Blic Test 2107 Vs 2105
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Ne znam zasto al meni je 2105 uvek ispred 2107 .... bem li ga nikakav poseban razlog (mozda sto i ja vozim 2105 al nema to neke posebne veze) jednostavno izgleda mi nekako .... kompaktnije 
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Dok nisam procitao clanak, nisam blage veze imao da zaista postoji razlika, klasika je klasika, da sam video dve jednu pored druge, mislio bih da je isti auto...kad ono - nije.
Onih 150000 rubalja je oko 300000 dinara, to je jeftinije od Stojadina, a kakav se auto dobije.
Samo, nasa
drzava jede sto za jelo nije i pravi posao EU sa ovom Euro 3 normom, a zapravo najadekvatnija vozila za naseg prosecnog coveka nece da uvozi jer ne ispunjavaju ekoloske norme.
A Pancevo sto purnja kojesta svaki drugi dan, to nije bitno...
To veze nema sa ekologijom, vec sa provizijama, evropskim integracijama i slicnim muckama.
I naravno, smeta im nasa klasika koju bi ljudi kupovali mesto svih ovih polovnih macki u dzaku.
P.S. Izvin`te, ali ja sam politicki aktivan covek i moram da kritikujem vlast kad me
. Nece se cesto desavati jer cu biti kolegijalan i necu prenebregavati osnovnu svrhu ovog foruma.
Onih 150000 rubalja je oko 300000 dinara, to je jeftinije od Stojadina, a kakav se auto dobije.
Samo, nasa
drzava jede sto za jelo nije i pravi posao EU sa ovom Euro 3 normom, a zapravo najadekvatnija vozila za naseg prosecnog coveka nece da uvozi jer ne ispunjavaju ekoloske norme.A Pancevo sto purnja kojesta svaki drugi dan, to nije bitno...
To veze nema sa ekologijom, vec sa provizijama, evropskim integracijama i slicnim muckama.
I naravno, smeta im nasa klasika koju bi ljudi kupovali mesto svih ovih polovnih macki u dzaku.
P.S. Izvin`te, ali ja sam politicki aktivan covek i moram da kritikujem vlast kad me
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
Ali postoji 2107 sa nivinim motorom i ima euro standard...Zasto nju ne prodaju kod nas?lengenda wrote:Dok nisam procitao clanak, nisam blage veze imao da zaista postoji razlika, klasika je klasika, da sam video dve jednu pored druge, mislio bih da je isti auto...kad ono - nije.
Samo, nasadrzava jede sto za jelo nije i pravi posao EU sa ovom Euro 3 normom, a zapravo najadekvatnija vozila za naseg prosecnog coveka nece da uvozi jer ne ispunjavaju ekoloske norme.
A Pancevo sto purnja kojesta svaki drugi dan, to nije bitno...![]()
P.S. Izvin`te, ali ja sam politicki aktivan covek i moram da kritikujem vlast kad me. Nece se cesto desavati jer cu biti kolegijalan i necu prenebregavati osnovnu svrhu ovog foruma.
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
- lengenda
E pa, sto su ukidali Yugica i Keca kad su bili najprodavaniji?
Zbog stranaca, da im ne bi bili konkurencija, a Lada, kao jedan zaista ozbiljan auto, a za 3500e...to bi bila smrt za sve ove zapadnjake.
Ostaje nam samo da ovi gore ne zeznu nesto sa Rusima i da prosire onaj medjudrzavni carinski sporazum i na motorna vozila, pa ce Kalina biti 6700e, a onda ni klasika nije daleko, ako vec ima Euro 3.
(zna se ko bi najbolje vukao ka saradnji sa Rusima i valjda ce biti izbora na jesen...izvin`te, opet ja
, ali da sam u pravu za klasiku, jesam)
Ej, ljudi, Samara II za 6500e,, a gomila opreme unutra...putni kompjuter
...
Zbog stranaca, da im ne bi bili konkurencija, a Lada, kao jedan zaista ozbiljan auto, a za 3500e...to bi bila smrt za sve ove zapadnjake.
Ostaje nam samo da ovi gore ne zeznu nesto sa Rusima i da prosire onaj medjudrzavni carinski sporazum i na motorna vozila, pa ce Kalina biti 6700e, a onda ni klasika nije daleko, ako vec ima Euro 3.
(zna se ko bi najbolje vukao ka saradnji sa Rusima i valjda ce biti izbora na jesen...izvin`te, opet ja
Ej, ljudi, Samara II za 6500e,, a gomila opreme unutra...putni kompjuter
Pa kad ne razmisljaju ko pravi biznismeni ... vishe bi Lada prodali od 3500e nego tih od 7-8000e pa bi im se isplatilo i za 20% jer bi na kolicini zaradili vishe 
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
- lengenda
Mislim da ste delimicno u pravu obojica, raja kupuje sta ima da se kupi, ako su Zunto i Logan najjeftiniji, onda je to to i raja nema drugog izbora.
Stvar je sto bi uvozom klasike i ostalog, sasvim solidnog, Ladinog programa, puno muva bilo ubijeno jednim udarcem.
Motori bi bili (bar) Euro 3 - dakle, ekologija.
Vozila bi bila novija, prosecna starost bi bila manja - dakle, bezbednost veca.
