problemi sa paljenjem na hladan motor

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Spartanac86

problemi sa paljenjem na hladan motor

Post by Spartanac86 »

dok je motor hladan, posebno po hladnijem vremenu, mora dugo da se vergla da bi upalio. na plin posebno, mada je slicna stvar i na benzin.
cak i kad je sauh izvucen do kraja i polako se jos dodaje gas na papucicu, i onda nece da upali bez bar 4-5 kljuceva na hladno.

kad se zagreje radi bez greske stabilno, i pali uvek na prvu kad je motor vec zagrejan.

posto ide zima i hladnije vreme, zabrinut sam da ce biti vecih teskoca sa paljenjem. sta je problem i kako resiti?
da nisu svecice?

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Au brate ... moze da bude svasta :S Meni je bilo isto ko i tebi pa su svi problemi nestali posle jednog "omanjeg" servisa - zamena svih kaiseva, filtera, ulja, svecica, razvodnika, semeringa...
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

djape1977

Post by djape1977 »

najverovatnije lose platine. zameni platine a ostalo pregledaj, mozda su i svecice kilave
j***** auto bez kardana

milicevicv

Post by milicevicv »

to je procedura, koja kod mene na 2107 uvek radi i pali na pola kljuca
nije sto je lada,al je zakon

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

problem je u tome sto kod mene tek pa nece da upali bez sauga!! mislim provereno je lakse kad izvucem saug. ne znam sta su radili ovi sto su ugradjivali plin, ali mislim da su vezali polugu sauha tako da kad se izvuce povecava dotok plina na ventilu.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Shone89 wrote:Au brate ... moze da bude svasta :S Meni je bilo isto ko i tebi pa su svi problemi nestali posle jednog "omanjeg" servisa - zamena svih kaiseva, filtera, ulja, svecica, razvodnika, semeringa...
kaisevi, ulje, filter vec menjani na generalnoj, semering kapa i razvodna ruka novi, onda jedino ako su platine lose ili svecice.
ali kako to da se problem manifestuje samo pri paljenju, a da ne trokira pri radu?

moze li se ugraditi elektronsko paljenje na ladu?

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Marko wrote:Pa na plin se i ne pali sa saugom. Tako samo odmazes. Tek kad upali, vuci saug po potrebi...

Po milioniti put pisem proceduru za 2101-2107 na plin.
kontakt. saug iskljucen. druknuti 2-3 puta dugme za plin. Okrenuti kljuc i dodati gas. Cim upali (A upalice na pola kljuca), povuci saug po potrebi.
To moze kad ti radi dugme za drukanje plina :)
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

milicevicv

Post by milicevicv »

neznam kako je kod tebe, ali kod mene kada zavrnes matice na filteru vazduha do kraja nemoze da radi na plin jer nema vazduha, jer mi nalegne poklopac na dodavac plina u karburatoru i koji je od tvrde gume i napravi vakum.
nije sto je lada,al je zakon

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

svecice stavi ngk,to je kao prvo,drugo,silikonske kablove/imas u ap sportu,1800 din./platine nove,nastelovati paljenje,sve filtere zameniti,kad zavrsis voznju izvuci saug do kraja,ujutru mora da poli kao mina ako je sve to ok.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

kakve su to ngk svecice? jednokrake??

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

ma owo je nesto ebem ga...
danas je jedva pokrenusmo. u sred dana lepo vreme nece ni da mrdne. verglaj, verglaj, verglaj ima naznaka kao da ce da upali...i tek iz n-tog upali. ostavismo jedno pola minuta na pun sauh, i posle toga pali na pola kljuca!!
i kad odem kod majstora oni ne veruju da nece hladna da upali, nego onako dok je topla malo okrenu razvodnu kapu levo desno da bi uzeli koju kintu, i ajd zdravo. :twisted: :twisted: :twisted:

Zoran666

Post by Zoran666 »

I moja lada (1500 cm3)ima problema sa paljenjem na hladno!
Zaverglam, upali, radi sekundu i ugasi se.
upali tek iz 2-3 pokusaja!
I tesko prima gas ispod 2000 obrtaja (bilo hladna bilo topla)! Moram polako dodavati gas inace se hoce ugasiti! Iznad 2000 obrtaja nema problema!
Sta je uzrok tome?

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Karburator 100%
Na mojoj ladi je motor otisao u pm...ali pali bez problema zimi od kad sam nabacio novi karb...zimi je upalim pod sauhom i cim upali ja spustim sauh do kraja...ler padne na nulu posto sam tako namerno ostavio...i ona na mozda nekih 100rpm radi bez problema i uopste ne stuca i ne daje znake da ce da se ugasi.
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Zoran666

Post by Zoran666 »

Hvala darkmensale!
Reci mi koliko si platio nov karburator (ako nije tajna)?
Idi gledaj u sunce ili tako nesto!
[img]http://www.dodaj.rs/f/2T/WQ/2yFAIAVQ/1/2jb1wdi.gif[/img]

djape1977

Post by djape1977 »

nov karb na bubanj potoku je oko 60e
j***** auto bez kardana

Post Reply