Kada sam kupio ladu 2000 god. bila je stara 10 godina i korektor za farove je radio. Ubrzo zatim je prestao da radi posao. U kabini kada okrecem tockic on se okrece ali farove niti spusta niti podize.
Pa dali je neko nekad nesto radio oko ovoga i gde se obicno desava problem. Verujem da je tu neka sajla koja treba da radi posao ali izgleda da je ona negde zaribala.
Korektor farova.
Moderators: dejo, dejca, Miljan
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: Korektor farova.
Ja mislim da to radi preko nekog vakuuma ili neke tečnosti, ali je ceo sistem zatvoren i nezavisan od ostatka auta. Tako da ne znam ni kako se otvara ni da li uopšte može da se popravi kada crkne.
Meni se cini da su sajle u onim bozurima provucene koje kada se okrecu guraju jedan mehanizam u faru koji gura polugu u faru i far obara na dole.
Taj korektor mi bas treba, jer cesto dovozim zemlju za cvece iz tasbine i kada se vracam uvece puno njih mi blenduje da oborim svetla a i sam put ne osvetljava dobro.
Taj korektor mi bas treba, jer cesto dovozim zemlju za cvece iz tasbine i kada se vracam uvece puno njih mi blenduje da oborim svetla a i sam put ne osvetljava dobro.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ulje je u tim crevima, kad sam razbio samaru video sam sta je u crevu ! 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
a da nije glicerin u tim vodovima, on je gust a ne mrzne bas lako, nesto nema logike da je neko ulje ima i drugih tecnosti sa kojima se to moze resiti.
rade na vodu, tj na antifriz. Ja sam moje sve rastavio , skratio creva za nekih dva - tri cm i ceo sistem napunio i sad radi ko ludo. Ima kod nas i novi da se kupe, 1800din ali pitanje je kvalitet. Bili su i elektro (mnogo bolja varijanta ) ali cena oko 6000 din
Dali si ceo sistem vadio iz auta za remont ili si to radio na licu mesta.
Na licu mesta, Potreban ti je u sustini noz, klesta u malo veci cpric.Rastavis od creva , prekidac napnesi napiunis antifrizom. onda napunic cevcicei brzo spois. Cevcice moras da skratis za oko santimetar, da kada ih spois ne bi curila voda, i tako kod svakog rasturanja. na kraju punis same podizace. U njima spricom nabijes pritisak, tako da mogu da se uhvate klectima za kanalic na vr5atu, vide se kada se skinezastitna gumica.i onda sto ostane antifriz unutratojeto samo spois i probas. Malo je nezgodno montiranje samih podizaca ako si sam, bolje obezbedi pomoc, uvek fali jedna ruka