Ja sam siguran da bi svi (ili bar u znacajnom procentu) oni koji su ove godine kupili novu Zastavu i dali oko 4500/6000e na ko zna koliko godina, a takvih ima oko 10000 samo u 2008. po podacima koje daje SAT plus, vrlo rado kupili klasiku za 4000e i imali ozbiljan auto.
Moje je misljenje da drzava treba da razmislja u tom pravcu jer ovakva postkomunisticka zemlja u lopovskoj tranziciji mora da ima nesto sto se zove narodno vozilo, a Zunto od 7500e to svakako nije.
Imajuci u vidu da kuda ide gorivo, da tuda idu i vozila, mislim da treba da budemo optimisti i ako u Srbiji Rus preradjuje rusku naftu, onda ce tu ici i ruska vozila, ako Bog da sa 1% carine ili i bez nje.
Jer, Fiata ne interesuje prodajno-servisna mreza Zastave koja broji 81 ovlasceni servis po celoj Srbiji. Novu Ladu popravljas u ovlascenom servisu, nema krpljenja za delove, nema fuserske male privrede, eksploatacija je duza i odnos cena-kvalitet je bolji, auto je pouzdan i sve je kako treba.
Nemam ja nista protiv futuristicke (
) Kaline, naprotiv, ali ako ima ljudi, a ja sam jedan od njih, koji od vozila traze pouzdanost i funkcionalnost, bez previse razne elektronike i ostalih zezancija cijim se kvalitetom Rusi ionako ne dice, onda je Lada prava stvar.
VAZ-ov asortiman obuhvata i komercijalna vozila i razne druge stvari i mislim da bi jednom sveobuhvatnom saradnjom na tom polju bilo reseno puno zahteva i problema.
Stvar je sto bi uvozom klasike i ostalog, sasvim solidnog, Ladinog programa, puno muva bilo ubijeno jednim udarcem.
Motori bi bili (bar) Euro 3 - dakle, ekologija.
Vozila bi bila novija, prosecna starost bi bila manja - dakle, bezbednost veca.
Ja sam siguran da bi svi (ili bar u znacajnom procentu) oni koji su ove godine kupili novu Zastavu i dali oko 4500/6000e na ko zna koliko godina, a takvih ima oko 10000 samo u 2008. po podacima koje daje SAT plus, vrlo rado kupili klasiku za 4000e i imali ozbiljan auto.
Moje je misljenje da drzava treba da razmislja u tom pravcu jer ovakva postkomunisticka zemlja u lopovskoj tranziciji mora da ima nesto sto se zove narodno vozilo, a Zunto od 7500e to svakako nije.
Imajuci u vidu da kuda ide gorivo, da tuda idu i vozila, mislim da treba da budemo optimisti i ako u Srbiji Rus preradjuje rusku naftu, onda ce tu ici i ruska vozila, ako Bog da sa 1% carine ili i bez nje.
Jer, Fiata ne interesuje prodajno-servisna mreza Zastave koja broji 81 ovlasceni servis po celoj Srbiji. Novu Ladu popravljas u ovlascenom servisu, nema krpljenja za delove, nema fuserske male privrede, eksploatacija je duza i odnos cena-kvalitet je bolji, auto je pouzdan i sve je kako treba.
Nemam ja nista protiv futuristicke (
VAZ-ov asortiman obuhvata i komercijalna vozila i razne druge stvari i mislim da bi jednom sveobuhvatnom saradnjom na tom polju bilo reseno puno zahteva i problema.
Čak iako 2107 i 2105 ispunjavaju euro 3 norme (u šta iskreno sumnjam, jer nije dovoljno da samo motor ispuni euro 3 normu - potrebno je da ceo automobil zadovolji određene ekološko-bezbednosne norme kako bi dobio homologaciju) opet ih ne bi mogli uvoziti jer je po zakonu zabranjeno prodavanje novih automobila koji ne ispunjavaju euro 4 standard... što naravno nije važilo za Zastavu jer se u ovoj zemlji zakoni primenjuju samo onda kad to odgovara nekim ljudima.
E da, i da ne zaboravim jednu bitnu činjenicu: uvoznici Lade za Srbiju su kreteni!
E da, i da ne zaboravim jednu bitnu činjenicu: uvoznici Lade za Srbiju su kreteni!
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]
- lengenda
Nije rusofilija u onom bukvalnom smislu, ne bih imao nista protiv Kineza ako odnos cena-kvalitet bude kao sa VAZ-om, koliko god ja povremeno povukao na tu stranu, ovo nije politicka propaganda, ili bar ja nemam tu nameru.
Prosto zelim najbolje za sve nas, tj. za vecinu, cist utilitarizam.
Jasno je da Rusi nisu uvek bili kako treba prema nama, ali je bitno sagledati sve okolnosti. Ovo nije apologija, svako zasluzuje kritiku, samo je bitno imati u vidu da nastup i pozicija Ruske federacije prema Srbiji 1998. i 2008. jesu potpuno drugaciji.
Prosto zelim najbolje za sve nas, tj. za vecinu, cist utilitarizam.
Jasno je da Rusi nisu uvek bili kako treba prema nama, ali je bitno sagledati sve okolnosti. Ovo nije apologija, svako zasluzuje kritiku, samo je bitno imati u vidu da nastup i pozicija Ruske federacije prema Srbiji 1998. i 2008. jesu potpuno drugaciji.