problemi sa paljenjem na hladan motor
Moderators: dejo, dejca, Miljan
-
Spartanac86
problemi sa paljenjem na hladan motor
dok je motor hladan, posebno po hladnijem vremenu, mora dugo da se vergla da bi upalio. na plin posebno, mada je slicna stvar i na benzin.
cak i kad je sauh izvucen do kraja i polako se jos dodaje gas na papucicu, i onda nece da upali bez bar 4-5 kljuceva na hladno.
kad se zagreje radi bez greske stabilno, i pali uvek na prvu kad je motor vec zagrejan.
posto ide zima i hladnije vreme, zabrinut sam da ce biti vecih teskoca sa paljenjem. sta je problem i kako resiti?
da nisu svecice?
cak i kad je sauh izvucen do kraja i polako se jos dodaje gas na papucicu, i onda nece da upali bez bar 4-5 kljuceva na hladno.
kad se zagreje radi bez greske stabilno, i pali uvek na prvu kad je motor vec zagrejan.
posto ide zima i hladnije vreme, zabrinut sam da ce biti vecih teskoca sa paljenjem. sta je problem i kako resiti?
da nisu svecice?
Au brate ... moze da bude svasta :S Meni je bilo isto ko i tebi pa su svi problemi nestali posle jednog "omanjeg" servisa - zamena svih kaiseva, filtera, ulja, svecica, razvodnika, semeringa...
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
- milicevicv
-
Spartanac86
-
Spartanac86
kaisevi, ulje, filter vec menjani na generalnoj, semering kapa i razvodna ruka novi, onda jedino ako su platine lose ili svecice.Shone89 wrote:Au brate ... moze da bude svasta :S Meni je bilo isto ko i tebi pa su svi problemi nestali posle jednog "omanjeg" servisa - zamena svih kaiseva, filtera, ulja, svecica, razvodnika, semeringa...
ali kako to da se problem manifestuje samo pri paljenju, a da ne trokira pri radu?
moze li se ugraditi elektronsko paljenje na ladu?
To moze kad ti radi dugme za drukanje plinaMarko wrote:Pa na plin se i ne pali sa saugom. Tako samo odmazes. Tek kad upali, vuci saug po potrebi...
Po milioniti put pisem proceduru za 2101-2107 na plin.
kontakt. saug iskljucen. druknuti 2-3 puta dugme za plin. Okrenuti kljuc i dodati gas. Cim upali (A upalice na pola kljuca), povuci saug po potrebi.
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
- milicevicv
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
-
Spartanac86
-
Spartanac86
ma owo je nesto ebem ga...
danas je jedva pokrenusmo. u sred dana lepo vreme nece ni da mrdne. verglaj, verglaj, verglaj ima naznaka kao da ce da upali...i tek iz n-tog upali. ostavismo jedno pola minuta na pun sauh, i posle toga pali na pola kljuca!!
i kad odem kod majstora oni ne veruju da nece hladna da upali, nego onako dok je topla malo okrenu razvodnu kapu levo desno da bi uzeli koju kintu, i ajd zdravo.

danas je jedva pokrenusmo. u sred dana lepo vreme nece ni da mrdne. verglaj, verglaj, verglaj ima naznaka kao da ce da upali...i tek iz n-tog upali. ostavismo jedno pola minuta na pun sauh, i posle toga pali na pola kljuca!!
i kad odem kod majstora oni ne veruju da nece hladna da upali, nego onako dok je topla malo okrenu razvodnu kapu levo desno da bi uzeli koju kintu, i ajd zdravo.

- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
Karburator 100%
Na mojoj ladi je motor otisao u pm...ali pali bez problema zimi od kad sam nabacio novi karb...zimi je upalim pod sauhom i cim upali ja spustim sauh do kraja...ler padne na nulu posto sam tako namerno ostavio...i ona na mozda nekih 100rpm radi bez problema i uopste ne stuca i ne daje znake da ce da se ugasi.
Na mojoj ladi je motor otisao u pm...ali pali bez problema zimi od kad sam nabacio novi karb...zimi je upalim pod sauhom i cim upali ja spustim sauh do kraja...ler padne na nulu posto sam tako namerno ostavio...i ona na mozda nekih 100rpm radi bez problema i uopste ne stuca i ne daje znake da ce da se ugasi.
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]