Problem sa strujom ili sta

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
kosta978

Problem sa strujom ili sta

Post by kosta978 »

Daklem uvek neki probelmi...
Situacija je ovakva: Motor na leru neravnomerno radi, pali bez problema. Ubrzava bez seckanja, međutim kad vozim ravnomernim gasom počne da secka (cima), takođe cima i kad nakon ubrzavanja otpustim gas. Ovo se dešava i na gas i na benzin. Krenuvši redom smenio sam: Svećice, kapu, ruku, kablove, platina, nosač platina, bobina (imao sam rezervnu) i ništa, opet isto. Paljenje je naštelovano po knjizi.
Sinoć sam primetio da kad je na leru i kad počne da " kašlje" motor, skazaljka što pokazuje punjenje akumulatora pomalo osciluje, da se tako glupo izrazim.
Na šta sumnjam:
1. Da nije vreteno na razvodniku, tj oni bregovi što otvaraju platinu da se nisu neravnomerno pojeli. Inače u razvodniku nema lufta (tj vrlo neprimetno)
2. da napajanje primara bobine nije dobro, tj gubi negde struju
3. regler alternatora pravi probleme, mada mi na meraču pokazuje da puni akumulator, i nemam problema sa startovanjem motora
4. Ovo je možda glupo, al da se nije pojeo neki zupčanik (tj dobio veći zazor između zubaca) u bloku koji pokreće vreteno...
Buni me to što kad ga pržim po gasu ide ko nevreme, al kad vozim kostantnom brzinom i kad oduzimam gas, cima
Bem li ga sad šta je, šta vi mislite

kotor2

Post by kotor2 »

koje platine si skino a koje si stavio?

kosta978

Post by kosta978 »

Bile neke ruske bzv.. a stavio sam rudi čajavec, to je moj ćale kupio još pre 30 godina kad je imao tristaća, bile su neotpakovane

djape1977

Post by djape1977 »

moze da bude razvodnik. i najmanji luft u osovin je dovoljan da napravi haos
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

Evo da javim, problem je rešen. U pitanju je bila osovina razvodnika. Imao sam jedan razvodnik u rezervi, pa sam sa njega skinuo osovinu i nabacio na drugi razvodnik, i sad sam ta uštelovo, radi ko sat. Bili se neravnomerno pojeli bregovi što okidaju platinu pa je to brljalo paljenje

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Vrh! :)) Posto isti problem imam i ja a nisam znao zasto :) Hvala :)
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

kosta978

Post by kosta978 »

Uvek na raspolaganju. Samo pre toga proveri da nije možda razbio ležaj razvodnika, jer prvo on počne da pravi iste probleme. I , da ne znam dal može da se kupi samo vreteno, tako da tražiš polovno

Post Reply