U pitanju je Lada Riva, zastava '91.godiste, bez plina 1300 kais,karburator fabricki, uredno promenjeno ulje itd.Sa njom sam presao max 2500 km ( ona je presla ukupno 8 - 9 000 max, kola uopste nisu vozena od prethodnog vlasnika).Za to vreme sam promenio 3 pumpe za gorivo.
Inace kola pale na pola kljuca...kada hoce da upali
Prethodni simptomi : prva pumpa ( stara jedno 10 god )- povratni ventil, verovatno.Kada uspem da upalim kola, zagrejem ih, ugasim, posle jedno 2 sata ne mogu da upalim uopste.Dovod goriva iz rezervoara do pumpe je prazan ( vazduh), pa onda sisanje( par puta zamalo da se onesvestim), drukalica itd... i sve tako u krug...sve dok nije promenjena pumpa( novija kupljena pre jedno 6 god, sve od prethodnog vlasnika) tada problem nestaje.Inace ja sam menjao pumpu ( mozda je bitno, da nisam mozda napravio veci problem, nigde nije curilo itd).Posle toga vozena jedno 5 meseci neuredno ( tipa 1-2x nedeljno po 50km max, auto put/gradska, sa par voznji +100km).
Na zimu mi ukradu benzin iz rezervoara, pokusavao sam da upalim ( valjda je tada povukao vazduh),dospem benzin, malo u karburator, malo drukalica, uspeo da upalim, kada radila 3 min na leru( pod sauhom) i ugasi se.Nisam uspeo da je upalim ponovo( isto nema benzina do pumpe, kada i dovucem na duvanje nesto strcne, kola se upale-ugase...ma kakvi)
Sadasnji simptomi:treca pumpa( nova orginal ruska 1700 din, iz radnje), promenjena, kao "radi"...uspem da dovucem benzin do pumpe( sa rucnom pumpom , nema vise sisanja
Posle ne mogu da ih upalim ako ne dovedem benzin do pumpe( sa rucnom pumpom istakalicom) i malo drukanja( 4-5 puta, ima drugaciji zvuk kada je benzin u crevu od pumpe do karburatora).Ako dajem gas u leru, onda rade Ok.Jutros sam je upalio radila 1 min ( davao sam gas) i ugasi se.Da upali opet jok, mrzelo me da dovlacim benzin iz rezervoara.Nisam je testirao u voznji sa novom pumpom, plasim se da cu negde da stanem.
Sa vremena na vreme( sa svim pumpama) ima jedan problem kada dam gas ( stojim na semaforu, pa gas) kao da ne primi odmah nego obrtaji padnu ,pa onda primi ( mislim da ima veze sa dotokom benzina, karburator mozda ? )Inace ja sam menjao pumpu pa sve nesto mislim da nesto nisam zdrndo.
Izvinjavam se na dugom postu i unapred hvala svima.Pozz