Generalka

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Spartanac86

Generalka

Post by Spartanac86 »

Pre par dana, tacnije prekjuce, izvrsena je generalka i auto je od tada presao samo 70km. I vec veceras vidim da je poceo da pali lampicu za ulje! :shock: :shock: :roll:

Prvo je pocela da zmirka onako stidljivo po semaforima, dok se auto drzi nazovi na pola kvacila, a sad lepo konstantno sija i na leru, a gasi se tek sa dodavanjem gasa kada brzina predje 1000-1500 obrtaja.

Pritisak ulja na indikatoru je jos gori nego pre generalne, mislim onaj stari motor je kad se nabije gas mogao da dogura kazaljku i do polovine, a na ovom ni na 5000 obr nece da se mrdne sa levog kraja.

Interesantno da je kod majstora uvek palio na prvi kljuc, a sad tek na treci.

Zainteresovao sam se i proverio nivo ulja, te zakljucio da je priblizno duplo veci od MAX. :? :shock: Majstor je ladno sasuo sve 4l ELF-a i jos trazio da mu kupim i 5tu :?:

Nasi majstori... :roll:

djape1977

Post by djape1977 »

cekaj, stani, jesi li radio generalku ili zamenio motor?
j***** auto bez kardana

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

majstor je uradio generalku na onaj njegov motor od Aleka i stavili smo njega.

dakle i jedno i drugo :lol:

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Update: i evo jutros palim auto i nakon par sekundi verglanja upalio iz prve i ne pali lampicu za ulje, kad se turira motor normalno dize kompresiju ulja, a sinoc nije htelo ni da mrdne. i kako sad da dokazem majstoru da tu nesto ne stima...da nije pregrevanje uljne pumpe, ili zato sto ima previse ulja??
:?

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Posto se stanje jos vise pogorsalo otisao sam do majstora i ustanovili smo da je karter pun do vrha benzina :shock:
Izgleda je otisla membrana benzinske pumpe ili vec kako mi je objasnio :roll:
I sad znaci mora da bacim 4l novog ulja?!? :evil: :roll: Moze li se izdvojiti nekako benzin iz smese?

hura

Post by hura »

i da sipas novo.. jbga meni se to desilo ali sreca pred zamenu ulja :)
To Sam Ja Mare

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

To je jako cest kvar na ladi.

Jebem ti majstora kada nije u stanju da proveri membrane na AC pumpi, a radi generalnu.

Moja svaka generalna je podrazumevala i novu uljnu pumpu, zupcanike uljne pumpe, nov razvodnik, novu AC pumpu, nov zamajac, nov lanac i lancanike, sva nova creva, naravno, pored onog standardnog, klipvi, karike, dihtunzi, ventili,....

Znaci citam temu od pocetka i vec na prvom postu kada si napisao da pali lampicu, odmah sam pomislio da je retko ulje, tj. da su popustile membrane, a kada sam procitao da se ovecala kolicina, odmah sam znao.

To se najlakse oseti, kada se pomirisi sipka za merenje nivoa ulja u karteru. Ako smrdi na benzin, to je to.

Nema izdvajanja benzina. Pod hitno novo ulje.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

ma ja sam mu lepo reko da je mala kompresija ulja on kaze to je normalno, nije nista strasno i pustio me ladno kao vozi i dalje pa ako bude nesto dodji...

nego sreca otpalo neko crevo pa sam morao da se vratim ponovo do njega zbog toga i onda se zainteresovao malo za to odakle toliko "ulje" u karteru i shvatio o cemu se radi...kaze ulje uopste ne mora da se menja, benzin ce da ispari vremenom bitno je da ne puni dalje :shock: :lol:

djape1977

Post by djape1977 »

pali lampicu jer je razredjeno ulje benzinom. dok benzin ne ispari motor ce raditi sa nedovoljnim podmazivanjem pa ce se sjebati i taj tek uradjen motor. menjaj ulje i filter odmah!
j***** auto bez kardana

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

ajde ulje, ali zasto da menjam nov filter pobogu?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Zato sto se napunio benzinom, pa ces sjebati i novo ulje.

Goxxy

Post by Goxxy »

Ako nećeš da opet radiš generalnu i da opet pukneš par stotina evra - bolje daj par stotina dinara za novi filter ulja i zameni ga kada menjaš i ulje.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

hura

Post by hura »

U potpunosti se slazem sa Goxijem....
To Sam Ja Mare

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Da mi je samo znati gde si nasao tog majstora? Sta je on po struci, poslasticar?

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Moguce je i da je kuvar :mrgreen:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Post Reply