Problem je da vergla dooosta i da tek posle nekog perioda upali a ne pali na prvi kljuc... Akumulator moram da menjam jer je super slab pa smo povezivali na kablove i bash mu je dugoo trebalo da upali... I kad sam posle 3-4 minuta ugasio motor, da ga opet startujem a on opet alnaser vrti, i ja verglam verglam i i nishta.. i tek posle par pokushaja jedva upalio...
Sumljam na :
1) Chetkice na alnaseru (chuo sam da je neka smeshna cena al da to mozhe vrlo lako da zeza)
2) Svecice
3) Sistem za paljenje uopshte negde...
4) ?
E da i napomena je da je paljeno na plin a bilo je 15-ak stepeni u subotu... Mada chuo sam da i na plin neki od vas palite i na minusu....
Dajte mi ideje u chemu mozhe biti kvar, greshka...
Motor 21072 model 1300 kubika ako neshto taj podatak znachi...
Problem sa paljenjem
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Ok probacu i tako... Nego sam ovo nedavno kupio pa i dalje stoji kod druga u garazi jer moram da promenim taj akumulator a on ima garazu.... Probacu ovo sigurno al sam mislio da je neki malcice ozbiljniji kvar... Taman kad promenim akumulator sipacu i benzina pa chu da javim kako se ponasa i na plinu i na benzinu... Pozz i hvala
ok problem je bio extremno glup...
Kad sam ga kupio izgleda je bilo izuzetno malo plina u sistemu a na boci pise da je full, tako da nije imao nasta da uplali haha...
Promenjene svecice i akumulator, sto se tice benzinske instalacije bila je malko zacepljena kod filtera iako je filter kao nov (plasticni kablic od filtera se spljostio na ~2mm unutar gumenog creva koje od filtera ide ka pumpi... pa smo sve to skinuli stavili nova creva, sajbne... i sad pali na pola kljuca...
Kad budem registrovao kola tad cu da napravim temu a do tad...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-7gXwSv75LQ[/youtube]
Promenjene svecice i akumulator, sto se tice benzinske instalacije bila je malko zacepljena kod filtera iako je filter kao nov (plasticni kablic od filtera se spljostio na ~2mm unutar gumenog creva koje od filtera ide ka pumpi... pa smo sve to skinuli stavili nova creva, sajbne... i sad pali na pola kljuca...
Kad budem registrovao kola tad cu da napravim temu a do tad...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-7gXwSv75LQ[/youtube]