Lageri polu osovine
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Lageri polu osovine
cuje mi se desni zadnji lager poluosovine, cuo sam da je zeznuto za menjanje lagera tj. da se skine. Kako preporucujete vi da se skine ?
Re: Lageri polu osovine
Hvala na savetu majstore 
uopste se ne zezam.
skines poluosovinu, zaseces spoljnu kosuljicu lagera na dva mesta, stavis na tvrdu podlogu i opalis macolom.
ponovis postupak za unutrasnju kosuljicu
pri montazi novog lezaja, zagrejes ga na oko 300"C, rerna, fen za skidanje farbe ili sta vec imas, spustis ga na mesto, eventualno malo kucnes ako nije sisao dovoljno nisko
skines poluosovinu, zaseces spoljnu kosuljicu lagera na dva mesta, stavis na tvrdu podlogu i opalis macolom.
ponovis postupak za unutrasnju kosuljicu
pri montazi novog lezaja, zagrejes ga na oko 300"C, rerna, fen za skidanje farbe ili sta vec imas, spustis ga na mesto, eventualno malo kucnes ako nije sisao dovoljno nisko
j***** auto bez kardana
Nešto se setih, ali djape šta će biti smašću koja se nalazi u lageru ako se lager zagreje na 300c.
a pre lagera ide neki kao osigurac isto i njega treba da secem... dejca msm da se isto dosta zagreje lager od kocenja, ne bi trebalo nista da mu bude, sad nznm ....
Neznam ja to nisam nikad skidao. Vidjao sam na kp da čovek prodaje polovnu poluosovinu sa lagerom. Kupiš je i samo zameniš celu poluosovinu sa lagerom, pa kolko tera.
Evo ih polu osovine na kp.
http://www.kupujemprodajem.com/Poluosov ... ter_id=893
http://www.kupujemprodajem.com/Poluosov ... ter_id=893
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Za skidanje podržavam brusilicu, a što se tiče montaže, nikad mi se nije desilo da neki ležaj neće da uđe. Malo ga zamoliš čekićem i nekom šipkom na pravom mestu i to je to. Samo paziš da se ne iskosi, tj da ravnomerno krene.
Baš konkretno na poluosovini nisam nikad menjao ležaj ali ne verujem da je nešto specifičan tj da je toliko čvrsto naleganje i toliki preklop u merama da bi morao da se greje. Možda i grešim.
Baš konkretno na poluosovini nisam nikad menjao ležaj ali ne verujem da je nešto specifičan tj da je toliko čvrsto naleganje i toliki preklop u merama da bi morao da se greje. Možda i grešim.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
presa zakon, em ide pravo i bez cekica
Ja sam nekad napred menjao lagere na zastavi i čekić i odgovarajuća cev završe poso.
na ladi je malo zeznutije i fabrici se montira na toplo-hladno samo se lezaj zagreje(do 100c) a poluosovina ohladi i samo upadne...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "