motor
Moderators: dejo, dejca, Miljan
motor
danas sam iso za selo s lajku brdovito je dosta i vidim da temperatura se dosta pokacila a ne pali se ventilator nikako, iso sam nekih 50-tak metara i odjedom poce para da izilazi ispod haube i pocelo da kljuca iz onu kanticu de se sipa voda(antifriz) kad ono osigurac izgoreo ... jel problem to sto pocelo da kljuca i para da izilazi iz onu kanticu msm da se pregrejala ? 
Re: motor
Pa videces nadalje kako ce se ponasati. Ako je izgoreo dihtung (nedaj boze) to ces sigurno primetiti u voznji. Ali iz ovoga sto si napisao " i odjedom poce para da izilazi ispod haube i pocelo da kljuca iz onu kanticu de se sipa voda(antifriz) " to se desava kada dihtung probije na delu cilindra i vodenih kanala.
Zato ja ugradim posebni prekidac sa signalizacijom i ako zakaze termostat da ukljuci uvek ga mogu rucno ukljuciti. Mada ja ga ipak rucno ukljucim kada procenim od puta i spoljne temperature da je potrebno.
Zato ja ugradim posebni prekidac sa signalizacijom i ako zakaze termostat da ukljuci uvek ga mogu rucno ukljuciti. Mada ja ga ipak rucno ukljucim kada procenim od puta i spoljne temperature da je potrebno.
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
da ne otvaram novu temu a u neku ruku naslov je srodan
Koliko je težak motor od rive bilo koji treba mi info nemam trenutno ni jednu ladu u blizini da pročitam
Koliko je težak motor od rive bilo koji treba mi info nemam trenutno ni jednu ladu u blizini da pročitam
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
- Milan 2107
mislim da podatak piše na alu pločici pored broja šasije
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
- Milan 2107
Hvala