Amer a u duši Rus... ;)

Moderator: lengenda

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Amer a u duši Rus... ;)

Post by aleko-2141 »

Zato cu ja kod mene da napravim turbo benzinca :-D

Andrej
Automobil: Jeep

Post by Andrej »

Da, da, obavezno turbina, kovani klipovi, tupe bregaste, jača pumpa, faza i zummmmm. :xixi

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ma jok, renoov 2.0 112ks, pojacam malo usis i dizne, neki turbo i dosta, to mi je u planu za sledeću godinu, u autu od 1100kg to je solidno.

Andrej

Post by Andrej »

Pošto ide turbo, odradi mapu.

Andrej

Post by Andrej »

Usis, ili da poliraš, ili da naletiš na Lexmaul za taj motor, onda ako protkomer ima mrežicu, skineš je, filter, nikako pečurku, jer ti treba dotok hladnog vazduha a ne iz motornog prostora... Dalje, jače dizne, pumpa, videti da li treba druga magistrala sa regulatorom pritiska... Ali bez mape, ništa nećeš osetiti...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

To je F3R, mislim da je isao u klia sport nasviran tako da cu se raspitati po reno forumima kako to ide i da li je neko to radio, dok ne dodje do toga nista me ne zanima niti pitam, al kad to odradim jednog dana ima Moskvic da pokaze zube :-D

Andrej

Post by Andrej »

Prvo se raspitaj na tehničkom, mislim da se u auto sme ubacivati samo motor koji je fabrički išao u njega/ ili iz palete motora koji su išli u dati auto. Da ne bi sutra bio u problemu kako da ga registruješ...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Pa auto je pravljen do 2002 a od 97 je isao taj motor a moj auto je 91, moram nekako da ih zeznem, mozda uzmem blok i papire u Rusiji tako da se nadam prolasku a i lepo pise na netu paleta motora pa nek gledaju ako im nije jasno.

Boki78

Post by Boki78 »

A pa nije ti dobra politika da oni gledaju, ako dodje do toga nece oni gledati nista vec te samo veoma prosto odhebati :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ja za punu generalnu ladinog motora ne dam pare, kupiti krstene delove i pojačati snagu na nekih 120-130ks kosta ko boga a ovaj motor ima sam 115, mogu se napravim lud da posle ubacim 16v, on ima 140ks.

Andrej

Post by Andrej »

Možda je bolje, kada beć planiraš ubacivanje motora, da odmah tapneš 16v. Malo više će te koštati u startu, sam motor, a ostalo ti je isto, ruke majstoru... Ili ga ti ubaci.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Rado al 16v nije isao bas u moj auto isao je u drugi model pa mislim da za to ne bi mogao da uradim nista i ovo ce biti misija, sam cu sve raditi, jedino ako bude trebala intervencija elektricara, struja ima da se kupi cela nova tako da nema budzenja

Andrej

Post by Andrej »

Onda odlično. Mnogo znači kada možeš sam da uradiš. Tako sam i ja, dok me još nije mrzelo da čvakam. Ako ti trebaju removi, imam ja, mogu ti posuditi. Ostalo je koliko vidim prosto. Malo sam gledao na netu koji je motor, vidim da je 8 ventla, to nije teško staviti pod haubu.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Isao fabricki, menjac je isti, drugo zvono, treba mi hladnjak koji je izgleda od nekog renoa, nema budzenja i varenja, plan mi je da sve to ubacim u neku drugu skoljku tj nadjem motorni prostor na otpadu i polako pakujem, kad sve spakujem samo prebacim kod sebe za npr jedan vikend, trebaće mi dosta vremena da skupim sve tako da mi je to jedino rešenje.

Post Reply