Cilindar kvacila za ladu rivu iz 91`
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Ako se osecaju poteskoce oko kvacila treba sve gledati redom od pedale pa na dublje, to bi bila moja preporuka, jer sada je cisto nagadjanje putem interneta. A mozda ti je djon od cipele tvrd?

IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
Pa menjali smo korpu, lamelu i druk lezaj pre oko 30 000 ne moguce da se tako brzo sje.alo a nije akano uopste.....
A economic je raskacen od 92` godine u ovlascenom servisu, jer je crkao i da se stavi novi crkao bi ponovo i stvarao probleme..... Tako je rekao onaj u servisu i raskacio ga....
A ovaj jedan rodjak ima ladu kao moju samo 1500ccm iz 92` i jos uvek mu radi perfektno, nije ga ni zezalo nikako, pa sam ja resio da uzmem onaj uredjaj sto je ispod haube u delu ispred suvozaca, i nakacio ga ponovo....
Dal` vredi uzeti neki sa otpada?????

A economic je raskacen od 92` godine u ovlascenom servisu, jer je crkao i da se stavi novi crkao bi ponovo i stvarao probleme..... Tako je rekao onaj u servisu i raskacio ga....
A ovaj jedan rodjak ima ladu kao moju samo 1500ccm iz 92` i jos uvek mu radi perfektno, nije ga ni zezalo nikako, pa sam ja resio da uzmem onaj uredjaj sto je ispod haube u delu ispred suvozaca, i nakacio ga ponovo....
Dal` vredi uzeti neki sa otpada?????

- josif visarionovic
- Site Admin

Meni se desavalo da u roku od mesec dana (predjenih oko 500km) dva (2) puta menjam korpu. Prvi put sam stavio korpu, proizvodjaca neka ruska mala privreda, jer Ruena nije bilo da se kupi, lamelu Ruen i potisni lezaj neki ruski. Pera na korpi su popucala, a manifestovalo se bas kao sto opisuje Darko2, dok na kraju nisam skroz izgubio kvacilo.
Skinem tu korpu, vratim je u prodavnicu, reklamiram i dobijem istu takvu novu. Ta druga je trajala 1500km i isto se desilo.
Zatim sam kupio Ruenovu korpu i vozio nekih 20 000km i prodao sam ladu, gde je kvacilo funkcionisalo odlicno.
Mislim da 30 000km nije neki pokazatelj.
Naravno, ne znaci da se kod tebe dogodilo bas kao kod mene, nego sam samo hteo da kazem da je sve moguce.
Lepo krenes od cilindara pa iskljucis jednu po jednu mogucnost, dok ne nadjes uzrok kvara.
Nisi napisao da li su i kada cilindri menjani i koliko je lada presla ukupno, a koliko sa tim cilindrima i koje su marke.
Skinem tu korpu, vratim je u prodavnicu, reklamiram i dobijem istu takvu novu. Ta druga je trajala 1500km i isto se desilo.
Zatim sam kupio Ruenovu korpu i vozio nekih 20 000km i prodao sam ladu, gde je kvacilo funkcionisalo odlicno.
Mislim da 30 000km nije neki pokazatelj.
Naravno, ne znaci da se kod tebe dogodilo bas kao kod mene, nego sam samo hteo da kazem da je sve moguce.
Lepo krenes od cilindara pa iskljucis jednu po jednu mogucnost, dok ne nadjes uzrok kvara.
Nisi napisao da li su i kada cilindri menjani i koliko je lada presla ukupno, a koliko sa tim cilindrima i koje su marke.
Ta mala privreda unisti sve, i ime voza i nerve. Nema kontrole nad kvalitetom i onda covek kupi tako 5-6 puta isto i ostaje mu samo da poludi...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
Da ne otvaram novu temu,posle jucerasnjeg povratka iz Bosne,desi mi se sledeca stvar na Samari,vozim na auto putu 100-120,ulazim u BG i stajem,na leru pusteno kvacilo,nesto uzasno ZUJI kod kvacila,kada krecem iz mesta auto trza,jako tesko ubacuje u brzinu,i na leru hoce i povremeno da se ugasi,jer izgleda da nesto lomi u kvacilu,zuji i u voznji,cim pritisnem kvacilo,zvuk nestaje,i motor podize obrtaje,menjao sam set pre oko 25 000 km,jel moze biti da je ponovo isto?
Hvala unapred
Hvala unapred
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- josif visarionovic
- Site Admin

Pa nisu menjani nikada,presla je skoro 81 000 km.....
Sto je naj gore nekada se desi, mada je to retko, da bude ekstra lagana papucica, i onako misleci da ce kao i obicno ici malo teze stisnem jako i proleti mi noga a kvacilo odradi svoj zadatak, ali to je jednom u mesec dana da se desi tako....
Isao sam prosle godine kod nekog majstora zbog onoga kada spoji odjednom i papucica ostane u tom polozaju u kojem je bila kada se cuje taj zvuk kao kada se ispusta vazduh pod pritiskom, kao da strcne nesto, i on mi je kao zracio sistem i to je neko vreme nestalo, a sada se povremeno desi, i pitao sam ga bas za tu tvrdocu kvacila, i on kaze da se to brzo pokvari a da je u pitanju taj cilindar, i to je ostalo tako do sada.....

Sto je naj gore nekada se desi, mada je to retko, da bude ekstra lagana papucica, i onako misleci da ce kao i obicno ici malo teze stisnem jako i proleti mi noga a kvacilo odradi svoj zadatak, ali to je jednom u mesec dana da se desi tako....
Isao sam prosle godine kod nekog majstora zbog onoga kada spoji odjednom i papucica ostane u tom polozaju u kojem je bila kada se cuje taj zvuk kao kada se ispusta vazduh pod pritiskom, kao da strcne nesto, i on mi je kao zracio sistem i to je neko vreme nestalo, a sada se povremeno desi, i pitao sam ga bas za tu tvrdocu kvacila, i on kaze da se to brzo pokvari a da je u pitanju taj cilindar, i to je ostalo tako do sada.....
- josif visarionovic
- Site Admin