Ne pali nikako
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Ne pali nikako
E ovako,imam ladu rivu 1300s kais.Do skora je palila kao bomba,znaci nije imalo mesto verglanju da li na plin ili benzin.Menjao sam membrane isparivaca i odjednom nece.Da li je +10 ili -10 upali ali posle pola sata.Poludeo sam,dva puta mi je cak i alnaser dimio
,neznam sta da radim,da li jedo plina ili do struje.Menjao sam svecice,kapu,kablove osam sto mi razvodnik ima malo lufta u lageru na nista drugo ne bih mogao da sumnjam oko struje,ko zna ne bi bilo lose da se javi a inace sam stavio weberov karburator koji je busen za plin....?
Re: Ne pali nikako
Dali ti pali na benzin, i sto neodes kod majstora koji ti je menjao membrane da vidiš šta će on da kaže. A možda si membrane i sam menjao.
Kad otvoriš filter vazduha i kad ušpricaš plin dali se vidi da plin dolazi do kakburatora.
Kad otvoriš filter vazduha i kad ušpricaš plin dali se vidi da plin dolazi do kakburatora.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ja bih rekao da plin ili dolazi premalo ili previše.
probaj na benzin da vidis kako ce se ponasati. ja imam isti model,91 god, i ne valja mi isparivac. Pusta previse plina, dok se ne zagreje. potrebno je da mu uhvatis caku i to je to. Ako ide previse , kada se ugasi iskljucis plin i verglas pod cok dok ne upali. Ali prvo ustanovi da li je do plina ili ne. Benzin ti je najbolji pokazatelj
E ovako,sam sam menjao membrane ali mislim da tu nema sta da se pogresi,u medjuvremenu sam skinuo razvodnik i video ogromnu"pucnu" na platinama tako da one verovatno nisu ni "odvajale".Sad malo bolje pali ali na plin a na benzin kao bomba-odmah cak i ne vergla....Plin sam popustio malo vise da bi bolje isao,da li moze da mu smeta ako ide previse plina?
Zavrni ventil za prvo grlo i daj gas, ako ga prima odmah i neće da se ugasi pritvori još malo. Ali kad prilikom davanja gas pokaže znake da hoce da se ugasi onda popusti malo ventil i isprobaj je na putu, ako je startna to je to.
Moj buraz ima alfu 156 i skoro sam mu pozajmio ladu i kaze šta je bre ovo, ja dajem gas ona neće da ide. Pa reko štednja, onda sam malo odvrteo ventil i lada samo piči.
Moj buraz ima alfu 156 i skoro sam mu pozajmio ladu i kaze šta je bre ovo, ja dajem gas ona neće da ide. Pa reko štednja, onda sam malo odvrteo ventil i lada samo piči.
jel moze neko da mi kaze da li ventili imaju veze sa paljenjem,tj.da tesko pali?
- Dare
Ako uradiš ovo što je Dejča uradio, tek će da utiču. Koliko ja znam, sa manjkom plina u smeši dolazi do progorevanja ventila.
moze da bude pogresno uzupcen motor. promasis zupcenje za jedan zub i tesko pali i slabo vuce.
j***** auto bez kardana
Ja bi pre rekao da sa većom količinom plina ventil moože izgoreti, više plina veće i sagorevanje plina u cilindru.Dare wrote:Ako uradiš ovo što je Dejča uradio, tek će da utiču. Koliko ja znam, sa manjkom plina u smeši dolazi do progorevanja ventila.
Zašto ti mislis da sa manje plina pečurka ventila može izgoreti? Koji je razlog?
uzubljen je na zadnju crtu(najduzu),bregasta je na reperu i razvodnik na cetvrtu svecicu,tako sam uradio i opet tesko pali,e sad,kad skinem kais i okrenem bregastu za 1,2...5...kruga,nebitno,da li cu pomesati ventile usisni i izduvni ili kad obrnem ceo krug opet dolazi sve na isto?Mozda je kod mene taj problem ako je to uopste tako.....kad cetvrta svecica baci struju da ne otvori usisni i ne usprica plin ili gorivo,nebitno?!Dal je moguce da je do toga?
- Dare
Ne znači da će sav plin koji se usisa zaista i da sagori. To zavisi od količine vazduha. Sa siromašnom smešom veća je temperatura sagorevanja. To ne kažem ja, već teorija.dejca wrote:Ja bi pre rekao da sa većom količinom plina ventil moože izgoreti, više plina veće i sagorevanje plina u cilindru.Dare wrote:Ako uradiš ovo što je Dejča uradio, tek će da utiču. Koliko ja znam, sa manjkom plina u smeši dolazi do progorevanja ventila.
Zašto ti mislis da sa manje plina pečurka ventila može izgoreti? Koji je razlog?
Kada bregasta pređe ceo krug, završava se ciklus i počinje novi. Možeš da je okrećeš do sutra. Ništa ne gubiš niti dobijaš.dakisa019 wrote:uzubljen je na zadnju crtu(najduzu),bregasta je na reperu i razvodnik na cetvrtu svecicu,tako sam uradio i opet tesko pali,e sad,kad skinem kais i okrenem bregastu za 1,2...5...kruga,nebitno,da li cu pomesati ventile usisni i izduvni ili kad obrnem ceo krug opet dolazi sve na isto?Mozda je kod mene taj problem ako je to uopste tako.....kad cetvrta svecica baci struju da ne otvori usisni i ne usprica plin ili gorivo,nebitno?!Dal je moguce da je do toga?
Kad svećica baci iskru, ventili su već uveliko zatvoreni i počinje takt ekspanzije, tj smesa se pali i odbacuje klip na dole.