Mercedes W123 300TD
Moderator: lengenda
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Mercedes W123 300TD
kad ga vec radis uradi ga, mecka je u dobrom stanju pa zasluzila je 
Sad ga gledas i obraćačeš pažnju kad ga ofarbaš i posle posle više nikad, takoti je to. Zamaži ti to imanjak, prefarbaj i uživaj.
Danas sam našpricao filler na blatobrane. Malo me je šprica zezala na lijevom blatobranu. Nije se filler lijepo razlio, ostala je koja rupica. Ispalo je to dosta dobro ali nije kao prije par dana kada sam špricao vrata ispalo je baš super bez ijedne rupice. Za filer bi trebala definitivno dizna minimum 1.8. Najbolje 2.0. Ja sam radio jedan dio sa 1.4, a jedan dio sam 1.5.
Sad kad su blatobrani u filleru točno vidim na par mjesta greške al to lako ispravim.

Ovde sam malo brusio vrata na suho sa P220 čisto da vidim kako će ići.

upload img
Sad kad su blatobrani u filleru točno vidim na par mjesta greške al to lako ispravim.

Ovde sam malo brusio vrata na suho sa P220 čisto da vidim kako će ići.

upload img
- aleko-2141
U zadnje vrijeme dosta sam brusio, brusio i brusio....
Ovo pripremanje za lakiranje je baš gadan posao.
Uvijek mi je lagano curila voda na šiber. Problem je bio u odvodima. Inače postoje dva prednja i dva zadnja odvoda kod mene su prednji prohrđali i tu je curila voda. Ovaj tip šibera ne dihtuje 100% već je normalno da voda prolazi al je bitno da završi u odvodu. Našao sam i solidne polovne dihtunge tako da je to sada riješeno. Naravno trebalo je sve skinuti dolje i urediti.

Sutra moram da očistim tapacirung krova.

image post
Ovo pripremanje za lakiranje je baš gadan posao.
Uvijek mi je lagano curila voda na šiber. Problem je bio u odvodima. Inače postoje dva prednja i dva zadnja odvoda kod mene su prednji prohrđali i tu je curila voda. Ovaj tip šibera ne dihtuje 100% već je normalno da voda prolazi al je bitno da završi u odvodu. Našao sam i solidne polovne dihtunge tako da je to sada riješeno. Naravno trebalo je sve skinuti dolje i urediti.

Sutra moram da očistim tapacirung krova.

image post
Prvi put kad sam nanio filer sve sam izbrusio na suho. Onda opet kitanje i tu sam izgubio dosta vremena ravnajući. Nevjerovatno koliko se vremena izgubi na sitnicama. Onda opet neki dan napravim dosta posla, a neki dan te neće pa neće i onda najbolje ostavit do sutra. Za ovu vrstu posla baš treba živaca i ne treba žuriti ako nije baš nužno, a meni nije bilo.
Sve slojeve bi ostavio koji dan da se dobro osuše. Vrijeme me je odlično poslužilo za ovu vrstu posla jer je cijeli pošli mjesec bio sunčan i topal. Jedan dan sam brusio u garaži i nikad više. Sljedeća dva dana sam samo garažu čistio od prašine.
Ovo mi je prvi put da radim nešto ovako, najbolje da se naučim na svom vozilu.
Pripremio sam krov, zadnja vrata, zadnje blatobrane i vrata gepeka. To ću sada ofarbati, a ostatak auta drugi put jer tu moram promijeniti desna vrata i blatobran. Odozdola sam nanio zaštitu.

upload picture
Sve slojeve bi ostavio koji dan da se dobro osuše. Vrijeme me je odlično poslužilo za ovu vrstu posla jer je cijeli pošli mjesec bio sunčan i topal. Jedan dan sam brusio u garaži i nikad više. Sljedeća dva dana sam samo garažu čistio od prašine.
Ovo mi je prvi put da radim nešto ovako, najbolje da se naučim na svom vozilu.
Pripremio sam krov, zadnja vrata, zadnje blatobrane i vrata gepeka. To ću sada ofarbati, a ostatak auta drugi put jer tu moram promijeniti desna vrata i blatobran. Odozdola sam nanio zaštitu.

upload picture
- aleko-2141
Svaka ti cas 
a sta je falilo tom autu pa da je moralo celo da se radi?
a sta je falilo tom autu pa da je moralo celo da se radi?
Bilo je hrđe po pragovima i rubovima. Zadnja desna strana je bila očešana. Na brzinu je urađena al dosta loše. Vrata od gepeka izudarana. Bilo je dosta sitnica.
- aleko-2141
Samo napred, imas dobre zivce, sve sam mogao da uradim al pripremu nikako 
Evo slike od danas. Sve je u fileru i pobrušeno vodobrusnim P600. Još obrusiti sa P800 dobro oprati i lakiranje.
Sve rubove oko vrata sam ofarbao.

image ru
Sve rubove oko vrata sam ofarbao.

image ru
Baš sam tako i ja razmišljao, a onda sam se uhvatio posla i udri.aleko-2141 wrote:Samo napred, imas dobre zivce, sve sam mogao da uradim al pripremu nikako
Zaista je gadan posao. Em praši, em smrdi sva ta kemija kojom se maže. Nije zdravo sigurno. Dobra maska je pod broj jedan od opreme. Sad mi je jasno zašto je dobro lakiranje skupo.
Kupljena je boja. Baza i lak. Danas sam čistio unutrašnjost. Podesio malo bolje vrata. Prošao sam sve opet sa vodobrusnim P800 i oprao auto i stavio ga u garažu da se suši. Sad koji dan bi trebao u komoru na lakiranje.

free image host

free image host
Sve je detaljno očišćeno i usisano. Izvana sam ga dobro oprao dva puta da ne bi bilo kakvih masnoća.

image ru

image ru
Pošpricao sam bitumen oni tvrdi koji se boji. Mada ne volim vidjeti bitumen na ofarbanom autu ipak je to korisna stvar. Sa strane sam ga nisko nanio, a na ostali dio donjeg krila najbolje da nalijepim prozirnu foliju.

image hosting

image hosting