Pre mesec dana sam promenuo lanac, lancanik spaner i sve sto ide uz to, ali u petak pocelo nesto da zvecka kada sam stigao kuci imao sta da vidim, ustanovili smo da je spaner pukao
ista stvar s i meni desila ali nisam obracao paznju misleci da je neka sitna glupost, nisam verovao da moze tako brzo da crkne. naterao sam ga takvog na 6.000rpm i sve je otislo u PM. to je bio definitivni povod da stavim fiatov motor. zao mi je ali ne mogu da ti pomognem.
znam, pričao sam sa markom u subotu u gradu ima on 1.6 ili neki drugi koji nađem, ima da ga komletno sredim pa onda unutra da ga stavim, ali to na leto kada prođe ova grejna sezona , do tada ima da je vozim kao penzioner, ali ako me potera racing zvuk iz auspuha i vrrrmmmmmmmmmmmmm 6000rpm i sve u pm nek ide
neki sa oznakom t , ma neki 1.6 ili 1.8 8v ili 16v
videcemo, a auto je stigao od majstora on je zamenuo spaner o svom trosku, a vidi pa mi javi za nesto kvalitetnije
ma jok cini ti se...
otkud znam, set zipcastog kaisa za fiat tc je oko 50e a u njemu je samo kais i lezaj spanera. u ovom kompletu imas i lancanike, dva spanera i jos kojesta. bmliga, ovo je prva radnja koje sam se setio.
ja bi na tvom mestu stekao lovu za pravi motor
jel te zanima 1.6 sohc koji je sad u mom 131? 1585ccm, 62kw, veoma malo prepravki treba da bi legao u ladu, verovatno pashe i na ladin menjac.
to i planiram da uzmem, ako pase na ladin menjac ili sa fiatovim menjacem, ali nista dok ne prodje grejna sezona mnogo para treba 60% vise, a i planiram pre ubacivanja da ga repariram totalno pa kada ga ubacim da znam sta vozim
sto se mene tice, nacelno smo se dogovorili. inace sam planirao da iduce leto ofarbam 131 i da mu ubacim neki dohc. ovaj sadasnji sohc leti napolje, pa ce biti na prodaju. po mom skromnom misljenju, ne treba mu reparacija, lepo radi, trosi oko 11l/100km tng po gradu, oko 150-200g ulja na 1000km, mada i to mislim da curi a ne da trosi. treba da se zameni dihtung poklopca glave i dihtung kartera. karburator je sa automatskim sauhom i radi perfektno.
moj savet: ako ti odgovara, kupi, zameni dihtunge, ugradi i vozi. ima taj motor jos dosta zivota u sebi