Kocnie
Moderators: dejo, dejca, Miljan
-
miloradwrc
- Automobil: Vaz 2107
Kocnie
Pomagajte ljudi....zadnje kocnice blokiraju cim se stisne papucica,sto znaci da cilindri ne vracaju.Ali sigurno nisu oni zato sto sam ih nove stavio pre mesec dana...
jedini nacin da se odblokiraju je da se ispusti ulje na zadnjim cilindrima,ili da odstoje par dana
nzm sta da radim,sumnjam na korektor kocenja ili tzv ,,peti cilindar`` Sta mogu da uradim,pomagajte? 
Re: Kocnie
Sačekaj nekog ako je imao sličan problem pa da ti pomogne ako se niko nejavi kreni redom. Pprobaj da odvrtiš i šraf na glavnom i ako tad popuste cilindri možda je i glani otišo.
-
miloradwrc
Druze razumem ja tebe,ali kada sam pustio vazduh u zadnje onda imam prednje,ali imaju malu silu kocenja zbog vazduha u zadnjim...rucna radi bez problema
Tako da nzm sta da radim 
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Zameni crevo ono sto ide od sasije do zadnjeg mosta.
-
miloradwrc
E da srocim ovako...Kada se ispusti vazduh iz sistema i pritisne papucica svi klipovi u kocionim cilindrima se rasire,ali zadnji nece da se vrate...tek kada se odvrne sisica na zadnjim cilindrima onda se vrate
Ali ako ima dotok ulja u cilindre,znaci da bi se trebalo i vratiti 
Probaj to napravitiMiljan wrote:Zameni crevo ono sto ide od sasije do zadnjeg mosta.
Od starosti se unutarnja stjenka crjeva stisne i smanji protok,kada stisneš papučicu ulje pod večim pritiskom prođe,ali kada popustiš bez pritiska se ne može vratiti
-
miloradwrc
Problem je sto bih vjerovatno sutra isao da kupim neke delove,ali nzm korektor ili crevo

-
miloradwrc
Vi mislite na ono sto ide preko diferencijala?Miljan wrote:Zameni crevo ono sto ide od sasije do zadnjeg mosta.
Kada je problem sa korektorom drugačije se manifestira
Ja bi prvo crjevo mjenjao,jeftinije je
Gumeno crjevo što ide sa šasije na most
Ja bi prvo crjevo mjenjao,jeftinije je
Gumeno crjevo što ide sa šasije na most
-
miloradwrc
Eee ljudi hvala mnogo na korisnim savjetima...problem je rjesen,ali nisam stigao da vas izvjestim. Dakle crevo sto ide preko zadnjeg mosta je bilo u pitanju. Hvala vam mnogo i nadam se da bih i ja mogao nesto nekada i vama da pomognem.

Pozdrav. Meni je pedala kočnice počela da propada. Kad nadrukam zakoči ali kad tad ću morati u sekundi da odreagujem, ne bi da ubijem nekog!?
Ima i drugih ali Lajka je majka! 
Ne smanju je nivo ulja... Nasao sam polovan skoro nov glavni kocioni cilindar od Samare, ne znam da li paše?
Ima i drugih ali Lajka je majka!