Problemi sa plinom

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Spartanac86

Problemi sa plinom

Post by Spartanac86 »

Evo bio sam danas kod drugog majstora koga isto svi hvale i preporucuju da mi pogleda paljenje i gle cuda, ustanovio je da je sve dobro, platine nove (eureka, ko da mi to nije rekao i ovaj moj ) malo je vrteo razvodnu kutiju i nastelovao ga ponovo "na zvuk", naplatio nije mnogo, a nije bogami mnogo ni radio...

Odem ja kod onih sto steluju plin, nasteluju i oni smesu i ler gas oko 600-700 sve super, auto vuce "dobro" (pre stelovanja je ubrzavao samo pod "pun gas" i trosio ko kadilah ) i predjem ti ja jedno 20tak km. kad na semaforu da krenem, trese se nesto i ugasi se. Upalim ponovo, dam bas malo jaci gas, polako pustam kvacilo kad nece pa nece...gledam u neverici da nije povucena rucna kojim slucajem - nije. Palim ponovo, nece. Na sledecu promenu svetla krenem ali polako polako onako penzionerski pustam kvacilo i mrdnu se i krenu nekako. Stanem, gledam kablove, razvodnik sve OK. Jest se isparivac malo pregrejao, ne mozes da ga pipnes, al ajde.
Upalim, vucem sauh da dobije malo veci ler gas, polako, ajde i ide!

Prodjem 10 semafora sve OK, skoro pa kao sto je isao na benzin. Na 11tom opet ista prica. Ler gas padne ispod 100 i gusi se, radi gore nego kad je hladan motor, a on zagrejan pa nema kud. Nekad je ler gas 400-500, nekad i vise, nekad padne ispod 100 i gusi se. Vec kako mu dune.
I ajde sad koji mu je djavo?

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Au brate ti bash nemas srece sa tim plinom :) Meni je Adam Servis radio ugradnju plinskog uredjaja i nemam nikakvih problema. Mogao bi kod njih da odes pa nek pogledaju to sto te muchi - jbg nisu ti oni ugradili naplatice ti stelovanje i sredjivanje al valjda ce da urade kako treba...

Oni su u Tosinom Bunaru kad ides od Zemuna ka Blokovima kod ukljucenja/iskljucenja na auto put...
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

malo mi je to daleko :mrgreen: par stotina kilometara, a i smorio sam se skroz...ma mora da je nesto sitno
Vakum creva? Neki kazu ima veze i stelovanje vazduha na karburatoru (cak i kad nije busen karburator kao u mom slucaju)?
Dok je ispred servisa sve je u redu...a posle par km... :mrgreen:

Sad cu da probam paljenje na benzin, nism ni probao kad ga je ovaj prestelovao, mada sumnjam da je zajebao nesto...da ne valja paljenje, ne bi valjalo non stop, a ne ovako malo radi malo ne...

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Kod kog si to isao ? Jel si isao kod onog sto sam ti ja rekao ?

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

da kod njega sam bio. mrdnuo je razvodnik malo, cisto ono da je nesto uradio...ali fakat je da je paljenje vec bilo dobro podeseno kod prethodnog majstora, platine nove, sve inace kako mi je rekao onaj sto je radio generalku.

Mario E36

Post by Mario E36 »

Koliko košta ugradnja plina?

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Mario E36 wrote:Koliko košta ugradnja plina?
200EUR

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Zavisi koji TNG :) Ovaj koji sam ja a kako vidim i Spartanac ubacili u lade je 200 eura a sek je oko 1500 valjda...
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Evo sad probam da prebacim na benzin u toku voznje (prebacim na 'R' dok ne izadje plin iz sistema, onda na 'B' i dodajem gas) auto malo ide pod dejstvom inercije i zaustavi se. Probao sam i da ubrzam na plin sve do 4te, pa posle kad prebacim na benzin smanjujem do prve i dajem gas...nece.
Zaustavim i manuelno drukam na benzinsku pumpu, nece da upali. Opet upalim na plin, vozim, prebacim na benzin - ne ide.
Opet drukam na pumpu, palim, nece. A sipano 10l pre neki dan, benzin mora da ima.

A do juce je radilo :mrgreen:
Nemoguce da se tolko prosusila membrana za jedan dan da nece da povuce uopste pumpa. Mozda bi bilo bolje praktikovati da deo benzina ostaje u sistemu (direktno prebacivati odmah na plin, bez onog 'R' polozaja)?

djape1977

Post by djape1977 »

najverovatnije kondenzator. imao sam takve tripove sa ladinim sistemom paljenja. varijanta 2 je luft u osovini razvodnika. namestim paljenje i sve ok dok ga ne razvucem na 5-6000o/min i onda se pomeri ugao paljenja...
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Spartanac86>> a sta je ispravno na tim kolima? :mrgreen:
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

milicevicv

Post by milicevicv »

moze da su svecice ili kondezator :mrgreen:
nije sto je lada,al je zakon

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Sa plina na benzin nema sta da cekas, odmah prebacujes, a sa benzina na plin MORAS na neutralni polozaj da potrosi benzin iz karburatora, inace ce da se ugasi, ne moze da radi na dva goriva odjednom, prebogata je smesa.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

SERZAS wrote:Spartanac86>> a sta je ispravno na tim kolima? :mrgreen:
novo plafonsko svetlo :lol:

Nece da prebaci na benzin nikako. Smoren sam skroz od odlazaka u servis, dobro je da bar vuce dobro na plin...A zasto ponekad sam smanji ler gas posle duze voznje..Ko ce ga znati.

zix

Post by zix »

Brate stvar je jednostavna, tebi ne dotice benzin do karburatora a verovatno ni do pumpe za gorivo. Najverovatnije je da ti je zaglavio elektro ventil od benzina, koji je zatvoren kad vozis na plin i koji je ostao zaglavljen i kad prebacis na benzin. Ili ti je crkla pumpa za gorivo. U slucaju da je elektro ventil, prebaci prekidac na benzin i probaj da otvoris jednu slavinicu koja se nalazi na samom el.ventilu za benzin. Taj ventil se nalazi ispred pumpe prati crevo od pumpe ka rezervoaru. ako nema slavinice ventil cukni kljucem kad das kontakt.
leteo je kao ptica al mu crce radilica

Post Reply