Pre svega pozdrav svima.
Vidim da se ovde prica o temam koje su meni itekako interesantne.
Ja sam Aleksandar, iz Prokuplja, `93 godiste. I..i... Uzeo sam dozvolu u petak i ne izlazim iz kola
Nisam mogao vise da cekam na tu dozvolu.

Pre sam se sve krio od policije i izbegavao da vozim po gradu.

Nedaj boze da su me uhvatili...
Koliko vidim ovde se prica o Fiatima.. a.?
Evo ovako... sada imam (tj. moj cale ima

) ladu rivu 1500, `87, plin. Pre par godina je radjena limarija jer je bila udarena sa desne strane. Moj cale je kupio od tog coveka i popravio sa prijateljem. Od tog doba je proslo jedno 5g i pocela je da pokazuje. Desni prag je izgleda otisao skroz kao i krilo. Otsalo je manje-vise ok.
Sto se tice motora nema da trosi ulje i radi solidno ali problem je sto ona ne ide preko 90 eventualno 100km/h.

Menjac je sa 4 brzine.
Od automobila imam: Fiat 132 2.0l sa dve bregaste, Fiat 131 1.6l-produvao, 2x Fica 750, Buba 1300, Lada riva 1500, Zastava confort 1.1 `79.
Buba nije vozena nekoliko godina ali motor nije zaribao. Zastavu sam kupio pre par dana, na motoru je radjena generalna i od tog doba nije prosla 150km, limarija je solidna. Kosevi su zdravi kao i pragovi, samo su izbile pecke na vratima i na rubovima ali mislim da bi se to sredilo kad bi se prespricala i prefarbala. Motor od 131 je produvao... a presao je.. ni sam bog ne zna... Na kraju svoje karijere trosio je 2:1. 2l benzina na 1l ulja
Onda je cale kupio motor od 132 i ubacio ga na 131, kasnije je taj covek ostao bez para pa ja cale od njega uzeo i skoljku od 132 i dva menjaca. To je trebalo da se namesti ali cale nije imao volje tako da je vozio ladu.
Ja bih hteo da ugradim ovaj motor od 2000ccm u ladu ali cale nece.

Znam da pasuje, imam i tri menjaca (sto od 132 sto od 131). Ipak to ima 115ks i 2000ccm... Ide kao ludo. Dok je Fiat vozen ladno je u 3 stepenu isao 110-120.

Mada ga cale nikad nije vozio preko 140 jer je limarija bila losa (sada je katastrofalna). A o startovanju... 1...2...3 i jos slajfuje
Pre par dana sam razgovarao sa caletom oko zamene motora ali vidim da to on nebi radio.

Rece da mora da se posle toga radi neki atest na masinskom fakultetu.???
Koliko je to isplativa investicija.? I sta mi preporucujete, sta da radim sa svim ovim kolima.?
Ukoliko nista ne uradim za par meseci verovatno ce sve osim lade i zastave zavrsiti na otpadu...
Motor od 132 su mi trazili jedni ljudi, hoce da ga ugrade u kampanjolu. Voze sa njima drva iz sume (verovatno na crno

).
Veliki pozdrav svima.
Ackopk.
PS. Izvinjavam se sto vadim stare teme.