Kad je hladan jedva ulazi u prvu i drugu brzinu
Moderators: dejo, dejca, Miljan
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: Kad je hladan jedva ulazi u prvu i drugu brzinu
I ja mislim da je pukla korpa meni je slicno bilo na samari u 1 i rekverc jedva ulazilo !
A sto se ulja u menjacu tice to nisi morao da menjas uopste meni je na samari fabricko ulje i menjac radi sasvim lepo i dan danas !
A sto se ulja u menjacu tice to nisi morao da menjas uopste meni je na samari fabricko ulje i menjac radi sasvim lepo i dan danas !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
a sto ti to lepo ne doteras kod mene da pogledam sta je? naci cu sta je crklo, a svih delova imam i resicemo vec. cena ce biti drugarska
j***** auto bez kardana
-
LadaRiva2013
- Automobil: Lada
Majstor kaže da radi OK menjač, naravno kad pokazujem majstoru onda bas radi
uglavnom opisao sam mu problem a on kaze da vozim i dalje
Izgleda da majstor nece da radi dok ne crkne 100% to sto je sada polu-crklo, jer ovako moze biti svasta problem. Nego kad crkne onda sigurno zna sta da menja. A kod kojeg god majstora da sam isao svi su u fazonu sta se cimas to je lada vozi dok ne crkne i baci je. Tako i kad sam gas stavio glavni se majstor izdrkao sto stavljam plin na Ladu, kao "koji ce ti ku*ac na tom autu gas, vozi je jos par godina i na otpad" (iako mi je Lada kao nova, limarija i motor bolji od vecine polovnjaka). A moze da se vozi jos minimum 10 godina.
Ali ne vredi, svaki majstor hoce da mu dodju extra auti pa da im klepi sa 300-500 evra popravkom a ne da se cima sa Ladom jer meni ne moze da uzme vise od 1000-2000 za sitnije popravke, gde isto gubi vreme kao i kada mu dodje BMW. E zato mi je muka da vozam ladu i da crvenim tamo jer su majstori bahati kad ne zarade mnogo, plus i ne znaju da rade
@djape1977
Daleko mi BG 50km :/
A gde se tacno nalazis?
uglavnom opisao sam mu problem a on kaze da vozim i dalje
Izgleda da majstor nece da radi dok ne crkne 100% to sto je sada polu-crklo, jer ovako moze biti svasta problem. Nego kad crkne onda sigurno zna sta da menja. A kod kojeg god majstora da sam isao svi su u fazonu sta se cimas to je lada vozi dok ne crkne i baci je. Tako i kad sam gas stavio glavni se majstor izdrkao sto stavljam plin na Ladu, kao "koji ce ti ku*ac na tom autu gas, vozi je jos par godina i na otpad" (iako mi je Lada kao nova, limarija i motor bolji od vecine polovnjaka). A moze da se vozi jos minimum 10 godina.
Ali ne vredi, svaki majstor hoce da mu dodju extra auti pa da im klepi sa 300-500 evra popravkom a ne da se cima sa Ladom jer meni ne moze da uzme vise od 1000-2000 za sitnije popravke, gde isto gubi vreme kao i kada mu dodje BMW. E zato mi je muka da vozam ladu i da crvenim tamo jer su majstori bahati kad ne zarade mnogo, plus i ne znaju da rade
@djape1977
Daleko mi BG 50km :/
A gde se tacno nalazis?
zemun, novosadski put, kod metro cash and carry
j***** auto bez kardana
Ja sreca pa imam jednog koji pa nece da se zamlacuje sa elektronikom i dijagnostikom. Za lade, zastave i slicne automobile je strucnjak i za mehaniku i elektriku.
- KardanPower
- Automobil: Lada 2107
Retki su takvi, obicno danas u trci za vremenom i novcem je vecina prinudjena da se usavrsi za novije aute ili da jednostavno propadne.
-
Boki78
Odluka da se sa znanjem ostane na prostoj mehanici i elektrici je gotovo samoubistvena u profesionalnom smislu. Kvalitetan i poslovno pametan majstor sa aktuelnim znanjima danas zivi bolje nego ikad. Zarada dolazi od marze na delovima. Ako se zna da obican set kvacila sa plivajucim zamajcem iskosta i po 1500e, da se majstori ugradjuju sa 20-25 u cenu dela (tj toliki im je rabat kod dobavljaca) onda malo li je.
Naravno ne treba gubiti iz vida da svi radimo ne bismo li zaradili za zivot sebe i svojih porodica
Naravno ne treba gubiti iz vida da svi radimo ne bismo li zaradili za zivot sebe i svojih porodica
daj majke ti otkrij mi tajnu gde je rabat 25%???
10 do 15% max
10 do 15% max
j***** auto bez kardana
-
Boki78
manje vise gde god hoces ako poptpises ugovor o "fransizingu" koji podrazumeva i obavezu izvesne kolicine kupovine/prodaje uz uslov da nemas dugovanja prema firmi...
generalno je zanimacija za ozbiljne servise koji mogu da namaknu posao u dovoljnoj meri da veci sistemi hoce da saradjuju sa njima
naravno tu ima prosotra i za manje, i sam znas da postoje mesta gde zadnji meteli cilindri kostaju 900 dinara dok kod svih ostalih vrede 550
... sa situacijom na trzistu gde cene nisu ujednacene uvek imas prostora da na razne nacine izvuces zaradu ..
generalno je zanimacija za ozbiljne servise koji mogu da namaknu posao u dovoljnoj meri da veci sistemi hoce da saradjuju sa njima
naravno tu ima prosotra i za manje, i sam znas da postoje mesta gde zadnji meteli cilindri kostaju 900 dinara dok kod svih ostalih vrede 550
to sa obavezom kupovine odredjene kolicine robe je grob koji retko ko sam sebi pristaje da iskopa
j***** auto bez kardana
-
Boki78
I jeste i nije. Oni koji su napravili neke pare su u tom sitemu, a i oni koji su se samounistili su bili u tom sistemu.