alternativna goriva
Moderators: dejo, dejca, Miljan
alternativna goriva
da li je neko mozda eksperimentisao sa radom motora na recimo hho ili acetilen ili pak samo da se doda kiseonik i usisnu granu
- KardanPower
- Automobil: Lada 2107
Re: alternativna goriva
Ne isplati se to druze, ovo su sve matori auti i ne verujem da bi se dobilo nesto povoljno u radu samog motora ili performansi istog. Mozda u teoriji ima necega, ali u praksi jok. Teraj na benzin i uzivaj!
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Jesam ja eksperimenstisao sa acetilenom (C2H2), kiseonikom (O2) i start sprejom (metan) ! Da bi acetilen goreo kako treba potrebno mu je dodati kiseonik (zavarivanje, sečenje - brener ) jer na vazduhu dosta čadi, dok kod plina to nije slučaj manje čadi na vazduhu, a kad se doda O2 ima vecu toplotnu moć od C2H2 !
E ja sam ubacivao smesu acetilena i kiseonika direktno sa brenera na uvodnicu za plin na karb (probusen karb) mora da se drži pun gas na karb da bi lepo nastelovao količinu kiseonika u odonosu na sam važduh koji motor usisava ! Auto mnogo bolje radi naravno ali i zagreva se dosta brže ! Posle sam umesto acetilena stavio plin e onda se za manje od minuta motor usijao ! Za metan odnosno start sprej sam već pisao nadji na forumu !
E ja sam ubacivao smesu acetilena i kiseonika direktno sa brenera na uvodnicu za plin na karb (probusen karb) mora da se drži pun gas na karb da bi lepo nastelovao količinu kiseonika u odonosu na sam važduh koji motor usisava ! Auto mnogo bolje radi naravno ali i zagreva se dosta brže ! Posle sam umesto acetilena stavio plin e onda se za manje od minuta motor usijao ! Za metan odnosno start sprej sam već pisao nadji na forumu !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
ok, hvala, cim nabavim neku bocu, probacu kiseonik da ubacim . inace vec imam plin ugradjen.
valjda necu da zasvetlim
valjda necu da zasvetlim