Mercedes W123 300TD
Moderator: lengenda
Re: Mercedes W123 300TD
I kad sve zavrsis uradi ovo i miran si naredne 20 godine.
viewtopic.php?f=28&t=4986
Maloprije lakiran u komori. Prebisao sam ga više puta anisilikonom te na kraju voštanom krpom. Tu je moj posao završio.
Majstor je tada uzeo šprice i završio posao. Ipak škakljivi dio prepustit profesionalcima. Sada vidim koliko su njegove profesionalne Sata šprice neusporedive naprama mojim jeftilenima.
Onda je u komori zapečen na 60 stupnjeva i ostavljen u komori do ujutru.

image uploader
Majstor je tada uzeo šprice i završio posao. Ipak škakljivi dio prepustit profesionalcima. Sada vidim koliko su njegove profesionalne Sata šprice neusporedive naprama mojim jeftilenima.
Onda je u komori zapečen na 60 stupnjeva i ostavljen u komori do ujutru.

image uploader
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
To sam uradio ljetos. Po pragovima. Smiksao sam motorno ulje i hipenol. mjesec dana nakon toga auto mi je smrdilo po hipenolu. Sada ću u šupljine vrata i gdje još mogu našpricati vosak.dejca wrote:I kad sve zavrsis uradi ovo i miran si naredne 20 godine.
Majstor mi je rekao da sam pripremu odradio odlično. Kaže da bi bio sretan kad bi mu netko tako pripremi auto a on samo da lakira.aleko-2141 wrote:ko novo
Sutra ćemo vidjeti kako će to sve izgledati kad izađe iz komore.
Potrošeno je malo više od litra baze i točno litar laka. Baze mi je ostalo još pola litra, a laka je bilo na knap.
Ovo je originalna boja siva baza + lak. gotovo da i nema u sebi onih metalik zrnaca, vrlo malo.
Uzeo sam svijetliju nijansu. Vidjet ćemo kako će se slagati sa prednjim dijelom koji nije farban, al mislim da je i tamo bila baš svjetlija nijansa. Ionako dogodine namjeravam lakirati i prednji dio. Prednja desna vrata i krilo su mi malo truli.
Uzeo sam svijetliju nijansu. Vidjet ćemo kako će se slagati sa prednjim dijelom koji nije farban, al mislim da je i tamo bila baš svjetlija nijansa. Ionako dogodine namjeravam lakirati i prednji dio. Prednja desna vrata i krilo su mi malo truli.
- aleko-2141
Kad sam bio klinac nisam je voleo nikako al kad sam poceo da vozim odusevio sam se, malo sam imao problema u pocetku sa saltanjem dok ukapiram cuveno cimanje
kada sam probao prvi put nagazio sam na kocnicu i kad nisam ispao iz sedista 
Sve 123-ce koje sam ja vozio šaltung stvarno su meke. I kvačilo i mjenjač. Puno mekše nego dosta novijih auta. Kod njih i u ručni mjenjač ide ATF pa su možda i zato lagane bez obzira na vanjsku temperaturu. Moja je automatik.

free adult image hosting

free adult image hosting
- aleko-2141
Ovo je super, sredi polako ostatak i cuvaj to 
Ma samo preradjeno ulje i bitumen onaj za parket to pripremi i izmaži svuda iznutra i napuni i najmanju gredu i ima da vidis rezultate, to ne smrdi nista. Jedino sto umazes pod gde to radis i dok se posle iscedi ali dobro kosta jeftino a efikasno je.dejo wrote:To sam uradio ljetos. Po pragovima. Smiksao sam motorno ulje i hipenol. mjesec dana nakon toga auto mi je smrdilo po hipenolu. Sada ću u šupljine vrata i gdje još mogu našpricati vosak.
Da moju ladu nisam time zastitio odavno bi bila zdrobena.
Uhh to ti je propust, kad si radio trebao si ceo auto da uradis, ali dobro ti znaš svoje planove.
Dovezao auto kući jutros iz komore. Boja je ostala super. Jako sam zadovoljan kako sam izravnao sve neravnine. Majstor kaže da sam položio pripremu.
Uoči se dosta razlika u nijansi stare i nove boje. Ova nijansa nove je zamiješana po originalnom kod, sad da li je stara kada je farbano prije 15-tak godina originalna ili ne neznam ili je razlika u nijansama u recepturi različitih proizvođača. Stara boja više baca na plavkasto dok nova naginje više žućkasto-zelenkastoj ovisno o nagibu svjetla preljeva se.
Uglavnom to nije problem jer ću i prednji dio ofarbati vjerovatno dogodine.

imagur
Uoči se dosta razlika u nijansi stare i nove boje. Ova nijansa nove je zamiješana po originalnom kod, sad da li je stara kada je farbano prije 15-tak godina originalna ili ne neznam ili je razlika u nijansama u recepturi različitih proizvođača. Stara boja više baca na plavkasto dok nova naginje više žućkasto-zelenkastoj ovisno o nagibu svjetla preljeva se.
Uglavnom to nije problem jer ću i prednji dio ofarbati vjerovatno dogodine.

imagur
Kod tebe sunce, a na jugu Srbije mecava, veje belca samo tako.
- aleko-2141
Omasio si boju