Potreban savet za limariju na sedmici...

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Spartanac86

Potreban savet za limariju na sedmici...

Post by Spartanac86 »

Treba da se sredi limarija pozadi, kao posledica havarije, ali kao sto se sa slika vidi nije nista tolko ozbiljno...Naime kako mi je objasnio jedan limar treba se "izvuce" samo malo nazad da se ispravi zadnja leva gredica koja se savila i udarila u rezervni tocak (sreca da je on bio tu, pa je felna zadrzala malo gredu da ne pukne skroz, mada mi je sad rezervni tocak zarobljen pozadi i felna se deformisala :roll: ), da se promeni zadnji branik i ono poziciono svetlo malo dotera i to je to.

Image

Mislim ne izgleda bar meni laicki gledano kao velki poso. Zadnja osovina je ok ostala skroz, auto ne zanosi, ako i ima nesto malo to se da lako srediti prilikom reglaze...
E sad prvo on mi reko 'ne mogu ja to, nemam hidrauliku da izvucem to' odem ja kod drugog sto mi on preporucio, on nece da radi kaze nema neke hvataljke dole da moze da ga stavi na sto, a i plasi se da je dole trap propao previse i da ce da pukne kad ukljuci pritisak...odem kod treceg, on ima neke ideje da cima sa traktor :shock: da se izvuce malo, pa da ispegla haubu i zameni branik (koji ja mora da kupim)...A gredicu da vari i osigura kolko tolko, ali da se ispravi kaze ne moze. I za to trazi 80EUR, znaci sa branikom ja ga cenim ce izadje skoro 100! I jos dok kupim farbu?! Ce kosta ko pola auta.
Meni je to nesto mnogo! Da li su stvarno toliko skupi limari, ili ovaj pokusava da mi uzme pare...?? Mislim kolko tu sati moze da ima posla, zaboga, pa prethodni vlasnik je sredio sve komplet limariju, varenje, farbanje sve za 250EUR sto je bilo 100 puta vise posla + je isto bio udaran i napred pa ispeglan i sve za te pare. Ne znam.

Ovako spolja ostalo i unutra enterijer je super, menjac, amortizeri, upravljac, gume sve je solidno...Motor zeza samo na 4tom klipu, treba cesto da se menjaju svecice, otisle su karike...I karburator da se zameni. Auspuh je isto star. Akumulator sam vec morao ja da promenim.
Autoelektricara dobrog isto ne mogu da nadjem u NI da pogleda instalaciju, poveze brisace i zadnje poziciono i migavac.
Kocnice nisu nesto. Posebno je frka nekad sto rucna ne radi uopste, treba paknovi da se nameste...pitam ja ovog mehanicara sto mi stelovao nesto oko ler gasa da mi preporuci nekog, a on kaze nece to niko da radi, kocnice su zajebana stvar moz' ostanes ceo dan a da ne zavrsis poso. Mislim ljudi nisam nesto imao posla sa njima ranije, ali ovo je smesno!? Ispade da ne mogu nadjem nikoga da mi pomogne da se sredi auto kolko tolko, samo za po grad i bar tehnicki da prodje nekako :lol:
Ako zna neko dobre majstore u NI, neki dobar servis gde imaju delove za polovne lade i gde su malo ozbiljniji...Nek mi napise plz

Pozdrav svima

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Image

ma za gepek nije frka, najveci problem je ta greda...on rece da ce da proba da cima da ispravlja nesto, jer druga nemam pojma ni dal bi mogla da se stvai, a jos manje znam kolko kosta i gde moze da se nadje...na otpad neki jedino?

3000 je mnogo za branik ako mislis nov, trazicu polovan neki ako moze se nadje...

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

a ne znam kako se krecu cene farbe i koliko minimalno moze da se kupi..??
ako se ispegla ovaj gepek mozda moze da se malo samo zamaze sa nesto i da se ne kupuje farba.
na dole oko stop svetla kolko vidim nema sta da se farba, samo ako uspe da se ispravi malo sanduk jer fali svega 3-4mm da moze da se zatvori gepek i to je to. ne znam, ali 100eur je maksimalno kolko mogu da dam za sve to pa kolko se sredi. ne isplati mi se vise, pa zaboga i kola su kostala manje od 500eur i sad ce ispadne popravka kosta 1/4 automobila! :shock:

NeMiLose

Re: Potreban savet za limariju na sedmici...

