Yugo EFI Power

Moderator: lengenda

Goxxy

Post by Goxxy »

Iako sam auto solidno izgleda - meni se ne dopada previše. Jedini i glavni razlog tome je previše plastike na tom automobilu. Čemu to? Prvi manji udarac i odmah na krpljenje branika ili suknjica. To je ono što sam i ja nekada mislio da stavim na mog Sputnika pa sam digao ruke, iz gomile razloga. Srećom - digao sam ruke ;)

Mehanički - da se ne lažemo - Zastava nije ništa specijalno i treba mnogo para, vremena i živaca da se to dotera na fini nivo. Ti si koliko to mogu da primetim odradio, za šta skidam kapu.

Enterijer - tu je sve novo. Mada i to novo nije nizašta, bez ljutnje. Nije ništa specijalan enterijer kod Lada (izuzev eventualno Kaline, koja je dizajnerski i tehnički svetlosnim godinama ispred drugih Lada a o Zastavama da ni ne govorim), ali kod Zastave se to svodi na kilometar sat, par prekidača (ventilator, grejač zadnjeg stakla, prednje maglenke - ako ima novi Yugo, i farovi - ništa više).

Ipak, više nekako volim stock ili naked izgled bilo kog automobila. Nikakve plastike, već samo fine felnice, malo spušteno ogibljenje i "sleeper" ispod haube.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

djape1977

Post by djape1977 »

previse je plastike na tom jugu. zaobljeni branici i maska na kockastu karoseriju? pobogu. :mrgreen:

boja... mozda kad bi malo vise isla na pink? onda bi bio pun efekat :roll:

enterijer od eko koze ti se svidja? JAO!!! :evil:

posao oko motora - respect

felne na onoj jednoj slici gde su sa crnim srcem - ok

motor od 105ks sa jugovim sedistima? kapiram da u krivini ne ispadas iz sedista samo zato sto se drzis za volan. samo ne valja tako, otkinuce se nosaci volana kad tad. :D

zadnje kocnice su i dalje fabricke? znaci kao i da ih nemas. :shock:

zastava sport amortizeri? mogu da zamislim :D

sve skupa ocena 3-
puno truda i para. trud cenim.
j***** auto bez kardana

YUgisa

Post by YUgisa »

Djape:
Motor od 125ks sa Zastavinim sedistima ;)

Boja je inace fabricka...

Nesvidja mi se unutrasnjost od eko koze, ali posto je fabricki vec ima na vratima, planiram samo da predjem u crno...

Nebih se slozio da ih nemam, ali bice diskovi pozadi...

Amorte nemozes da zamislis... ;)

Inace znam da je na pogresnom mestu, al jbg kad su tu rekli da stavim...

Goxxy:
A sto se tice unutrasnjosti, sem obrtomera (koji tek imaju noviji Yugici) vise ti nista i netreba, naravno promeniti volan na neki manjih dimenzija... ;)
Zastava Forum
http://zafc.bigforumpro.com/

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

djape1977 wrote: motor od 105ks sa jugovim sedistima? kapiram da u krivini ne ispadas iz sedista samo zato sto se drzis za volan. samo ne valja tako, otkinuce se nosaci volana kad tad. :D
Ako se ne varam ovo je bio Raletov jugo, a on se čovek ložio isključivo na drag. Dok je imao fiatov motor - ganjao je taj jugiša na pravcu Honde CRX, Alfe 1.8 TS, Renault 19 16v ali je čovek odmah rekao da je auto samo za pravac i da mu se ne isplati sređivati ga za krug.

PS: koji je to Fiat 1.6 od 125 konja? U koji model se ugrađivao?
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

2107

Post by 2107 »

darkmensale wrote:
e pa jugo spada pod I...
Mada ga ja ne bi stavio ni tu... :D :mrgreen:
Brate, izvini ali lupas...

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

Moram da vam kazem ba YUgisin Yugo ide odlicno za yuga cak sta vise ide bolje od BMW-a E30 320 znam da ce te me napasti ali yugo ide odlicno,u zivotu nisam video tako dobrog yuga koji kada sedis u njemu deluje bolje od mnogih stranih automobila,cak ima udobnija sedista od Chevrolet Kalosa
Inace yugo je oduvao toyotu MR2 koja ima 126ks i 700kg ne kazem da je dobra i da ne dimi ali ipak je yugo ostavio

Napadajte me koliko zelite ali ja stojim iza svega sto sam rekao :!:
BA3 21013 / LADA 1200s

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Brate, izvini ali lupas...
To je moje misljenje!!! Jedan sam od onih koji prezire zastavina vozila i ne smatra ih za automobile :!: :)
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

opel wrote:Moram da vam kazem ba YUgisin Yugo ide odlicno za yuga cak sta vise ide bolje od BMW-a E30 320 znam da ce te me napasti ali yugo ide odlicno,u zivotu nisam video tako dobrog yuga koji kada sedis u njemu deluje bolje od mnogih stranih automobila,cak ima udobnija sedista od Chevrolet Kalosa
Inace yugo je oduvao toyotu MR2 koja ima 126ks i 700kg ne kazem da je dobra i da ne dimi ali ipak je yugo ostavio

Nije stvar u tome da li on ide :!: stvar je u tome koliko ce dugo on da ide :!: A to sto si rekao verujem i nemam zasto da te napadam :D
A da... imas i ladu koja ide bolje od M6 pa nista :D
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Alekre

Post by Alekre »

Ne ide bolje od stare 6ice a tek nove... Nemojte da pisete te gluposti sramota me .

kosta978

Post by kosta978 »

Ajte ljudi ne pričajte svašta. Čovek je sredio svoj auto za respekt i suzdržite se od komentara tipa yugo je sranje, te nije auto...i slične gluposti.
Komentare neka postavljaju oni koji imaju znanja i vremena da tako nešto urade sa svojim autom, a ne da samo teoretišu, te ovo je super, te ovo je sranje...te ja bi ovako to uradio....bla,bla,bla.

2107

Post by 2107 »

darkmensale wrote:
opel wrote:Moram da vam kazem ba YUgisin Yugo ide odlicno za yuga cak sta vise ide bolje od BMW-a E30 320 znam da ce te me napasti ali yugo ide odlicno,u zivotu nisam video tako dobrog yuga koji kada sedis u njemu deluje bolje od mnogih stranih automobila,cak ima udobnija sedista od Chevrolet Kalosa

Nije stvar u tome da li on ide :!: stvar je u tome koliko ce dugo on da ide :!: A to sto si rekao verujem i nemam zasto da te napadam :D
A da... imas i ladu koja ide bolje od M6 pa nista :D
Brate, SVAKI auto moze da se nasvira KOLIKO HOCES. Ogranicenje su samo pare tako da... A ako toliko mrzis Zastave, ne moras da postujes bilo sta u ovom topicu. Totalno je nepotrebno.

Slazem se sa Acom.

YUgisa

Post by YUgisa »

Kupljeno nesto za mene i moju saputnicu, da nam bude udobnije dok se vozamo :D

Image
Zastava Forum

YUgisa

Re: Yugo EFI Power

Post by YUgisa »

Evo mene posle dugo vremena... Znam da sam vam falio :lol: :D Nesto mi forum nije prihvatao sifru a danas me jedan clan foruma mi kaze da me nema dugo, pa navratim kad ono odjednom radi 8)

Evo pojasevi kako su legli:

Image

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Image

Image

Spusten auto napred jos dodatno 2cm (napsram fabrickog oko 10cm) i pozadi za 7cm (toliko je i naspram fabirckog), tako da sada od ruba do centra tocka iznosi 28.5cm. Napred stavljene ficine opruge duzine 21.5cm, stavljena floridina ramena (8mm duza od fabrickih), stavljeni teflonski nosaci b. stagle i ubaceni tefloni umesto gumica u ramenu. Pozadi ispeglan gibanj sa 4 platne na 11cm, novi amortizeri tvrdji od fabrickih i kraci 3cm. Stavljene viljuske od Poly-a. Napred rasiren trag tockova i sad iznosi 136.5cm (fabricki 130.8cm). Pozadi trag tockova takodje rasiren i sad iznosi 136cm (fabricki 131.2cm). Rastojanje od prednje do zadnje osovine iznosi fabricku meru od 215cm. Minus napred i pozadi 3 stepena.

Ubacen stelujuci regulator pritiska goriva...

Image

slike zadnje b. stagle ;)

Image

Image

Image

Image

I jos par slicica.

Image

Image

Image

Image

Postavljena i koska (moze da se vadi tocak)... Treba je jos ofarbati...

Image

I danas je napravljeno novo kuciste za filter, tj prepravio sam fabricko kuciste filtera da moze da u njega da se montira pecurka i da ima dotok vazduha direkno iz maske kroz cev fi100mm...

Image

Image

Evo kad je ofarbano ;)

Image

Image

I slika montiranog kvacila posto sam od poslednje posete spalio jos jednu sinter lamelu... Na zalost, nisam uspeo da nadjem zamajac od Punta GT pa da ugradim set kvacila od 215mm umesto fabrickog 180mm

Image

Ugradjen 13/53 diferencijal sa 5 brzina i sredjen i detaljno opran menjac...

Image

Postavljeno ojacanje grede sa mogucnosti stelovanja i montiran zadnji brisac od Punta (nema slika)

Image

Image

Image

Image

Ofarban volan u crno tako da nema vise "hrom" detalja :D

I bilo je malo igranja sa ITB ugradnjom, ali jos nije proradilo posto imam problem sa nalazenjem ogovarajucih brizgaljki...

Image

Image

Image
Zastava Forum

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

lepo, ;) samo mislim da si ga mnogo spustio.ili ces siriti rubove ili ce ih on sam prosiriti(jugo)... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

drug, uz svo postovanje prema ulozenom trudu, dodao bih par primedbi:
ova zadnja "koska" mislim da je bespotrebna, a osim toga ti je odbila srafove tako da sad ne hvataju sigurnu zonu (plastiku)
Onda, ova prednja maska bi morala lepse da se ofarba, i ceo motorni prostor da se opere, svi korodirani srafovi da se zamene novim. Jesu to nebitni detalji za funkcionisanje cele masine, ali "Konac delo krasi" - Ja poklanjam najvecu paznju upravo sitnicama, bez obzira na to koliko su bitne ili nebitne sa mehanicarske strane. Takodje, ove cevi od kanalizacije mi se ne cine kao najbolje resenje...

Jos me interesuje kako si ucvrstio ove pojase? Nisi valjda za naslon sedista ?

Post Reply