Nisam nikada probao to da radim...u svakom slucaju je veoma bitno da vratilo koje izlazi na dole iz kardana volana i ulazno vratilo glave volana budu suosni, tu nema dileme...
.
lanac
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Ne trebaju ti dvojica i nikakvo napinjanje. Postoji mnogo bolji način da se to uradi. Jer kad napinješ, kao što marko kaže, ne znači da je lanac na drugoj strani suprotno od spanera skroz zategnut.peki_92 wrote:jel se da pun gas ili na leru i kako ova dvoica drze auto?? nesto mi nije jasnoMarko wrote:Otpustis kljucem sraf spanera. Ubacis u cetvrtu, i dok dvojica drze auto nategnutim koliko mogu, ti stegnes ponovo sraf spanera.
Ovako:
1. Ključem 13 odšrafiš osigurač spanera (odšrafiš ga skroz i skineš ga)
2. Ispod tog šrafa možeš rukom da napipaš vođicu spanera (tj. njegov vrh), to ti je šipka 6 (ili 8 mm beše) koja je provučena kroz oprugu na drugoj strani i pričvršćena na klizač koji zateže lanac.
- Za sledeću operaciju ti treba pomoćnik, mada ja to radim i sam.
3. Ubaciš u 4. brzinu
4. Desnom rukom napipaš vođicu spanera
5. Dok tvoj drugar polaaako gura auto napred, primetićeš da se vođica ritmično pomera napred-nazad, tj ka motoru-ka tebi (ovo pomeranje je reda 1 cm ili manje)
6. Kad pod prstom osetiš da je vođica najdalje otišla napred, kažeš drugu da stane (zato ja ovo radim sam, jer mogu da zaustavim auto baš kad treba).
7. Zatim osigurač spanera koji si prethodno skinuo zašrafiš i dobro zategneš
I to je sve