ugao pretpaljenja

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
kosta978

ugao pretpaljenja

Post by kosta978 »

Pozdrav
Interesuje me vaše mišljenje. Menjao sam skoro platine na 2107 i čovek ih naštelovo na benzin, pali na pola ključa.Međutim...na plin slabije vuče i teže pali. Odem kod jednog majstora, on kaže treba naštelovati paljenje na plin, kao za 2 stepena ranije nego za benzin, ali on nema stroboskop. Odem kod drugog, on reče da motor vuče previše vazduha i zalepi izolir trakom usisno crevo i naštelova potrošnju. Motor sada kao bolje vuče, ali nekako preko 100-tke teško, proabo sam juče do Niša. Mislim, zbunjen sam, šta ovaj uradi. Koliki treba da bude ugao pretpaljenja na gas i da li da naštelujem paljenje bez stroboskopa, ono klasično sa test lampom. Šta da radim, dal da skidam ovu budževinu?

kosta978

Post by kosta978 »

Šta je ljudi, nema komentara, sugestija

kosta978

Post by kosta978 »

Ma pre je bilo manje više ok, mada mi se pored platina bio raspao i onaj papirni dihtung između karburatora i usisne grane. To sam zamenio, pa mi je majstor zamenio i platine

kosta978

Post by kosta978 »

Kod svih majstora sto ugrađuju plin, kod kojih sam ja bio,svaki je čačkao potrošnju.Ma čudi me što mi onaj juče zalepi traku na usis, trebalo bi da sve funkcioniše bez toga. Jer pri većem broju obrtaja ne može da vuče dovoljno vazduha, bar ja tako rezonujem. A što se tiče ugla pretpaljenja, dal da ga podesim na 10 stepeni?

zix

Post by zix »

Ne bi smela da vuce fals vazduh izmedju karburatora i usisne grane. Ali mora da ima dovoljnu kolicinu vazduha u filteru za vazduh. Sve rupe zatvori na filteru osim glavnog usisnika. Pa isprobaj posle.
leteo je kao ptica al mu crce radilica

kosta978

Post by kosta978 »

Videću da li ne vuče falš vazduh tamo gde crevo za dovod gasa ulazi u kućište filtera.

kosta978

Post by kosta978 »

juče sam pregledao i čini mi se nigde ne vuče falš vazduh.Proverio sam pretpaljenje, podešeno je na 5 stepeni. U onom fabričkom uputstvu sam pročitao da ugao pretpaljenja treba biti 5-7 stepeni, e sad za plin bem li ga kolko treba da bude. Pomerio sam paljenje za 2-3 stepena i ler gas se povećao. Ipak sam ga vratio na staro.

kosta978

Post by kosta978 »

Ma znam jednog lika, on mi ugrađivao plin u prethodni auto, on je inače mehaničar, al ne mogu nikako da ga navatam. Kolko sam pročitao a i video, mnogi tkz majstori zapuše usis,te kao vuče previše vazduha ovo...ono, ma sve sami zidari.Oko paljenja se interesujem, jer kolko sam pretražio po forumima, treba ga pomeriti malo unapred za 3-5 stepeni za vožnju na plin. To sam baš pročitao na cannonball-u. Neznam kakva su vaša iskustva.

kosta978

Post by kosta978 »

Ma krnuću ga na 7-8 pa da vidim kako će da ide. Ali prvo da sredim ove gluposti oko plinskog uređaja. Pored toga, dešava mi se da posle oduzimanja gasa motor štucne tj obrtaji naglo padnu skoro na nulu pa se vrate na 800 rpm. To je samo na plin. Ja sam se na to i žalio onom "majstoru" a on mi zalepi traku na usis, kao to je zbog falš vazduha. Međutim problem i dalje nije rešen. Ja sumnjam da nije membrana propala ili filter za plin zapušen, međutim on kaže nije. Ne znam više šta da mislim.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

To je, kad pocne da zajebava nikad kraja...Sve novo i opet zeza :evil:

Post Reply