2105

Moderators: dejo, dejca, Rus

Post Reply
Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

2105

Post by Miljan »

Pogledajte akumulator :lol: :lol: :lol: a kutija osigaraca je "ZCZ 21. oktobar" Kragujevac :D

Image

Rus

Post by Rus »

Nisam vidjao ovakve lajke sa prskalicama za farove, i sa drugacijom posudom prskalice vetrobrana, ovo je neke novije proizvodnje?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Nisu novije, ovo su starije (vidis kakvi su retrovizori), ali to je za izvoz u Finsku.

Rus

Post by Rus »

Druga stvar ako su pravljenje za izvoz u Finsku :) ali opet smo i mi malko umesali svoje prste :)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

To je model sa pocetka proizvodnje. Svi modeli za izvoz u Zapadnu Evropu u prvoj polovini 80-tih su imali metalnu lajsnu na pragovima.
Imam katalog modela 2105 iz 1984.god, koji mi je doneo drug iz Nemacke. Ista ovakva lada je na njemu, samo bez boje i 1200ccm.

I prekidaci migavaca su ZCZ i mnoge druge plastike su radjene kod nas.
Boja je na vecini modela DUGA, takodje nas izvoz u SSSR.
Sa unutrasnje strane poklopca prtljaznika je stajao zalepljen papiric na kome su pisali podaci o boji: Cveti Duga broj ....

Rus

Post by Rus »

Moja lajka je imala tu lajsnu, ali je majstor kada je zasticivao nije vratio kako treba, tako da je skinuta. Kod nas su ove petice pravljene samo sa vozacevim spoljnim retrovizorom, a ove su neke sa dodatnom opremom :)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Rus,da nije kod tebe lajsna bila plasticna sa posebnim krajevima, a ovde je aluminijumska.

Rus

Post by Rus »

Pa imala je u sebi limcic neki, a spolja je bila plasticna to da. A i na ovoj slici bas i nisam nesto dobro video, sta ces godine :) hehe

Post Reply