Pozdrav svima!
Lada je trzala i obrtaji se gubili, mislio sam da je do platina i kablova. Juce, zamijenim kablove, stavim silikonske, kupljeni u Lada auto Banja Luka, nove svjecice Bosch, novu kapu razvodnika, novi rotor, nove platine, podesim paljenje (i stroboskopom), pali kao mina, ali u voznji nema promjene - trza, obrtomjer sara pri istom gasu. Sta bi moglo biti? Isto se ponasa i na benzin, i na plin. Da li silikonski kablovi pasu za Rivu? (Usput, kabl za 1 i 2 cilindar, iste su duzine, tako da mi broj 2 nije mogao dokuciti, pa sam vratio stari kabl na drugi cilindar). Zazor na svjecicama nisam dirao, nove su, fabricki podesene na 0,032" = 0,8 mm, da to nije mozda mnogo?
Hvala na savjetima, pozdrav!
Nile
Lada trza, obrtaji variraju
Moderators: dejo, dejca, Miljan
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Lada trza, obrtaji variraju
Vakum, pogledaj sve oko karburatora, pogledaj crevo od serva kočnica ako je napuklo uvlači fals vazduh i trza, crevo od grane do plina za vakum, sama usisna grana da je stegnuta, karburator za granu, sve mora da dihtuje kako treba, proveri razvodnik da nema lufta u osovini, uhvatis za razvodnu ruku i pomeras levo desno napred nazad, ne kako se okreće nego po dijagonali.
Re: Lada trza, obrtaji variraju
U pitanju je bio kondenzator... Novi kondenzator i nema vise problema, lada opet grabi putem
.
Hvala svima na savjetima, uvijek se nauci ponesto. Pozdrav!
Hvala svima na savjetima, uvijek se nauci ponesto. Pozdrav!