Audi A4 (2002)

Moderator: lengenda

dejo

Re: Audi A4 (2002)

Post by dejo »

Mislim da je 1998 fiat u alfi 156 predstavio prvi common rail dizel motor. I dan danas su svi moderni dizelaši common rail oli ti ga zajednički vod. Zahvaljujući fiatovu patentu današnji dizeli su tako dobri. Bosch je za sitne pare otkupio patent i najbolje prošao.
Vw nije slijedio trend kao i svi drugi proizvođači korišteći taj fiatov patent nego su se oni okrenili pd motorima i predstavljajući to kao svoju tehnologiju, mada je taj princip odavno poznat na brodskim motorima. Prije par godina vw napušta pd i prelazi kao i svi ostali na CR tehnologiju koja je ipak pouzdanija, jednostavnija i jeftinija za izradu.

Boki78

Post by Boki78 »

Alexa wrote:A to,ja sam mislio da je ozbiljnije,msm kapiram tvoja zapazanja ali.. :D
Ta zapazanja nisu bas toliko navina. Nije toliko do izolirke i filtera koliko do pristupa odrzavanju malo ozbiljnije masinerije koja je u svoje vreme kostala kao korektna kuca sa imanjem na periferiji :) To su lako uocljivi znaci jajarenja koje je skup sport na takvom autu ...

skora

Post by skora »

Evo me Alexaaaaa :D

Sta da ti kazem a da ti ne ubijem volju ......Dejo ti je lepo objasnio ,Travi ti jepo prokomentarisao......tako da svaki moj komentar nema smisla......

Sto se tice kilometraze ,suludo je da te ja tu nesto ubedjujem ili objasnjavam,ali toliko znanja imas da uporedis kilometrazu na satu i usijanost rucice menjaca ,i sve ce ti se samo kasti....dakle ako je sa tvoje strane prihvacena kilometraza od 180K,ja se se sa tim slazem,podrzavam te u tome,i samo ti diskretno dosaptavam da skoro nije usao TDI na carinjenje koji je imao nesto vecu kilometrazu.......Dakle to je sve kao pod stanc masinu jel to je neka optimalna kilometraza koju nas narod voli da CITA na displeju ...u fazonu 14 godina star auto,vozila ga baka do crkve nedeljom ,i tako godisnje prelazila 12-13k km......Medjutim mene zanima nista drugo do IME te bake koje pise u saobracajnoj ciju si fotokopiju dobio kad si kupio auto.
Dakle - kako se zove poslednji vlasnk u brifu ili tipisenu....cenim da je auto iz nemacke/austrije ako se ne varam???

Sto se tice stanja filtera JA sam to znao da ce tako biti jel su SVI koji udju kod nas takvi,tako da je to sve OK za ocekivati,i ZATO sam ti rekao menjah SVE tecnosti i filtere jer to sve je zabagrelo......

Ako sumnjas u moje reci,ti baci pogled na papire kad ti je audi zadnji put bio registrovan napolju,pa od tog datuma saberi dane koliko je proslo do momenta dok ga nisi ti kupio - tako da je toliko stajao tamo negde.

Isuvise rano je komentarisati bilo sta ,pogotovo preko slika.....ali kada budes skinuo branik i prednjicu ti ga slikaj pa cemo onda komentarisati dalje.....a do tad ,ako nije tajna ,na kom placu je kupljen auto???

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Imam podatak,tj nasao sam nesto po cemu dobro znam da kilometraza nije prava i sa time sam se pomirio.O tome od koga sam kupio auto tj sa kog placa necu da kazem
Iz Austrije uvoz.

@ Dejo,ako se ne varam VW presao valjda od 2008 ?

Alexa

Post by Alexa »

Mozda ovo pomogne za jos koji komentar :
Image

Boki78

Post by Boki78 »

Neko je i Travelmanu pokazao sta znaci ocistiti motorni prostor :mrgreen: . Mada mi nije jasno zbog cega ono crevo nije zamenjeno ako se vec toliko lickalo :)

dejo

Post by dejo »

Čini mi se da bi od 2008 moglo biti mada mislim da su neki motori veće kubikaže i prije bili CR.
Prijatelj mi ima Škodu Octaviu iz 2006 sa tim istim motorom, prvi vlasnik. Škoda sada ima preko 250 000 km i ama baš nikakvih problema s motorom i getribom.

Kažeš tvoj je uvezen iz Austrije. To mu može biti samo plus. Uglavnom tamo dobro održavaju automobile,a ceste su izvanredne.

Jest taj filter zraka malo garav, al očito pred prodaju svi malo zapuste automobile.
Što ti skora kaže obavezno sve tekućine nove, ali baš sve.

