semering ....

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
Aca92
Automobil: Lada 2107

semering ....

Post by Aca92 »

Pozdrav,
probio semering na bregastoj zbog "pumbe za gorivo" (pocepana membrana i uso benzin u karter) pa me zanima dal je mng komplikovano da zamenim sam, znam otprilike kako ili kod majstora da teram. Ako imate neki savet ...
Hvala !!!

nemke84

Re: semering ....

Post by nemke84 »

druze i meni je pomesala benz i ulje pun karter benzina kako da proverim da nije i meni nesto otislo , nadam se da nemoze da naskodi karikama :sad:

nemke84

Post by nemke84 »

kako si provalio da je pomesala jel zadimila ili u proveri ulja si video

Aca92
Automobil: Lada 2107

Post by Aca92 »

nema da dimi uopste nit ina iber nit na auspuh ... primetio sam malo po ulju kad izvadis sipku uzmes malo na prst "protrljas " i vidis da li ima miris malo na benzin ...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Čekaj koji semening ti je probio i odkud znaš da ti je probio. Ako misliš na semening na maloj bregastoj on bi trebao lako da se menja. Na stojadinu se lako menjao a vwrujem da je i na ladi isto laka zamena. Drugo nemoj po mirisu da ceniš dali pusta benzin ili ne nego po nivou ulja na šipci, ako se nivo ulja povećava onda menjaj pumpu za benzin i semening.

nemke84

Post by nemke84 »

mni je zadimila i to ljudski i odma sam je ugasio izbacila na iber ulje i benz. tako sam provalio da je pomesala . a kako da znam da nije se nesto sje...lo mislim kako da vidim da nije otisao neki semering :roll:

Marety
Automobil: Lada Vaz 21063

Post by Marety »

Koliko znam, po mirisu ne mozes nista da zakljucis, jel ulje prilikom podmazivanja ide kroz cilindar kroz koji ide i benzin tako da je normalno da se miris pokupi...
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school

Post Reply