Daklem uvek neki probelmi...
Situacija je ovakva: Motor na leru neravnomerno radi, pali bez problema. Ubrzava bez seckanja, međutim kad vozim ravnomernim gasom počne da secka (cima), takođe cima i kad nakon ubrzavanja otpustim gas. Ovo se dešava i na gas i na benzin. Krenuvši redom smenio sam: Svećice, kapu, ruku, kablove, platina, nosač platina, bobina (imao sam rezervnu) i ništa, opet isto. Paljenje je naštelovano po knjizi.
Sinoć sam primetio da kad je na leru i kad počne da " kašlje" motor, skazaljka što pokazuje punjenje akumulatora pomalo osciluje, da se tako glupo izrazim.
Na šta sumnjam:
1. Da nije vreteno na razvodniku, tj oni bregovi što otvaraju platinu da se nisu neravnomerno pojeli. Inače u razvodniku nema lufta (tj vrlo neprimetno)
2. da napajanje primara bobine nije dobro, tj gubi negde struju
3. regler alternatora pravi probleme, mada mi na meraču pokazuje da puni akumulator, i nemam problema sa startovanjem motora
4. Ovo je možda glupo, al da se nije pojeo neki zupčanik (tj dobio veći zazor između zubaca) u bloku koji pokreće vreteno...
Buni me to što kad ga pržim po gasu ide ko nevreme, al kad vozim kostantnom brzinom i kad oduzimam gas, cima
Bem li ga sad šta je, šta vi mislite
Problem sa strujom ili sta
Moderators: dejo, dejca, Miljan