Sigurno ćeš naći još koji nedostatak al to ćeš u hodu riješiti.
Automobil je u globalu kvalitetno napravljen. Dobro se vozi baš zato jer motor stoji kako treba
Tvoj mi se sviđa što je u originalnom stanju, nema neka džidže bidže po sebi, ogromne felge i tako te gluposti...

skora

Post by skora »

Alexa wrote:Imam podatak,tj nasao sam nesto po cemu dobro znam da kilometraza nije prava i sa time sam se pomirio.
Naravno ....i to uopste nije upitna stvar,ali sobzirom da si auto kupio za sebe a ne za preprodaju ,uvek je lepo imati sto vise informacija o istom,da bi znao kako da se postavis i sta da ocekujes.Takvi automobili su malte ne programirani sa kvarovima i ti prakticno na svakoj kilometrazi znas sta da ocekujes,ali u zavisnosti od tretmana i nacina voznje ,ta neka kilometraza moze uslovno prolongirati intervale zamene delova koji su od vitalnog znacaja,Recimo ....ti sednes u tvog audija,krenes za Leskovac i tamo na ulasku u grad stanes da sipas gorivo.Kako si stao na pumpu ti ugasis auto da bi odkljucao rezervor.AKO TAKO URADIS 10 puta,ti se vek tvojoj turbini SKRATIO za 10.000km.....sto znaci da iako je njen programirani radni vek do 250.000km ,ukoliko je vozac kao ovaj iz predhodnog primera,njena zamena se moze ocekivati na svakom kilometru nakon predjenih 150.000km.
Dakle .....fileter kao filter ,i taj polen filter,ko ih hebe dal su zabagreli ili ne....racunaj kao da ih nije ni bilo na kolima,ali LUFT u osovinici turbine HITNO GLEADAJ,jel kad ti ta ista osovinica PUKNE ,i kad ti povuce svo ulje na auspuh ,onda pored toga sto ce da izlomi sve u motoru,napunice i katalizator uljem koji NIKAD neces moci da ocistis ,a isti kosta dosta.....

Ja ti zelim samo dobro,i nemam nameru da ti bilo kakvu losu kvalifikaciju dam za auto ,ali budi svestan da je tebi to prvi a ja ih promenio sto do sad i znam sta ti pricam,te bi stoga bilo lepo da neke stvari poslusas jel ce te sibati po dzepu sve sto ne uradis dobro.Ne zato sto JA tako kazem,nego zato sto je to vec opste poznata stvar.....pa ako ti kazem sipaj ADITIV za gorivo,onda ga sipaj jer bolje da ne znas posto je nova dizna za njega.....itd....
Alexa wrote:O tome od koga sam kupio auto tj sa kog placa necu da kazem
Ok ,i nebitno je .....zbog tebe sam to pitao ,mene licno ne zanima........ali recimo ako si u nekom trenutku zainteresovan za eventualne servese koji su radjeni na tvom autu ,ti posalji neku kao molbu na ovaj mail info.resch@autohaus.at,tamo im upisi tvoj broj sasije ,i ako nista drugo,recice ti kad i na kojoj kilometrazi je zadnji put radjen servis kod njih......na taj nacin ces imati jos jasniju sliku o tvom auto i njegovoj kilometrazi.
Imaju ga u evidenciji da znas ;)
Alexa wrote:Mozda ovo pomogne za jos koji komentar :
Moze ...ni travi nebi bolje oprao :kez :kez :P :P

Malo da se zezamo a ne samo da ti hvalimo amudija :kez

Alexa

Post by Alexa »

Boki78 wrote:Mada mi nije jasno zbog cega ono crevo nije zamenjeno ako se vec toliko lickalo :)
Koje crevo ?
skora wrote:
Alexa wrote:O tome od koga sam kupio auto tj sa kog placa necu da kazem
Ok ,i nebitno je .....zbog tebe sam to pitao ,mene licno ne zanima........ali recimo ako si u nekom trenutku zainteresovan za eventualne servese koji su radjeni na tvom autu ,ti posalji neku kao molbu na ovaj mail info.resch@autohaus.at,tamo im upisi tvoj broj sasije ,i ako nista drugo,recice ti kad i na kojoj kilometrazi je zadnji put radjen servis kod njih......na taj nacin ces imati jos jasniju sliku o tvom auto i njegovoj kilometrazi.
Imaju ga u evidenciji da znas ;)
Jel bi mogao taj mail ti da sastavis,a ja da ti kazem broj sasije,ti si za to strucniji ?

skora

Post by skora »

Alexa wrote:Jel bi mogao taj mail ti da sastavis,a ja da ti kazem broj sasije,ti si za to strucniji ?
Natürlich ;) ..... posalji VIN na PP

Boki78

Post by Boki78 »

Alexa wrote:
Boki78 wrote:Mada mi nije jasno zbog cega ono crevo nije zamenjeno ako se vec toliko lickalo :)
Koje crevo ?
Image

skora

Post by skora »

Zbog vibracija je stavljena izolirka da ne bi udaralo crevo u pleh ....da se ne osteti..... ;)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

nije ti bilo tesko da promenis jezik ili da sa neta skines "u" ? :P

Alexa

Post by Alexa »

Aha to
To je crevo od iberlaufa,iskreno nisam se usudio da odmotam traku :mrgreen:
Moracu da odmotam da vidim sta se tu desava :oops:

Alexa

Post by Alexa »

skora wrote:Zbog vibracija je stavljena izolirka da ne bi udaralo crevo u pleh ....da se ne osteti..... ;)
Onda bolje da ne diram :D

Locked