Pezo 307 HDI karavan

Moderator: lengenda

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Pezo 307 HDI karavan

Post by dejca »

Ma ne verujem da je skidao kilometražu, da je bila extra bila je. Ma takva je limarija na ladama. Loša fabrička zaštita i to je to. Ne izmažeš li je zaštittom teško može da preživi neko ozbiljnije korišćenje u periodu od oko 15 godine.

travelman

Post by travelman »

Vidi vidi, neki novi momenti na forumu. Jel su ovo dejca i masni sad najbolji ortaci kad udruzenim snagama opanjkavaju ladurine.

Lepo je meni Strumpf govorio dace nas pojedinci prodati cim iz ladurine predju u neko parce plastike ... a ja mu nisam verovao. Sad mu verujem .....

Cuj, istrulice u periodu od 15 godina :mrgreen: ....

Moja ladurina je saRanila mnoge legende i ikone autoindustrije :!: .... a kamoli tu vasu PVC ambalazu :lol: ....
...
Image
....

Uhvatite one ljubomorne forumske voajere pod ruku pa sa njima diskutujte o plastikanerima, ostavite nas ladasku sirotinju da mucimo svoju brigu :kez ....
...
Barbi, pogledaj te na kamiJonu pa sad pogledaj ovog ispod. A onda otrci u klonju i pomazi tacku G ....
...
Image
...

Nije bitna marka niti je bitna godina proizvodnje. Bitno je ono sto se ima u lobanji :lol: ....

... :hello ...

masan_motor

Post by masan_motor »

Truleks travelman, kralj poroka i bludi :D

Ajde priznaj koliko puta si menjao kompletan pod? :lol:

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

Odradi servis i vozi... taj PUG je i sa tim godistem i vecom kilometrazom, za sve rive, nive, samare i golfove 1 iz 70 i neke - AUTO..
Sa srecom da te sluzi...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Boki78

Post by Boki78 »

Jel to by borat vidoviti? :)

PUG sa tim godistem i "kilometrazom" moze biti sve od auta, do kanturine i provalije za novac. Sta ce biti sa dejcinim vreme ce da pokaze, nadamo se samo auto ....

dejca

Post by dejca »

travelman wrote:Vidi vidi, neki novi momenti na forumu. Jel su ovo dejca i masni sad najbolji ortaci kad udruzenim snagama opanjkavaju ladurine.
Ja samo prenosim iskustvo koje sam imao sa mojom ladom, kada sam je kupio bila je presla 80.000km. Stara 10 godina. Cim sam je kupio isla je kod limara da se zakrpe nekoliko rupice na potpragu i pragu. Zatim sam ja nalio zastitu i zato je ona trajala do sad sa fabrickim pragovima i svu je izmazao gde je trebalo i moglo. Da to nisam uradio sta bi ostalo od nje, nije to da ja kudim ladu, ako se ona odrzava kako treba ona to i uzvrati. Secam se tad kada sam isao po auto pijacima Nis-Leskovac isto sam gledao i zastave 101, isto godiste i sa manje kilometara bile su limarski vise stradale od lade a imale su vecu cenu.
Tako stari moj prijatelju lose ili namerno lose prevrces moje pisanije. I neznam po koji put da ti kazem da je nasa prokleta i jebana drzava dozvoljavala uvoz euro 1 motora i kasnije blo bi izbor novijih lada itekako i sad bi se opet kupila lada 2104 ili samara sa petoro vrata. Iskren da budem samara bi mi bila prva na spisku, oduvek sam se plasio da mi tocak ne ispadne na kocka ladi i zato ima sigurno desetak ispravne jabucice jer sam ih cesto menjao iz preventive a uvek kad sam isao za BG.

bortlonger, hvala.

masan_motor

Post by masan_motor »

Boki78 wrote:Jel to by borat vidoviti? :)

PUG sa tim godistem i "kilometrazom" moze biti sve od auta, do kanturine i provalije za novac. Sta ce biti sa dejcinim vreme ce da pokaze, nadamo se samo auto ....
Provalija je kada kupiš samaru "kao novu" sa riknutim ležajem i trulim podom al garažiranu a farbana je zato što je stajala ispod drveta :D

IlijaGM

Post by IlijaGM »

Ljudi nemojte da trujete dejci temu bez razloga,ko je ljubomoran neka je slobodno zaobidje.Covek je posle toliko godina kupio lepsi i bolji auto i to kud i kamo od proslog,i peugeot izgleda po slikama,a verujem i uzivo maximalno korektno s obzirom da ima skoro 17 god.Sto se kilometraze tice sta biste vi ocekivali magicnih 150 000km da pice na satu?Ovako covek zna sta je kupio sto je jako bitno kod svakog auta,a pogotovu za cifru od 2000evra,gde ima oci da ti obele da bi pronasao bilo koji auto ne bitne marke sa pravom km(pa kolika je da je bar je prava),i da nije havarisan.

