Alu feluge
Moderators: dejo, dejca, Miljan
ako si mislio da stavljas fabricke distancere sa zastave situacija je sledeca: za jedan distancer, 5mm, ne trebaju ti ni duzi srafovi. za 2, 10mm, ne trebaju ti oni mali na glavcini ali trebaju duzi srafovi za tockove. srafovi od fiata 1300/125/132 su duzi za 8mm od ladinih tako da ih treba upecati na nekom otpadu. ako kupujes srafove u radnjama vodi racuna!!! samo 8.8 ili 10.9 oznaka na srafu. desilo mi se da sam kupio par srafova za za tockove za zastavu pre godinu dve i pojeo se navoj pri prvom stezanju!!! mekani ko zvaka. verovatno mala privreda.
za vise od 10mm ti ni fiatovi srafovi ne zavrsavaju posao, moras da narucis kod nekog strugara da ti napravi po meri. i tu imas problem tvrdoce materijala. ja sam u takvoj prilici kupovao po otpadima srafove od kamoina i autobusa pa ih je strugar prerezivao. tako nema omaske po pitanju tvrdoce
za vise od 10mm ti ni fiatovi srafovi ne zavrsavaju posao, moras da narucis kod nekog strugara da ti napravi po meri. i tu imas problem tvrdoce materijala. ja sam u takvoj prilici kupovao po otpadima srafove od kamoina i autobusa pa ih je strugar prerezivao. tako nema omaske po pitanju tvrdoce
j***** auto bez kardana
svaki milimetar povecanja raspona tockova se odrazava pozitivno na stabilnost. po 10mm (2cm po osovini se oseti u malo vecoj brzini kojom mozes proci stabilno kroz krivinu.
kad bi to ukomponovao sa nekim kvalitetnim gumama 185/60/13 (najsire 13ce koje se standardno prodaju i mogu se montirati na ladine felne) razlika bi bila drasticna
kad bi to ukomponovao sa nekim kvalitetnim gumama 185/60/13 (najsire 13ce koje se standardno prodaju i mogu se montirati na ladine felne) razlika bi bila drasticna
j***** auto bez kardana
- Nikola_bgd
Da li mozete da mi pomognete drug hoce da uzme za svoju 2107 alu felne 14*.Da li moze neki konkretan predlog vidim da treba da se uzmu 4x98 ali koje gume na to i kolika bi trebala da bude sirina te felne ?Znaci sa sto manje zezanja oko tih distancera itd.Da li se stavljanje 14* na 2107 odrazava na donji deo kola ?