Problem prilikom startovanja
-
dr.scelt
- Automobil: vaz 2105
Problem prilikom startovanja
Postovani forumasi,da li iko ima iskustva pa slijedecim problemom:Prilikom verglanja auto kao da zapne,malo zastane ali ne uvijek,otprilike na sekundu,pa zatim upali?Sta bi mogao da bude uzrok?Ovo mi se desilo tek kada sam ugradio razvodnik bobinu i komutator od juga55 jer su mi platine cesto gorale.Osovinu razvodnika sam nastavio.Ima li veze sa predpaljenjem mada okretanjem razvodnika nisam rijesio problem?Nekada pali normalno,nekada zastajkuje kao da ga nesto blokira.
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Re: Problem prilikom startovanja
Prerano paljenje.
Predstavi se u temi namenjenoj za to.
Predstavi se u temi namenjenoj za to.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Oba slucaja su prisutna tu ! Cetkice na anlaseru promeniti videti kakve su biksne , kad sredish anlaser palenje i ne moras da diras !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
-
dr.scelt
- Automobil: vaz 2105
Zahvaljujem se svima na odgovorima.Evo opet problem.Svjecice svako malo budu mokre,ne crne i garave nego mokre.Izludi me auto.A to otkada sam stavio zastavinu elektroniku.Sta da radim sad?Inace kad ih ocistim radi ok,auto pali i vuce,ali kad je u lokalu pod cokom skvasi mi svjecice.Na dalje je ok.Koje da stavim,sad imam bosna super fe65p,i daje li elektronsko paljenje slabiji ili jaci napon,od platina?Pozdrav svima!
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
za početak promijeni proizvođača svjećica ,
dalje VN kablovi često na rivi mogu da ubiju svjećicu! ako još imaš one crvene originalne vraćaj ih ne postoje bolji kablovi!
uzmi unimjer i izmjeri otpore svih kablova moraju biti približno isti i neka mala vrijednos je u pitanju
dalje kada si uzeo razvodnik od zastavca jesi li provjeravao da li ima lufta na osovini! to nije problem samo kod lade sa platinama već i tu na elektronskom od zastave 2 puta sam mijenjao razvodnik na jugićima zbog te istrošenosti, šta se tu dešava ne znam samo znam da su problemi bili otklonjeni
1 godinu sam vozio ladu sa tim razvodnikom i karburatorom od audi jajeta 1.8 i nisam imao nikakvih problema
evo ti link kako sam ja uradio:
viewtopic.php?f=15&t=3226&start=90
dalje VN kablovi često na rivi mogu da ubiju svjećicu! ako još imaš one crvene originalne vraćaj ih ne postoje bolji kablovi!
uzmi unimjer i izmjeri otpore svih kablova moraju biti približno isti i neka mala vrijednos je u pitanju
dalje kada si uzeo razvodnik od zastavca jesi li provjeravao da li ima lufta na osovini! to nije problem samo kod lade sa platinama već i tu na elektronskom od zastave 2 puta sam mijenjao razvodnik na jugićima zbog te istrošenosti, šta se tu dešava ne znam samo znam da su problemi bili otklonjeni
1 godinu sam vozio ladu sa tim razvodnikom i karburatorom od audi jajeta 1.8 i nisam imao nikakvih problema
evo ti link kako sam ja uradio:
viewtopic.php?f=15&t=3226&start=90
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela