karburator ili direktno

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
dimitaxi
Automobil: lada 111

karburator ili direktno

Post by dimitaxi »

Pozdrav svima, imam pitanje, Vozim ladu 111 vec godinu dana, presao sam mnogo kilometara sa njom kao taxista, za ovih godinu dana zadovoljan sam sto se tice odrzavanja odnosno nisam provodio nista vise vremena kod majstora nego kolege sa astrom, meganom, fabijom..... samo mene su delovi kostali mnooogo manje nego njih. E sad... od nedavno mi je crkla pumpa za benzin i onaj modul paljenja sto i nije jeftino, majstor koji mi odrzava kola kaze da mi je bolje da skinem sve to i postavim karburator od samare uz to ide i usisna grana, mehanicka pumpa za gorivo, razvodna ruka.....itd.
Moje pitanje je: dali je to pametno, dali ce mi se povecati potrosnja benzina ili plina i koliko uopste trosi samara sa karburatorom.
imam motor 1.5 8v iz 2001god. I majstorova izjava (sa tim ces resiti sve probleme)
Ako neko ima takvog iskustva ili se razume u to neka mi odgovori. HVALA. Taxista iz Kraljeva.

schnell
Automobil: 2107

Re: karburator ili direktno

Post by schnell »

nisam siguran , ali mislim da ce povecati potrosnju. ipak je karburator davno prevazidjen

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Re: karburator ili direktno

Post by Samar-Guja »

schnell wrote: ipak je karburator davno prevazidjen

Ma sta kazes !! :? Slobodno stavi sve to sto ti je majstor rekao mala je razlika u potrosnji ! Meni je samar 1.3 i trosi oko 8-9 litara plina ! Tebi bi trosilo cak mozda i manje sa obzirom da je motor jaci !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Post Reply