Post by NeMiLose »

Spartanac86 wrote:Meni je to nesto mnogo! Da li su stvarno toliko skupi limari, ili ovaj pokusava da mi uzme pare...?? Mislim kolko tu sati moze da ima posla, zaboga, pa prethodni vlasnik je sredio sve komplet limariju, varenje, farbanje sve za 250EUR sto je bilo 100 puta vise posla + je isto bio udaran i napred pa ispeglan i sve za te pare.
Mozda ima popust na kolicinu :)
Spartanac86 wrote:Autoelektricara dobrog isto ne mogu da nadjem u NI da pogleda instalaciju
Ja sam imao dobrih iskustava sa autoelektričarom Ćirom. Nalazi se u jednoj slepoj ulici u koju se ulazi iz Vojvode Tankosića. Postoji reklama na početku ulice. Relativno je blizu pumpe u Božidara Adžije.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

NeMiLose wrote:
Spartanac86 wrote: Mozda ima popust na kolicinu :)
Jaooooj cuti, najvise me ner vira to sto hoce da naplate kao da je u pitanju najnoviji BMW, a ne jedna lada stara 20 godina...Mislim da ja vozim kola od 20.000eur, sta bi bilo za mene da dam i 500 eur za limariju, ali ovako...da se covek ubije lepo :cry:

zoran86

Post by zoran86 »

Nije bas tako...Ako se dobro uradi nije mnogo 80 ili 100 evra.Evo mom komsiji uzeo majstor za nesto malo varenja 80e i perfektno ga je uradio.Inace auto koji vozi je 25 ili 30 god stara Opel Ascona... :roll: :roll:
http://ba.warpfire.com/hangar/index http://img505.imageshack.us/i/mapsmed.gif/

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Brate ti bi to da uradis za 100 eura? Da peglas takav poklopac gepeka se ne isplati, kada je polovan, zdrav, 5 do 10 eura.

Moraces da farbas zadnji vezni lim, poklopac gepeka i da sve lepo zastitis.

Cim limari nece da ga razvlace na hidrauliku, jer nemaju gde da zakace, znaci da je trula kao p...a. Mozda gresim ali tako mi se cni.

Greda je povukla, jer je za nju zasrafljen nosac branika i to mora ljudski da se uradi, da ne bi trulilo.

Sve u svemu cenim da bez 150 eura ne moze ljudski da se uradi.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

NeMiLose wrote:
Spartanac86 wrote:Autoelektricara dobrog isto ne mogu da nadjem u NI da pogleda instalaciju
Ja sam imao dobrih iskustava sa autoelektričarom Ćirom. Nalazi se u jednoj slepoj ulici u koju se ulazi iz Vojvode Tankosića. Postoji reklama na početku ulice. Relativno je blizu pumpe u Božidara Adžije.
I ja htedoh da ti preporucim Ćiru, on mi je komsija, 5 minuta od mene.

Auto-Električar "Ćira" 018/535-442, Vojvode Tankosića 10, drugi prilaz.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Miljan wrote:
NeMiLose wrote:
Ja sam imao dobrih iskustava sa autoelektrièarom Æirom. Nalazi se u jednoj slepoj ulici u koju se ulazi iz Vojvode Tankosiæa. Postoji reklama na poèetku ulice. Relativno je blizu pumpe u Božidara Adžije.
I ja htedoh da ti preporucim Æiru, on mi je komsija, 5 minuta od mene.

Auto-Elektrièar "Æira" 018/535-442, Vojvode Tankosiæa 10, drugi prilaz.
10, drugi prilaz? da to nije ona ulica iza vatrogasne, gde je Saobracajna policija? tu ima bar 3 slepe ulice kolko mi se cini..

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

i da...gde sve to kupiti, mislim branik, poklopac, onu plastiku za stop svetlo...gde moze da se nadje polovno/novo u NI, bez mnogo cimanja?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Da, ta je ulica, ona kola se nastavlja od Doma Zdravlja, on je u trecoj levo, videces tablu.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

e sad uspeo sam da nadjem poklopac za gepek polovan, ali naravno treba da se farba da se poklopi nijansa sa bojom auta...dali da odma farbam poklopac pa da nosim limaru da ga namesti, ili da on prvo namesti pa da onda vozim auto u farbaru da tamo odrede nijansu i ofarbaju?? ili da kupim farbu pa da probam ja da farbam, ali ne znam kako se radi!! :P
pomocu cega u farbari odredjuju nijanse, mislim mora li da se vozi auto ili moze na osnovu nekog uzorka? :?

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Marko wrote:Skines poklopac za gorivo, i na osnovu toga, ti farbara napravi boju. Ne mozes sam da farbas, nemas kompresor...
:D ma ja video ovaj komsija sa nekom cetkom uzeo lepo i maze li maze :shock:

vojvoda

Post by vojvoda »

meni nije jasno sam si ga udario ili te neko odvalio odnazad?

vojvoda

Post by vojvoda »

ja kada sam dobio udarac od nazad posto je bio zdrav auto nije mu nista bilo ni branik se nije iskrivio a da ne pricam kako je izgledala vektra 98god.

Post Reply