Automat za brisace.

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Automat za brisace.

Post by dejca »

Poceo je ovaj automat sve cesce da me zeza. Ukljucim brisace da rade sa pauzom oni naprave par polu kruga i pocnu raditi non stop. Kad spustim prekidac brisaca prestanu raditi skroz tek nakon tridesetak sekundi a nekad moram i kotakt prekinuti da se iskljuce. Isto je problem i kad ih ukljucim da rade non stop, kada hocu da ih iskljucim oni isto rade i dalje.
Gde se nalazi taj autmat za brisace, kad sam skidao tablu nesto sam video pozadi. Dali je to on?
Image

djape1977

Re: Automat za brisace.

Post by djape1977 »

ne
sa leve strane volana, ispod table, crna plasticna pravougaona kutija, ko pola pakle cigara velicine, 4 pinski konektor
j***** auto bez kardana

dejca

Post by dejca »

Hvala djape potrazicuje da vidim ima li joj spasa ili mora zamena.

djape1977

Post by djape1977 »

nisam nikad pokusavao da ga popravim
j***** auto bez kardana

dejca

Post by dejca »

Imaš li ti, ako mu nema leka da mi pošalješ.

dejca

Post by dejca »

Bogami danas sam se bas namucio dok sam sredio brisace. Sedimo jutros napolje sa zenom i pijemo caj kad cujem nesto se kao vuce, pogledam ja ladu iza mene a njoj propradeli brisaci sami od sebe :shock: i stacu na posao.
Sumnjao sam na automat pa sam prvo njega skinuo i pregledao i nisam mu nasao manu. Automat se nalazi levo na zidu do rucice za haubu.
Image
Motor idemo njega da skidamo. Skinut i pregledan, kao sve u redu. Vratim ja sve nazad i brisaci ponovo rade kad netreba da rade. Rasuturaj motor opet. Sad sam malo podesavao kontakt koji gura breg na osovini. Malo sam mu srednji kraj savio ka unutra da ranije i malo duze otvara da ima vreme da se zaustavi a ne da vrti do sutra. Sklopim ponovo sve ali sad nisam poluge dobro podesio da polaze odozdo. Podju nadole malo pa krenu navise brisaci a to nije dobro. Skidaj opet, i uz pomoc ispravljaca 12v poluge postavim kako treba na stolu i opet montiram. I ovog puta sve radi dobro i kako treba ali mi je i ranije pauza bila prevelika pa sam to malo nastelovao na automatu za brisace.
Ovaj kotakt sam gurnuo u pravcu strelice i sad sam i to doterao.
Image
Cudio sam se sta je ovo na motorcicu za brisace, lici mi na neki pred termostat ili ???
Image

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

zastita od pregrevanja u slucaju da zalepe brisaci od leda ili snega...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply