Dosao je njegov brat koji je zavrsio za mehanicara ali ne bavi se time.
Elem bio sam tu dok je stelovao ventile, isao je po pravilu prvi klacka treci steluje i tako dalje.
Karburator sam skinuo,izduvao ga kompresorom,malo ocistio spolja,ali nisam hteo da ga u detalje rasklapam,jer su oni zurili...
Zamenio sam membranu i gumice ocistio rasprsivac i vratio ga..
Izasao sam da telefoniram,kada sam se vratio oni su vec stavljali filter vazduha i polako zavrsavali posao,posle su upalili i na uvo pomerali razvodnik,pa smo cekali da se ugrej da bi ga fino ustelovali.
I bilo je kao bolje nego pre.
I pre neki dan ja sednem u auto,posle jedno mesec dana,a on ne radi lepo kao da sam seo u traktor. Onda mi kaze matori da nesto nije kako treba i ja uzmem paljenje postavim tamo gde je najmirniji ali to nije to opet trese.
I resim da skinem karburator mozda nisu nesto vratili kako treba,pogledam sva creva su ok,ali kada sam skinuo kuciste filtera vidim nisu dotegnuti srafovi bili,pa se jos od vibracija odvili i tu je vukao fals vazduh.
Dotegnem to kako treba i sada mirnije radi ali znam da moze bolje.
Tako da sam resio da ventile opet prestelujem,paljenje sredim.
Ovde na forumu sam nasao kako se pravilno steluju ventili, nasao sam semu za stroboskop koji cu ovih dana napraviti.
E sada hteo bi i smesu da nastelujem
Na mom karburatoru postoje ova tri srafa:

1 je za ler gas
Ali ova dva ne znam cemu sluze i koliko treba da su odvrnuta,cuo sam negde ovaj ovoliko (lupam 1.5 kruga ) a ovaj drugi (2.5 kruga).
Sada koji je za sta i koliko od prilike da se odvrne?
I ne znam gde treba da nadjem repere na koje cu da usmerim snop iz stroboskopa kada budem stelovao paljenje, ako moze neka slka
Unapred vam hvala!!