mjenjac 5b!
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Re: mjenjac 5b!
Zadnja poruka je napisana jos Dec 04, 2008 i sta se promenilo za ove godine, kakvo je sada iskustvo sa menjacima od 5 brzina.
A kako sve novije Lade od 2003 pa naovamo koje i mene zanimaju imaju ove menjace ova tema me malo zabrinu.
Ispade da Lade iz 90-tih imaju bolje menjace sa 4 brzine
Na mojoj je presao 150.000 i radi odlicno, (pu pu da ga ne ureknem) od 80.000 pa naovamo je imam i nikad nisam imao nikakav problem sem sto oce ponekad da zatrese kad polazim naravno u prvoj brzini.
A kako sve novije Lade od 2003 pa naovamo koje i mene zanimaju imaju ove menjace ova tema me malo zabrinu.
Ispade da Lade iz 90-tih imaju bolje menjace sa 4 brzine
Na mojoj je presao 150.000 i radi odlicno, (pu pu da ga ne ureknem) od 80.000 pa naovamo je imam i nikad nisam imao nikakav problem sem sto oce ponekad da zatrese kad polazim naravno u prvoj brzini.
to sto trese nije do menjaca. najverovatnije ti je pukla djunta, hardijev zglob ili kako god vec zoves onu sestougaonu gumu izmedju kardana i menjaca
j***** auto bez kardana
djape1977 izgleda da si upravu. Proslo leto sam sve to menjao, kardanki krst, nosac kardana i tu gumu sto ti napisa i sad se prisecam da mi se stvarno skoro nije desilo da zatrese pri polasku.
Nego ti si majstor pa ima li ih i sada problematicni menjaci petobrzinci da se pojavljuju cesto kod tebe na popravku.
Nego ti si majstor pa ima li ih i sada problematicni menjaci petobrzinci da se pojavljuju cesto kod tebe na popravku.
u poslednjih 3-4 godine sam prodao 10tak komada, polovnih, ljudima kojima je crkao a bacio sam jos 3 na kilo jer se popravka ne isplati.
najcesci kvar je upravo 5ta brzina. u pocetnoj fazi crkavanja se malo cuje, neki sustav zvuk u voznji petom, zatim pocinje za zuji, pa za stekce u leru i na kraju ispada iz brzine...
najcesci kvar je upravo 5ta brzina. u pocetnoj fazi crkavanja se malo cuje, neki sustav zvuk u voznji petom, zatim pocinje za zuji, pa za stekce u leru i na kraju ispada iz brzine...
j***** auto bez kardana
NAJVECA GRESKA ZASTO STRADA PETA BRZINA JE TA sto se ne postuje jedna stvar a to je- da su rusi u uputstvu npr.za Finsko trziste napisali da se PETI STEPEN PRENOSA NE KORISTI ZA BRZINE ISPOD 70 km/h...a finski servisi su to podigli na 80 km/h
A kad crkne ta 5 brzina dali posle toga menjac normalno radi u ostale cetri brzine.
da naravno. samo smara po autoputu, nadjes nekog ko zna da zameni ceo segment 5. remontujes lezajeve za svaki slucaj i teras dalje....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
To nisam znao!vladista wrote:NAJVECA GRESKA ZASTO STRADA PETA BRZINA JE TA sto se ne postuje jedna stvar a to je- da su rusi u uputstvu npr.za Finsko trziste napisali da se PETI STEPEN PRENOSA NE KORISTI ZA BRZINE ISPOD 70 km/h...a finski servisi su to podigli na 80 km/h
Build for Siberia, not for suburbia!
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Ja petu koristim samo preko 120km/h 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Pa ladama preko 80 i treba peta, jer tek tada motor postaje bucan. A kako su kod nas uglavnom magistralni putevi sa ogranicenjem od 80 kmh. peta i netreba mnogo.
Nije ni pozeljno voziti u vecem stepenu prenosa sa malim obrtajem motora jer se smanjuje podmazivanje istog.
Zato Sinisa R, vodi si red.
Nije ni pozeljno voziti u vecem stepenu prenosa sa malim obrtajem motora jer se smanjuje podmazivanje istog.
Zato Sinisa R, vodi si red.
Zaboravljate da ja imam drugi motor u autu.
Meni pri 50 km/h u 5 motor ne trokira, ne trese, ne cima uopste a pritom i sasvim solidno povuce kada pritisnem gas...
Ladina deklaracija se odnosi fabricki auto, a kod mene su samo zadnja sedista fabricka.
Pocecu da izbegavam ako bas ne valja, mada sam ovako stedeo na gorivu!
Kao dizelas na 1500 rpm.
Build for Siberia, not for suburbia!
-
Boki78
Uzmi bicikl sa briznama, pa idi sporo, a u visokom stepenu prenosa (konkretno najvise koji imas). Oseti kako utice na kolena, prosto ih melje. To isto menjac radi motoru , radilici konkretno. I ja samaru sa fabrickim 1.3 motorom, koji je i slab i trom, opusteno mogu da vozim u 5toj na niskim brzinama 50-60, isto ne trokira, ne trese niti ikako pravi probleme. Ali posle jao si ga radilici