidaj ponovo"

Znači nitro razređivač i dobro brisanje. Fairy mi je nekako nesiguran kad operem ruke sa njim uvek nekako budu klizave ruke ko neki balzam da bude...
Večeras brišemo pa nek se sutra peče na suncu.

djape1977

Post by djape1977 »

montiraj i teraj, nista joj nece biti
j***** auto bez kardana

bruyoni

Post by bruyoni »

Odmašćeno malo faminom, pa nitrom i montirano. Ne proklizava, za sad :D

Hvala svima.

maki lada je zakon

Post by maki lada je zakon »

:) nece ni da prokliza ja sam na svom autu bio zamastio sve samo lepo ocistio i dan danas radi ima 2 godine i nije proklizala :D

Post Reply