Zamena karburatora
Moderators: dejo, dejca, Miljan
-
vladimir81
Zamena karburatora
Pozdrav, nabavio sam samarin karburator, stavio bih ga na 2107, rastavio ga temeljno ocistio i hocu da promenim sve dizne membrane i zaptivace. Promer oba grla je 32mm i vidim da oba grla otvara mehanicki ako se nevaram.
Zanima me posto ima elektro ler diznu na nju dovodim plus sto je kod mene isao na mikroprekidac, ali vidim da ima i drugu zicu koja ide na tockic na kome se steluje ler gas pa me zanima odakle dovodim kabli na njega???
Zanima me posto ima elektro ler diznu na nju dovodim plus sto je kod mene isao na mikroprekidac, ali vidim da ima i drugu zicu koja ide na tockic na kome se steluje ler gas pa me zanima odakle dovodim kabli na njega???
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Zamena karburatora
Za ler diznu sa bobine ili sa mikroprekidaca ako ima struju kad se da kontakt a ta druga zica ti je za haug, da se upali lampica
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Ta druga zica je prekidac pustenog gasa za cut off modul, a za sauh je prekidac u kabini ispod rucice.
-
vladimir81
Da li imam potrebe spajati drugu zicu ako da kako
- nemanjaelite
- Automobil: lada
Sta mislite, da li je isplativo ugraditi injektor u ladu! Vidim da Rusi, se kunu na YouTube-u, da je ta intervencija extra.... Uostalom, da li je dovoljno samo uzeti, onaj kit ili !???
https://www.youtube.com/watch?v=uwAFncDjvx4
https://www.youtube.com/watch?v=uwAFncDjvx4
- aleko-2141
zavisi koliko para, meni treba ubrizgavanje i juricu neku nivi ako budem mogao da poskidam sta mi treba
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
U Srbiji jedino od Nive i možeš da nađeš. Ostale Lade sa uzdužnim motorom nisu imale ubrizgavanje, koliko se sećam.
- nemanjaelite
Tacno nisu uvozene, mada mozda ima i izuzetaka... Ako bi se kupio ceo kit, da li je moguca samo ugradnja ili mora se raditi jos neka intervencija na motoru!? Mozda bi moglo se naruciti ceo kit, direktno iz Rusije!?
Jedan interesantan link:
https://www.youtube.com/watch?v=FsXYMPboFpQ
Jedan interesantan link:
https://www.youtube.com/watch?v=FsXYMPboFpQ
- aleko-2141
koliko to para, ja ti mozda mogu pomoci da ti se lakse plati i posalje a carinu moras da platis jer je veca cena, na samom motoru ne al treba sondu da zavaris a mozda i granu auspuha, mozda su nesto menjali zbog mesta za ubrizgavanje.
- nemanjaelite
Hvala na ponudi "aleko-2141", za sada nemam para. Prezadovoljan sam sadasnjom potrosnjom i snagom, mozda malo kasnije i resim da ugradim direktno ubrizgavanje. Sto se tice nadogradnje, lambda sondu vec sam ugradio posle krivine - racve auspuha od opel astre, i imam u kabini displej koji mi govori o stanju smese, to sam prevashodno ugradio jer sam menjao dizne - glavni sisak, i gledao stehiometrijski odnos na raznim obrtajima, sve dok nisam nasao idealni. Tako da "samo" komplet ubrizgavanja, i moglo bi da se tera....Ali otom potom...
Onaj prvi snimak sto si nam postavio za ubrizgavanje. Tu onaj covek koristi ECU od lade 112, i to konkretno model janvar 5.1 i ima dosta prepravki, koliko sam razumeo za prepravku koristi i neke delove sa novije volge... Po meni je mnogo lakse naci ceo sistem sa neke Nive kao sto Aleko kaze jer je on isti kao i na drugim ladama sa poduznim motorom. O tome sam i ja razmisljao, ali otom potom...
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
- nemanjaelite
Takva su vremena, da nema se para... Ali bi intervencija po tom pitanju, jako prijala.....
Vozio sam 110-ku sa injection sistemom bosch Mp797(koji je usput mnogo kvalitetniji od ruskog bilo kog janvara koji je Boschova kopija)...kad je poceo seks sa sondama,senzorima,protokomerima....lepo uzmem samarinu usisnu granu sa karburatorom i razvodnik(kad se skine cep sa strane bregasta je vec zasecena za razvodnik).Znaci auto po meni sa karburatorom mnogo bolje povlaci u smislu onog pocetnog kretanja nabijanja ture,sa gasom mnogo lakse baratas(kompjuter kako pipnes on odmah nesto cima,polece a kad ga popatosis on nesto kao kultivisano ubrazava,za razliku od karburatora koji kod patosa grune kao i topa).To je moje licno misljenje i mislim da su ta sva srnj. sa elektronikom samo deo ekologije(i mozda malo cuvaju motor u smislu dugovecnosti).Svojevremeno sam testirao jednu pored druge dve nive 1.7 .... ista uzbrdica,mokar sneg skoro do patosa...krecemo prvo jedan posle drugi(strana je tolika da se u jednom momentu auto gusi u 2 sporohodnoj i kad je vratis u prvu tu si gde si,pocinje da slajfuje)Znaci Niva sa injectionom je iznela ni za celih pola metra vise od Nive sa Karburatorom...Drugi put kad smo ponovili u pola gume je bila razlika.....To su moja iskustva iz prve ruke.Elektro sistem donosi mnogo sexa u najavi.....al bas kolko hoces iznenadjenja pocev od elektro pumpe,bobine, preko senzora ler gasa,polozaja gasa,senzora brzine,temperature tecnosti,protokomera,senzora radilice,senzora pritiska,lambda sonde,brizgaljki,samog ECU i plus jos milion mogucnosti uvlacenja fals vazduha,hladnih lemova,i upadanja blata u kontakte koje treba naci posle gde su.....nije ga komplikovano toliko ugraditi kolko zna da pravi glavobolja,a zarad niceg pametnog.
Koliko je tesko tj. komplikovano prevezati struju kad se ubacuje karb? Je l' su se javljali neki problemi zbog ubacivanja karba?
Samo Samara Srbina Spasava