Lajsne na pragovima

Moderators: dejo, dejca, Rus

Post Reply
josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Lajsne na pragovima

Post by josif visarionovic »

Ako na vasoj ladi 2105 i 2107 radite pragove (sajtne), morate odlepiti plasticnu lajsnu sa njih.

Prilikom skidanja ona se uvije, pa kada se zalepi ponovo ne izgleda lepo.
Zbog toga majstori retko kada vracaju ovu lajsnu.

Prilikom vracanja, potrebno je sa unutrasnje strane lajsne odvojiti tanku aluminijumsku traku, koja je zalepljena celom duzinom.
Posle odlepljivanja te trake, lajsna se vraca u prvobitan polozaj.

Tada zalepite za nju duplu lepljivu traku, koja sluzi samo za lepljenje lajsni i zalepite je ponovo na prag i vratite krajeve sa novim tiplovima.

Ako je ravno zalepite, izgledace kao da nikada nije skidana.
Mislim da je ovo veoma lako i brzo resenje, a najezim se kada vidim da su je ljudi vratili, posle zamene prednjih krila, jer tada mora malko da se odlepi, sa sarafima.

Rus

Post by Rus »

Ih sad kazes :) doduse tada kad je to radjeno na lajci ja sam imao oko 8-9 god tad nisam nista ni znao o kolima, a i majstor je bio fazon "majstor rile" znam da je cale tu lajsnu doneo umotanu u gepeku.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ako je jos imas, odlepi aluminijum i bice kao nova. Dupla lepljiva traka nije mnogo skupa. Trebaju ti dve trake, a to je oko 600 din.

Rus

Post by Rus »

Videcu moguce da je jos imam negde na terasi, bas cu da je potrazim, mada mislim da ce joj trebati neko sredjivanje :) ali sta je tu je posle ispitnog roka malko zanimacije :)

Post Reply