da poludis

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
vladimir81

da poludis

Post by vladimir81 »

imam 2107, hteo sam da skinem volan
skinuo onu masku za sirenu i odvrnuo sraf
ali dalje neide zapeko
spricao odvijacem ali nista
jel neko skidao pa molim savet????

jos nesto kad krecem trza da se razumemo vibrira kardan
menjao sam lezaj kardana i krstove
da li moze da bude do lamele ili korpe???

hvala

SERZAS

Post by SERZAS »

Sto se tice volana :) zadnji put kada sam skidao odskocijo mi je pravo u nos tako da jos uvek nedisem normalno :D :D :D
Kada skines sraf, i ako se neskida normalo (mislim kada ga drmas levo desno pa gore dole) onda prelazis metodi koja se naziva izbijanje :D. udaraj volan iz donje strane sa obe ruke ka sebi, tako ces izbiti zapekli volan i mozda sebi nos kao sto sam ja i mozda 70% ljudi koji su skidali ladin volan :D
Ako vibrira kardan! onda treba da proveris dal je on ok, to jest da nije kriv negde. Drugacije samo da zamenis gumeni spirj kardana i menjaca ili lager, koji rikne jednom u 50 modela. :)
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

2107

Post by 2107 »

A jel postoji nacin da se isti skine bez samopovredjivanja? :D

djape1977

Post by djape1977 »

umasto da udaras po volanu odozdo ka sebi, sasvim dobro funkcionise i kad udaras sto jace pesnicama ili dlanovima nadole ali naizmenicno levu i desnu stranu. silazi bez greske. jos ni jednom nisam uspeo da se unakazim na taj nacin a uvek uspem da skinem volan.
sto se kardana tice - prenosim deo price iz druge teme:

... jednostavno nailazite na majstore koji ne znaju svoj posao i na delove loseg kvaliteta. na trzistu ima previse delova sumnjivog porekla, da ne kazem laznjaka. muke sam mucio sa kardanom na 2104 dok nisam sve to resio.
odradite obojica sledece korake i nema omaske:
1. nabavite krstove kardana nekog ozbiljnog proizvodjaca. ja sam poslednji put kupio neke francuske i kostali su oko 25e komad. ne kupovati GMG ni po koju cenu! za putnicke lade krstovi odgovaraju od bilo kog fiata sa zadnjim pogonom. ako su na nivi isti kao na 2101...07 onda eto resenja. ako ne pomucite se malo, svi ozbiljni evropski proizvodjaci auto delova rade i za lade, sad sam na moju lajku stavio cilindar kvacila ferodo.
2. hardijev zglob ili djunta - ista prica kao i za krstove. bilo koji fiat sa zadnjim pogonom ( 1300/1500/124/125/131/132/argenta). oko 20e
3. nosac kardana sa lezajem - takodje. na mom autu je neki nemacki, 18e
4. sve to lepo sklopiti. posebno pazljivo oko krstova da ne ostane neka rolnica zaglavljena.
5. OBAVEZNO odneti kardan tako sklopljen na balansiranje. cesto im fabricki ne valja balans. balansiranje kardana rade specijalizovane radionice koje se najcesce bave kamionima i gradjevinskim masinama. bez problema mogu i da odrade ladin kardan.

ako nemate volje, znanja ili uslova da sami radite, mozete i jednostavno odvesti auto u servis za balansiranje i pustiti njih da sve odrade ali obavezno proverite koje delove oni ugradjuju i po potrebi nabavite sami kvalitetne delove.
posle sredjivanja kardana proverite nosace motora, menjaca i rediktora tako sto cete ih odozdo polugom podizati i natezati. ako se na nekom od gumenih nosaca vide pukotine - menjajte. sve vazi kao i za delove kardana. napr nosaci motora pasu od fiata a ne crkavaju po 30 godina.

koristan link http://www.srboauto.co.rs/index.html
http://www.eds-driveshaft.com/index.php ... ache=1&L=1

http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2577&start=0
j***** auto bez kardana

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: da poludis

Post by dejca »

skora wrote:
dejca wrote:ali i gume kada menjas,iako na felnama postoje DODATI MALI TEGOVI,ti ih svakako PONOVO balansiras kako bi ih doveo na nulu.Nije samo promena krsta razlog ili uslov za balansiranje......
Drugo je guma, ona ima vecu tezinu i naravno mora balansiranje ponovo da se uradi i to obavezno.
Ali dobro, evo i ovde je djape pisao da se radi i balansiranje kardana ali gde naci taj servis. Ovde kodmene u LE ga sigurno nema.

djape1977

Post by djape1977 »

jbg drugar, jedino da se i ti preselis za beograd kao sto je pola leskovca vec uradilo
j***** auto bez kardana

dejca

Post by dejca »

Ajde sto se sele porodice zbog posla u BG, ali skoro svaki student koji ode u BG da studira i ne pomislja o povratku nazad. A one koje ja znam da su tamo otisli (u skorije vreme) na studiranje tamo i planiraju da ostanu.

skora

Post by skora »

djape1977 wrote: kao sto je pola leskovca vec uradilo
Image

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:Ajde sto se sele porodice zbog posla u BG, ali skoro svaki student koji ode u BG da studira i ne pomislja o povratku nazad. A one koje ja znam da su tamo otisli (u skorije vreme) na studiranje tamo i planiraju da ostanu.
Da si na mestu tog studenta ni ti ne bi :)

skora

Post by skora »

dejca wrote:Drugo je guma, ona ima vecu tezinu...............
Ma dobro,pusti toImage,neeego reci mi jel imas jos izvor onih kutijastih profila sto si pravio sebi garazu.......
Trebalo bi mi par desetina komada ali po onoj studentskoj ceni ako je izvodljivo :)

dejca

Post by dejca »

Tvoja 107-mica je odlična. Ima to još da tera i tera. Činimi se da je čuvaš napolje da nije garažirana.

gogy
Automobil: niva

Post by gogy »

Za skinuti volan postoji jednostavno rešenje zvano radapcigar ili izvlakač i ide svaki volan bez problema za povredama. Probaj od nekoga to nači i stvar rešena.
Nista ja ne potpisujem !!!

djape1977

Post by djape1977 »

nisi dovoljno auta rastavio dosad. u poslednjih 6 meseci sam imao dva auta sa kojih volan nije sisao ni sa radapcigerom.
j***** auto bez kardana

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Re:

Post by Imre »

2107 wrote:A jel postoji nacin da se isti skine bez samopovredjivanja? :D
Stavis kacigu! :mrgreen:

Post Reply