problem sa kantom!!!

Moderators: dejo, dejca, Rus

Post Reply
Deki_Zemun

problem sa kantom!!!

Post by Deki_Zemun »

imam (opet) problem sa kantom!!!problem je u tome sto nece da upali ni na benzin ni na plin.ona vergla ali ne pali.malo joj fali da upali ali nece.svecice su u redu akumulator je bio pun pa sam ga ispraznio.majstor (koji ima skoro 80 godina i koji se ne seca da je menjao razvodnu kapu pre par meseci!!!) kaze da mi negde mesa plin i benzin.uvece je nastelovao kapu da pali bez gasa i sauga.ujutro isto.nema pomisli da upali!sta da radim?Hvala unapred!!!

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Ne verujem da ti mesa benzin i plin, u tom slucaju posto je ta smesa itekako zapaljiva u motoru bi doslo do BUM-a ... a to kod tebe nije slucaj.

To sto kazes da joj malo fali da upali, to onaj fazon kao da je upalio se chuje na sekund pa se opet ugasi? Meni iskreno to lichi da zeza karburator ... Struja je ok, svecice ok, vergla ... Bem li ga. Il je karburator zapusen i prljav do zla boga il taj majstor ne zna da namesti razvodnu ruku (mada se meni to desavalo kad me jebo vakum pa mi ispadale platine svaki dan...)
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Shone89

Post by Shone89 »

Iz onoga sto je on gore rekao - ocigledno ima varnicu cim na trenutak makar upali...

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ako si proverio ovo sto je marko napisao,
ili su u pitanju platine, kondenzator ili suvise kasno nastelovano palenje.

SERZAS

Post by SERZAS »

O kakvom se karburatoru radi? Dal je Ozon, Weber sa 2103/06 ili 2101? Dal se radi o elektronskom paljenju?

Pocni od kablova ustvari razvodne kape. Pogledaj sve u tom delu, razvodnu kapu proveri iz nutra i u kakvom su stanju kontakti.

Ako vec kazu da mesa benzin i plin skini crevo benzina sa karburatora i probaj da palis na benzin. Ako pocne da prska benzin na crevo pri paljenju na plin, onda nedrzi ventil koji bi trebao automacki da blokira dotok goriva u karburator.

Ako se radi o 2103/06 weberu, on ume da zeza, jer ponekad nedobija dobar + od babine, videces mesto gde bi trebalo da se prikljuci kabal ako ga nema pronadji ga gde je spaoi vrati na mesto, ako je oksidovan ocisti ga i vrati na mesto.

Druga stvar koja moze biti to je da babina varnici sa strane. To je najbolje proveriti uvece. Pozovi drugara nekog da pokusa da upali auto a ti gledaj dal varnici babina, sa strane + ili - . Ako varnici, uveri se da je kabal od razvodne kape koji ide u babinu dobro ukljucen. Ako jeste, onda pogledaj samu babinu mozda je naprsla.

Desavaju se kvarovi i na samom dugmetu kojim prebacujes sa gasa na benzin. Neznam o kakvom se plinskom prekidacu radi, ali ako je vecina njih ima rele koji posle 3 sekunde ako neupalis auto ili neverglas blokira dotok plina. Uveri se daj se cuje posle 3 sekunde onaj "SKLJOC" :D zvuk :)

I da sta mi na kraju krajeva pada na pamet sta bi trebalo da proveris jos u startu dal je sve sandarizovano kako treba i da nevuce fals vazduh.

U ovom monetu mi nepada previse nista na pamet sta bi jos mogao proveriti. Na kraju krajeva osigurac :)
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

Deki_Zemun

Post by Deki_Zemun »

ljudi hvala na savetima,oterao sam je u ovlasceni servis i zamenili su mi razvodnu kapu i ruku za 800 din.sad je sve ok

Shone89

Post by Shone89 »

Koji je ovlasceni servis za nashe Lade?

Deki_Zemun

Post by Deki_Zemun »

u zemunu se nalazi u ruskoj ulici a u beogradu,ne znam tacno kako se zove ulica,ali prolazi pored pionira.u beogradu je beo lada au zemunu...jebi ga ne znam kako se zove ali su do jaja jeftini :D

SinisaKrisan

Post by SinisaKrisan »

Svaki ovlasteni servis za lade je bas to - ovlasteni servis za lade - bez obzira na model i godiste.
[img]http://img262.imageshack.us/img262/3388/indir.gif[/img]
MeJan'char

Post Reply