imam problem

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
vladimir81

imam problem

Post by vladimir81 »

Cao drugari, imam problem sa menjacem. Nekako mi tesko ulazi u brzine kao da zapinje malo jedino u petu udje lagano.
Sta mislite koji je problem ovde??
Kad ubacim u rikverc nekad nece da izadje iz rikverca, majstor mi je rekao da je to u pitanju ona viljuska. Da li se ona moze promeniti bez skidanja menjaca??
Menjao sam skoro korpu i lamelu i druk lezaj, ulja ima a mislio sam i da sipam i neki aditiv za menjace

Hvala unapred i pozdrav

djape1977

Post by djape1977 »

moze biti viljuska, menja se relativno lako i bez skidanja menjaca, kosta nova par stotina dinara
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

verovao ili ne, pre par godina mi je pukao jedan krak viljuske kvacila i upravo je takav problem bio.
sa druge strane, sasvim je moguce da ga j**** hidraulika kvacila
j***** auto bez kardana

vladimir81

cao

Post by vladimir81 »

Da li kad menjam viljusku to mogu da odradim ako ispustim ulje i skinem onu plocu od dole??
Ili to radim od gore tako sto odvrnem onu plastiku ispod rucice menjaca, zatim skinem rucicu pa onda dalje??
Sto se tice kvacila odvaja

POzzzzzzzzzzzzzz

vladimir81

Post by vladimir81 »

Doduse menjao sam glavni cilindar kvacila i mislim da su mi stavili od stojadina, jer pase

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Mozda misli na glavni kocioni, oni su isti

djape1977

Post by djape1977 »

viljuska koja potiskuje druk lager se menja odozdo.
ne ispustas nikakvo ulje.
j***** auto bez kardana

dejo

Re: cao

Post by dejo »

Đape ti je objasnio za viljušku kvačila. To ti je "ono" što viri iz zvona mjenjača. Viljušku ti gura donji cilindar kvačila. Ako su mijenjani cilindri pokusaj da odzračiš sistem i prešteluj kvačilo tako da ti viljuška ima pola centimetra praznog hoda
vladimir81 wrote:Da li kad menjam viljusku to mogu da odradim ako ispustim ulje i skinem onu plocu od dole??
Ili to radim od gore tako sto odvrnem onu plastiku ispod rucice menjaca, zatim skinem rucicu pa onda dalje??
Sto se tice kvacila odvaja

POzzzzzzzzzzzzzz
ti ovde mislis na viljušku mjenjača
e pa nece moći bas tako

vladimir81

cao

Post by vladimir81 »

Menjao sam cilindar kvacila onaj sto se nalazi odmah ispod glavnog kocionog, i majstor je stavio od stojadina. Da li moze da bude do njega??

A sto se tice rikverca na mom menjacu rucica ide u rikverc i bez stiskanja na dole.

djape1977

Post by djape1977 »

ne, nije ti sigurno stavio gornji cilindar kvacila od stojadina jer stojadin nema hidraulicno kvacilo.
j***** auto bez kardana

Post Reply