Lada 1300 karavan.
Sta je ono sto se nalzi na karburatoru, neki elektro uredjaj je u pitanju jel to neki elektricni cok ili tako nesto? Nedavno sam morao komplet motor da zamenim, pa mi ne radi plin kako treba u autu. jedan razlog je mozda i zbog ovog. Jel mogu ja to da iskljucim? Kako to utice na rad karburatora? Poslao bih fotku al je sad vece pa ne vredi da slikam
Svu elektriku na tom karburatoru cini sistem EL dizne. On nema nikakvog uticaja na rad motora na TNG,ali je veliki problem na benzin. Motor nema ler gas i stvara secanje na manjim obrtajima.
Bax-Lada 2107 wrote:Svu elektriku na tom karburatoru cini sistem EL dizne. On nema nikakvog uticaja na rad motora na TNG,ali je veliki problem na benzin. Motor nema ler gas i stvara secanje na manjim obrtajima.
Sta je EL dizna, elektricna dizna? Jel ona kontrolise ler gas? Sta se desava ako je iskljucim? Na proslom motoru mi je bila iskljucena i bio sam zadovoljan radom motora. Sad mi guta gorivo i motor se gusi , imam osecaj da trosi i benzin i gas ali to je drugi probelm sa elektromehanickim ventilima (nesto nije u redu sa njima).
Znaci ako iskopcam tu EL diznu kako to utice na rad motora?
Hvala!