Kao sto rekoh ...

Moderators: dejo, dejca, Rus

Goxxy

Post by Goxxy »

josif visarionovic wrote:Kupi isti taj kao od samare, samo na sebi ima oznaku 2101 ili 2105. Znaci ljubicasta kutija, regler cetvrtast, skroz plastican,crn i bas je za ladu 2101-2107.
Mogu samo da potvrdim ove Josifove tvrdnje. Imao sam od istog proizvođača drugi model reglera (isto za 2101-2107) samo malo manji i sa providnom prednjom plastikom i - užasan je. Tako je neravnomerno održavao napon da je strelica skakala kada dam gas, odnosno kada hoće da struja iskoči iz optimalnog intervala. Čak mi se dešavalo da mi pozicije "tinjaju" jer je regler tako kontrolisao struju. Užas...

Novi, od istog proizvođača, baš taj o kojem priča Josif, sam kupio pre 2 dana za 250 dinara i fenomenalno se ponaša. Jedino što je gabaritno maaaalčice veći. Ali i pored toga, barata strujom odlično. A isti proizvođač, da čovek ne poveruje...

Pitate se kako imam odvojen regler? (Samara ima integrisan regler u alternatoru) - imam alternator od Rive, pa stoga i taj odvojen regler :)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Sasvim logicno, alternator od 2101-2107 moze na 2108.
Samarini su losijeg kvaliteta, od 2101-2107, osetljiviji su i cesto brljave,.....,crkavaju diode,.... :?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Uzmete lepo neki Bosch, Iskra, Valeo, Magnetti Marelli... alternator i nema problema, ima da radi ko sat. Ako ne odgovara prednji poklopac, stavi se onaj od postojeceg alternatora zbog nosaca.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Ok, ali ladin(2101-2107) je jeftinija varijanta, i pouzdan je.
Slazem se za Bosch, kod zene na Mercedesu je crko posle 290 000 km. Zamenjene cetkice i lezajevi i teraj. :D

Kiza69

Post by Kiza69 »

Juce sam resio problem !!!

Kupio regler,kao "francuski" ROTEX, :wink: 630 din u radnji u Dimitrija Tucovica.
Plastican, ali sive boje i plastika je dosta kvalitetnija od svih koje sam dosad video.
Skinuo sam alternator, oprao ga, izmerio diode i bile su OK i sve ponovo zapakovao ... i radi :D

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

OK, drago mi je da si resio problem. Kakva je to prodavnica u Dimitrija Tucovica?

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Lada auto imaju tu prodavnicu i u zemunu(tel:2106-196)

Goxxy

Post by Goxxy »

Hehehe, pazi prve četiri cifre tog broja telefona?! :)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

A, ne, ja kupujem samo u radnjama ciji telefon pocinje sa 2103-xxx :lol:

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

choksi wrote:Lada auto imaju tu prodavnicu i u zemunu(tel:2106-196)
Види, додали "двојку"...

Vidi, dodali "dvojku"...
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Wolf66

Post by Wolf66 »

Miljan wrote:
SERZAS wrote:Upali motor, skini sa akumulatora klemu ako se gasi onda stvarno nepuni. To ti je najbrzi nacin da saznas ako nemash tester.
I najbrzi nacin da sjebes diode u alternatoru.

Ovo NE POKUSAVAJ ni u kom slucaju.
Najprostiji način da proveriš da li ti akumulator puni je da kad upališ auto upališ sve potrošače i pokreneš brisače na najbrže. Ako nisu ''lenji'' onda puni. Mnogo egzaktniji način je da na pijaci kupiš voltmetar i ako ti puni 12,5 -13 onda je sve u redu. Voltmetar je 200 dinara a uvek dobro dođe. Kako se koristi? imaš more sajtova na kojima je potanko objašnjeno, istina na engleskom. Ukucaš multimetar use tutorial i dobiješ rezultate. :wink:

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Slabo je to, sa ugasenim motorom ispravan akumulator treba da ima bar 12,5V, a kad radi motor na leru treba da bude ne manje od 13V, dok ne vecem broju obrtaja treba da bude 13,6-14V.

Post Reply