mjenjac 5b!

Moderators: dejo, dejca, Miljan

djape1977

Post by djape1977 »

bice da na liniji gde su sklapali 2106 poslovodja nije bio alkos :mrgreen:
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Mislim da je to nemoguce, ali je moguce da su na tom mestu imali normalnu kolicinu kvalitetnog alkohola :D :D
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: mjenjac 5b!

Post by dejca »

Zadnja poruka je napisana jos Dec 04, 2008 i sta se promenilo za ove godine, kakvo je sada iskustvo sa menjacima od 5 brzina.
A kako sve novije Lade od 2003 pa naovamo koje i mene zanimaju imaju ove menjace ova tema me malo zabrinu.
Ispade da Lade iz 90-tih imaju bolje menjace sa 4 brzine :shock:
Na mojoj je presao 150.000 i radi odlicno, (pu pu da ga ne ureknem) od 80.000 pa naovamo je imam i nikad nisam imao nikakav problem sem sto oce ponekad da zatrese kad polazim naravno u prvoj brzini.

djape1977

Post by djape1977 »

to sto trese nije do menjaca. najverovatnije ti je pukla djunta, hardijev zglob ili kako god vec zoves onu sestougaonu gumu izmedju kardana i menjaca
j***** auto bez kardana

dejca

Post by dejca »

djape1977 izgleda da si upravu. Proslo leto sam sve to menjao, kardanki krst, nosac kardana i tu gumu sto ti napisa i sad se prisecam da mi se stvarno skoro nije desilo da zatrese pri polasku.
Nego ti si majstor pa ima li ih i sada problematicni menjaci petobrzinci da se pojavljuju cesto kod tebe na popravku.

djape1977

Post by djape1977 »

u poslednjih 3-4 godine sam prodao 10tak komada, polovnih, ljudima kojima je crkao a bacio sam jos 3 na kilo jer se popravka ne isplati.
najcesci kvar je upravo 5ta brzina. u pocetnoj fazi crkavanja se malo cuje, neki sustav zvuk u voznji petom, zatim pocinje za zuji, pa za stekce u leru i na kraju ispada iz brzine...
j***** auto bez kardana

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

NAJVECA GRESKA ZASTO STRADA PETA BRZINA JE TA sto se ne postuje jedna stvar a to je- da su rusi u uputstvu npr.za Finsko trziste napisali da se PETI STEPEN PRENOSA NE KORISTI ZA BRZINE ISPOD 70 km/h...a finski servisi su to podigli na 80 km/h

dejca

Post by dejca »

A kad crkne ta 5 brzina dali posle toga menjac normalno radi u ostale cetri brzine.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

da naravno. samo smara po autoputu, nadjes nekog ko zna da zameni ceo segment 5. remontujes lezajeve za svaki slucaj i teras dalje....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Sinisa R
Automobil: Riva 2107

Post by Sinisa R »

vladista wrote:NAJVECA GRESKA ZASTO STRADA PETA BRZINA JE TA sto se ne postuje jedna stvar a to je- da su rusi u uputstvu npr.za Finsko trziste napisali da se PETI STEPEN PRENOSA NE KORISTI ZA BRZINE ISPOD 70 km/h...a finski servisi su to podigli na 80 km/h
To nisam znao! :shock: A ja u poslednje vreme praktikovao da vozim 50 u 5-oj... :oops: Znaci da bi to trebalo da izbegavam?
Build for Siberia, not for suburbia!

Boki78

Post by Boki78 »

Da! Sem toga racunaj da si i radilicu namaltretirao posteno. :(

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Ja petu koristim samo preko 120km/h :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

dejca

Post by dejca »

Pa ladama preko 80 i treba peta, jer tek tada motor postaje bucan. A kako su kod nas uglavnom magistralni putevi sa ogranicenjem od 80 kmh. peta i netreba mnogo.
Nije ni pozeljno voziti u vecem stepenu prenosa sa malim obrtajem motora jer se smanjuje podmazivanje istog.
Zato Sinisa R, vodi si red. :!:

Sinisa R
Automobil: Riva 2107

Post by Sinisa R »

Zaboravljate da ja imam drugi motor u autu. :) Meni pri 50 km/h u 5 motor ne trokira, ne trese, ne cima uopste a pritom i sasvim solidno povuce kada pritisnem gas... :P Ladina deklaracija se odnosi fabricki auto, a kod mene su samo zadnja sedista fabricka. :D Pocecu da izbegavam ako bas ne valja, mada sam ovako stedeo na gorivu! :angry Kao dizelas na 1500 rpm.
Build for Siberia, not for suburbia!

Boki78

Post by Boki78 »

Uzmi bicikl sa briznama, pa idi sporo, a u visokom stepenu prenosa (konkretno najvise koji imas). Oseti kako utice na kolena, prosto ih melje. To isto menjac radi motoru , radilici konkretno. I ja samaru sa fabrickim 1.3 motorom, koji je i slab i trom, opusteno mogu da vozim u 5toj na niskim brzinama 50-60, isto ne trokira, ne trese niti ikako pravi probleme. Ali posle jao si ga radilici :mrgreen:

Post Reply