Dejco jos jednom u zdravlju da te sluzi lavic!

dejca

Post by dejca »

Hvala Ilija, kilometraža, ah ta magična brojka. Opseg cene od 1800 do 2500 evra automobile koje sam ja gledao na satu im je pisalo uglavnom od 165,000 km. do 190,000 km. Samo da je ispod 200,000. Kilometražu čovek koji je dovezao kola nije vraćao, jedino vlasnik ako je to uradio. Ali bilo tačna ili ne kola su unutra i odozdo u vrlo dobrom stanju sem 10cm. praga koji je oštećen, svako dugme radi.
Papiri oko registracije idu sporo, pogrešili na mašinskom falkutetu na homologaciji ime automobila, napisaci citroen 307.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ja rekoh da taj motor gazi boga i oca, znam dobro jedan 406 al 110 ks sa 450 000km. Više verujem njemu nego bilo kom novijem.

dejo

Post by dejo »

Čestitam i nek je sa srećom i da te dobro služi.

Realno dejca je kupio puno bolje auto od trenutne lade koje posjeduje.
Peugeot je dosta udoban ima fine i mekane komande. Upališ klimu da se možeš normalno voziti na ova sva gora i gora ljeta.
Motor je relativno štedljiv. Inače ovo vozilo nije baš za neka naganjanja posebno po krivinama. Mek je dosta i težak s ne baš jakim motorom al za normalnu i opuštenu vožnju odličan.
Kod nas sve više i više ima onih stacionarnih kamera tako da slabiji motor je samo prednost.

Kilometraža je najmanji problem. Samo uredno održavanje i nema problema.
Svakako očekuj da će te korištenje ovog automobila osjetno više koštati nego lada.
Međutim pošto si ti eto sad bivši ladista i kao i svi mi imao si masne ruke neće biti problem da zamastiš ruke i oko peugeota.
Dosta stvari možeš odraditi sam.

Samo da te pitam hoćeš li i na ovom automobilu odraditi onu zaštitu karoserije? :)

travelman

Post by travelman »

Hvala Ilija, kilometraža, ah ta magična brojka. Opseg cene od 1800 do 2500 evra automobile koje sam ja gledao na satu im je pisalo uglavnom od 165,000 km. do 190,000 km. Samo da je ispod 200,000.
Rekoh u jednom postu da imam par odpada, pardon placeva sa polovnim vozilima iz uvoza pored firme gde radim i da sam se naslusao svakakvih prica od ljudi koji tamo rade.

Doteran je jedan merc, sve u fulu ... boja enterijer bla bla i na satu oko 450.000. Vlasnik sav srecan, kaze vise voli pravih pola miliona nego magicnih 150/200000 na satu.

Kad ga povezali na dijagnostiku, on pokazao 800000 :evil: ... Sva sreca da je motor okaljen u dubinama havajskih mora pa nije imao nikakve mane :lol: ...

Jeste pezo 307 bolji od samare ... ali samo onaj koji je slicnih godina, tehnicki strucno i kvalitetno odrzavan kao sto su bokijeva i moja samara. E onda je 307 bolji od samare.

Najjaci su komentari onih koji uopste i nemaju ladurinu :mrgreen: ... Aman zaman ljudi, pa idite na te forume cije marke vozite pa tamo pricajte hvalospeve o plastikanerima a nas sirotinju pustite niz vetar.

Skoro napravim jedan djir sa mojom konzervom iz 70 i neke. Jbg, i m a s e m o z e s e jer se pare ne rkaju na popravke, Samo na gorivo :!: ...
Dunav ovo ono alaski restoran i sve ostalo sto ide uz to. Naravno, riblja corba krompir salata i ostalo sa raznja.
...
Image
...

Pored nas neki derperi, posle ih snimim kako ulaze u plasticno barbi govance. Jedan hasa ribu a drugi narucio cevape i zali se kako su losi :D :D :D ...
Bem ti bolide, dosli u riblji restoran i narucili cevape a onda se jos zale kako su bajati i losi :D :D :D . Isti, bre, ko ovi pojedini lelemoodi sto na LKS kukaju i pljuju po ladurinama a nemaju ni biciklu.

Zivi bili pa i Vi ladu kupili Image
...

dejca

Post by dejca »

dejo wrote:
Samo da te pitam hoćeš li i na ovom automobilu odraditi onu zaštitu karoserije? :)
Hvala imenjače, i ti da se uskoro podnoviš sa najmanje duplo bolji auto.
A zaštita obavezno, naredno leto po litar zaštite ide u svaki prag. Gledao sam na blic zadnje koševe sa unutrašnje strane sve ko novo. Ali možda i tu po rubovima se premaže.

masan_motor

Post by masan_motor »

To je možda najgora kletva koju sam čuo u životu, dabogda kupio ladu :?

Dejča se konačno rešio bede, sad fino da kupuje naftu na crno ko svi normalni za ispod evra i da se vozika ko čovek bez mašćenja ruku i nogu. Tu i tamo će da virka malo pod haubu da proverava ulje a posle ima da je diže dva puta godišnje ko svi normalni ljudi- posle 5-6 iljada km i na redovnom servisu da zameni ulje.

A ova brabonjarija što je osuđena na lade samare... Nek im je bog u pomoci

Boki78

Post by Boki78 »

masan_motor wrote:A ova brabonjarija što je osuđena na lade samare... Nek im je bog u pomoci
Od tebe je bog davno digao ruke :)

Post Reply