Glava volana
Moderators: dejo, dejca, darkmensale
Re: Glava volana
nzm kako se sad strucno zove ali kad sam bio trazio a i majstor je nazvao glava upravljaca...
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
Imaju dvije vrte glava i stuba upravljača. Pogledaj dolje slike i odmah uočiš razliku u dužini osovine na glavi.
Kod mene je u originalu bila ova "kratka" glava koja je onda dobila lufta. Tada je kupljena nova ista takva i ugrađena. Poslje par godina jednostavno je volan provrtio srećom desilo se to dok vozilo miruje. Ona osovina volana ili kako je ja zovem puška volana se na spoju s glavom totalno izlizala.
Tada je ubačeno komplet sve od rive. To je na ovoj zadnjoj slici. Čini mi se da je volan malo mekši s tom glavom. Tada s glavom nije bilo problema ali ti nosači ko da su od žvake rađeni te je volan malo pao. Onda sam to sve izbacio i našao na jednoj polovnoj 2103 sve u jako dobrom stanju osim opet one famozne puške volana kojoj su zubci u lošem stanju. Stavio sam je sada takvu kakva je dobro stegnuo i drži ok. Oni zupci su podijeljeni u dva dijela. Ovi prvi zupci bliže kraju su izlizani dok su oni u unutrašnjosti dobri. Na slici sam onačio strelicom na šta mislim. Zupci na glavi nisu ni malo potrošeni.
Znam još jednog vlasnika lade 2106 koji je imao identičan problem s tom puškom volana.
Sad ne znam jel to mana ili smo naletili na loš kvalitet.
Mene zanima jel moguće u Srbiji u radnjama kupiti novu pušku volana?
Ovo je stariji tip

puška volana

ovo je noviji tip

Kod mene je u originalu bila ova "kratka" glava koja je onda dobila lufta. Tada je kupljena nova ista takva i ugrađena. Poslje par godina jednostavno je volan provrtio srećom desilo se to dok vozilo miruje. Ona osovina volana ili kako je ja zovem puška volana se na spoju s glavom totalno izlizala.
Tada je ubačeno komplet sve od rive. To je na ovoj zadnjoj slici. Čini mi se da je volan malo mekši s tom glavom. Tada s glavom nije bilo problema ali ti nosači ko da su od žvake rađeni te je volan malo pao. Onda sam to sve izbacio i našao na jednoj polovnoj 2103 sve u jako dobrom stanju osim opet one famozne puške volana kojoj su zubci u lošem stanju. Stavio sam je sada takvu kakva je dobro stegnuo i drži ok. Oni zupci su podijeljeni u dva dijela. Ovi prvi zupci bliže kraju su izlizani dok su oni u unutrašnjosti dobri. Na slici sam onačio strelicom na šta mislim. Zupci na glavi nisu ni malo potrošeni.
Znam još jednog vlasnika lade 2106 koji je imao identičan problem s tom puškom volana.
Sad ne znam jel to mana ili smo naletili na loš kvalitet.
Mene zanima jel moguće u Srbiji u radnjama kupiti novu pušku volana?
Ovo je stariji tip

puška volana

ovo je noviji tip

Koliko ja vidim,meni je najbolje da dam drugu da mi sve to proveri posto je automehanicar, da se ne bi desilo da je nesto drugo u pitanju,a kad mi on kaze ja da potrazim i da kupim...
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
dosad nisam video nikad, ali ako ti treba neostecena polovna, imam je.dejo wrote:Mene zanima jel moguće u Srbiji u radnjama kupiti novu pušku volana?
j***** auto bez kardana
imam jedno pitanje. dali je ona zvjezda na koju se stavlja volan ista u lade i recimo juga ?
znači dali se može staviti JUGOV ili STOJADINOV volan na LADU ?
dali mi netko može odogovoriti na to pitanje ?
hvala.
znači dali se može staviti JUGOV ili STOJADINOV volan na LADU ?
dali mi netko može odogovoriti na to pitanje ?
hvala.
Ja mislim da moze, jer one univerzalne (samo ispadajuce) volane koriste i u zastavama i u ladama.

A evo i u oglasu ovom pise.
http://www.kupindo.com/Prateca-oprema/9 ... avu-i-ladu

A evo i u oglasu ovom pise.
http://www.kupindo.com/Prateca-oprema/9 ... avu-i-ladu
Jestechabi wrote:dali je ona zvjezda na koju se stavlja volan ista u lade i recimo juga ?
Moze ...osim u samaru ....i tamo je zvezda ista ali je duboko u plastici pa treba samarin (ili neki univerzalni) adapterchabi wrote:znači dali se može staviti JUGOV ili STOJADINOV volan na LADU ?
hvala momci na brzim odgovorima.
sada neka budževina kreeene
sada neka budževina kreeene