Ja ne znam ni sam sebe da slazem tako da od tog posla nema nista
Svaki dan mi naviru nove ideja za aleka tako da bolje sto pre da se zavrsi
neki dan sam razmisljao da nadjem neki nivin 1.7i, da ga uradim u nabacim neki mali turbo
Ma ja aludiram na polovnjake koji ulaze u nasu zemlju gde mogu da se kupe po nizoj ceni nego isti auto u prosecnom stanju u inostranstvu... Nasi kupuju na kilo, povezani sa limarima i mehanicarima, zamaskiraju i prodaju...
Ma znam nego saabovi motori su nesto popriclicno postali jeftini , sad neki dan smo jednom liku zamenili ceo motor sa svim dodacima stavili stranca sa 200 000 km 2.0 16v turbo (iz saaba 9000) kupljen za 200 evra jeftino samo tako !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Sta ti je nov auto, izbaci gresku i ne da ti da vozis vise od 40 na sat, razmisljam neki dan sta ako mi staen auto a ja nemam alat pa kad bolje razmislim a sta da ga imam kad se tu ne kvari nista mehanicki nego u vecini slucajeva elektronika, ZIVELA STARA AUTA
Pretpostavi zasto ja koji sam stalno u popravkama novijih automobila sa elektronikom vozim stare mehanicke aute koje mogu sam popraviti bilo gde, odnosno uz manju pomoc bilo kakvog seoskog majstora u nekom zabitom mestu podalje od gradova. U skoro svakom selu ima poneki lokalni majstor i poneko staro vozilo sa kojeg se mogu iskoristiti delovi i tako prevazici situaciju. S druge strane sistem te sa novijim vozilima uvlaci u "ropstvo" tako da moras u slucaju kvara da zoves slep sluzbu, pa sad da to ne bi previse platio pozeljno je da imas clanstvo amss ili nekakvu drugu vrstu osiguranja koja pokriva troskove slepanja, ... pa sve do nabijenih velikih cena rezervnih delova ...
Super su za hobi i voznju iz uzitka, al to je to. Posedovanje I vozenje starog auta je signal da se negde pogresilo, barem kad su odrasli u pitanju. Ja to znam po sebi, posle par strateski omasenih odluka danas vozim auto koji je kupio moj otac pre 23 godine. Moje drugari svi do jednog voze nova kola uzeta u salonu. Prica kako ta kola stalno crkavaju je za malog djokicu, daleko da im nikad nista nije, ali daleko manje zezaju od nasih mehanickih. Bottom line jeste nisu moji drugari glupi sto voze nova, vec ja sto vozim stara kola.
Super su za hobi i voznju iz uzitka, al to je to. Posedovanje I vozenje starog auta je signal da se negde pogresilo, barem kad su odrasli u pitanju. Ja to znam po sebi, posle par strateski omasenih odluka danas vozim auto koji je kupio moj otac pre 23 godine. Moje drugari svi do jednog voze nova kola uzeta u salonu. Prica kako ta kola stalno crkavaju je za malog djokicu, daleko da im nikad nista nije, ali daleko manje zezaju od nasih mehanickih. Bottom line jeste nisu moji drugari glupi sto voze nova, vec ja sto vozim stara kola.
Zato cu ja da uzmem ono malo jace osiguranje i bog da me vidi, registracija za fiestu je oko 15 hiljada i sve dodatno je do nekih 5 hiljada, kupio bi ja novo al nemam potrebu za tim, ne bi ni fiestu kupio da je moja sestra htela nesto starije al oce gospodijica mali auto sa klimom, 'lep' i da je iznad 2000 god, nek crkava, nece mi bude zao.
Moj buraz kada je kupio alfu meni je nudio fiata tipo dizel u extra stanju za novce koliko budem prodao ladau. Ja ga nisam uzeo, jer ma koliko se kvarila često moja lada (a zasad se nekvari) ja ću se jeftinije voziti ladom nego tim fiatom. A da nepričam zbog poslova kojim se bavim koliko mi riva odgovara.
I ja kazem zivela stara auta, za nedaj boze dignem haubu i problem se začas reši.
Ko voli elektroniku i da daje pare na dijagnostike neka si kupuje strance.