Pozdrav,
desava mi se sve cesce pogotovo kada je hladnije da mi auto kada ga upalim radi na dva klipa.
Nerade prva i druga svecica, koliko sam video nisu masne al su mokre od goriva. Danas sam takodje primetio da kada izvadim merac ulja (merac je onaj kratki) iz rupe gde ide merac prska ulje i to dosta, ranije se to nije desavalo.
Ocistio sam sam iberlauf(spusten mi je dole), Rastavio kuciste gde ide crevo ibera medjutim i posle toga baca ulje na meracu. Kompresija na svim klipovima je 9.
Pa me zanima sta je u pitanju????
Druga stvar je za cega sluzi ona cevcica sto stoji ispod karburatora tacnije ispod creva za grejanje grane odlomila se???
Kada sam skinuo sraf vuce fals vazduh pa se auto gasi a kada ga zavrnem negasi se sli vuce fals vazduh???
Hvala unapred
baca ulje
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Re: baca ulje
Pa nije neki problem ako malo prska ulje, ali ako je to bas izrazito onda ti kompresija "bježi" u karter. Potrošeni cilindri, karike...
Kažeš kompresija ti je ujednačena i iznosi 9 bara što i nije izrazito loše za neki motor koji je odvrtio dosta.
Ja bi u ovom slučaju zamijenio ulje, neko kvalietnije možda malo gušće.
To što ti ne rade prva dva cilindra najbolje da provjeriš svjećice, kablove, glavu, ruku, sam razvodnik.... Uglavnom nešto oko struje.
Ta cjevčica je prelivna cjevčica. Ako nekim slučajem u usisnu granu dospije benzina (naravno dok je motor ugašen) na tu cjevčicu se odlijeva vani. Ona na sebi ima malu rupicu koju je nekad dobro malo očistiti i propuhati. Sad kad ti je pukla jer si je vjerovatno išao odvidavati rukom pa se slomila to privremeno zapuši nečim dok ne nabaviš drugu cjevčicu.
Kažeš kompresija ti je ujednačena i iznosi 9 bara što i nije izrazito loše za neki motor koji je odvrtio dosta.
Ja bi u ovom slučaju zamijenio ulje, neko kvalietnije možda malo gušće.
To što ti ne rade prva dva cilindra najbolje da provjeriš svjećice, kablove, glavu, ruku, sam razvodnik.... Uglavnom nešto oko struje.
Ta cjevčica je prelivna cjevčica. Ako nekim slučajem u usisnu granu dospije benzina (naravno dok je motor ugašen) na tu cjevčicu se odlijeva vani. Ona na sebi ima malu rupicu koju je nekad dobro malo očistiti i propuhati. Sad kad ti je pukla jer si je vjerovatno išao odvidavati rukom pa se slomila to privremeno zapuši nečim dok ne nabaviš drugu cjevčicu.
svecica ili kablovi probijaju a gorivo se neupaljeno kondenzuje i sliva u kater i razredjuje ulje i eto belaja na duge staze....
Last edited by jeronimo on Wed Mar 27, 2013 7:01 pm, edited 1 time in total.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
-
vladimir81
Vec sam uzeo nove kablove i svecice pa cu promeniti.
Neznam da li moze biti i do bobine?
Kada upalim auto i izvucem vizir malo duva ali nista strasno i onako prska ulje kao da penusa, majstor mi kaze da je to ok i nije strasno.
Jedino me muci sto mi nepali sve svecice pa samim tim i vise trosi goriva.
Od ulja sam sipao shell 15w-40.
Mislim se da uzmem nesto gusce i neki aditiv
Neznam da li moze biti i do bobine?
Kada upalim auto i izvucem vizir malo duva ali nista strasno i onako prska ulje kao da penusa, majstor mi kaze da je to ok i nije strasno.
Jedino me muci sto mi nepali sve svecice pa samim tim i vise trosi goriva.
Od ulja sam sipao shell 15w-40.
Mislim se da uzmem nesto gusce i neki aditiv
Kada ti prska ulje na hladnom ili vrucem motoru. Sutra cu ja da probam pa cu napisati sta i kako radi na mojoj ladi.
-
vladimir81
Prskalo je topao motor. Prvo cu skinuti crevo iberlaufa i ocistiti dobro kuciste pa cu upaliti auto bez creva iberlaufa da vidim dal tu baca ulje i koliko dimi.
Bilo bi dobro da i ti vidis kako je kod tebe pa da razmenimo informacije.
Jedan iskusan, staiji majstor ovde kaze da kod lade mora malo da prska ulje kada u radu izvuces vizir od ulja.
Bilo bi dobro da i ti vidis kako je kod tebe pa da razmenimo informacije.
Jedan iskusan, staiji majstor ovde kaze da kod lade mora malo da prska ulje kada u radu izvuces vizir od ulja.