imam problem

Moderators: dejo, dejca, Miljan

vlada f

imam problem

Post by vlada f »

Cao evo mene
kada sam uzeo ladu imala je dvogrli karburator koji je bio ocajan. Majstor mi je tada savetovao da namestim jednogrli od stojadina pa vas molim da me posavetujete sta je bolje, da li da uzmem originalni ali me zanima kolika bi onda bila potrosnja pogotovo u gradskoj voznji jer sa jednogrlim bi sigurno bila tromija.

Ulje sipam Long Life 20w-60 ali je gusto pa vas molim i tu za preporuku

Eto toliko nadam se vasim odgovorima i savetima

Hvala unapred :lol:

Pera

Post by Pera »

Ma to ti je velika buzevina,sa tim karburatorom bukvalno nece 100 na sat preci,a trosice malo manje,a mozda i isto,jer zbog nedostatka benzina vise ces pritiskati gas,ta razlika ce pogotovo biti mizerna u gradu,samo originalni.
Ulje SAE 15-40,iskljucivo strano tipa Shell,Valvoline,Elf,Mobil i sl...
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Alekre

Post by Alekre »

Ja u Ladi (2102) imam jednogrli solexov, nije los karb. ali, mnogo se ''otromila''.

milicevicv

Post by milicevicv »

dvogrli nikako jednogrli
nije sto je lada,al je zakon

Alekre

Post by Alekre »

Lepo zbori Marko, kaze mi cale dok je imao ispravan DAZov karburator nije prelazila 7 litra.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Svi stavljaju dvogrli karb, a ti jednogrli umesto dvogrlog. :roll:

Moze da se stavi i na nizim obrtajima je dosta startniji, odlicno prima gas (zbog veceg grla, 32 umesto 28), ali postize manji broj obrtaja i tromiji je na vecim obrtajima.
Najbolja stvar je neki 32/34, sa njim ide bolje i na niskim obrtajima, a moze da postigne i veci broj obrtaja kad otvori drugo grlo. Potrosnja, zavisi kako vozis, od 6-20 litara :lol:

Goxxy

Post by Goxxy »

Vlado, nazovi Duleta iz Žarkova (broj pitaj na PM) i raspitaj se za cenu polovnog karburatora za Samaru i montiraj kod sebe. Trebalo bi da nađeš ok karburator i da skineš stari i staviš taj. Takođe se lako nalaze nove dizne ako ti trebaju, ili membrane pa i taj polovan može da se našteluje do perfekcije.

Što se tiče ulja, toplo preporučujem Valvoline 15W-40 ili polusintetiku Castrol GTX Magnatec 10W-40. Ovaj prvi za malo slabiji budžet, a ovaj drugi za dosta veći budžet i veću kilometražu između menjanja ulja.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

SERZAS

Post by SERZAS »

Moj savet bi bijo da nadjes dvogrlog Webber'a, da ga das onome ko se razume u karburatore, da ga covek rasklopi, ispere kanale, obavi eventualno neke izmene kao postavi nove "zhiklere" (valjda su sisice na srpskom :) ) sa odgovarajucim diametrom koji je proracunat za kubikazu tvog motora i da sve to lepo nasteluje i postavi ti. To bi bilo mnogo efektivnije nego cak i da se uzme novi karb kao neki Ozon (kao ekonomican al nema snagu :) )... A sta je tu lose kod tvog karba? i koji je?
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ma samo remont karburatora kod nekog krštenog majstora, tog šutni u ono mesto gde ledja gube svoje časno ime... :lol:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Жиклери - дизне

Žikleri - dizne
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

SERZAS

Post by SERZAS »

KamAZ>> Jeste dizne!!! ujutru sigurno mozak mi neradi :D Zahvaljujem!
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ja stvarno ne znam da li je neko na ovom forumu radio i imao vise "klasika" od mene. Kada karburator pocne da zeza, to je kraj. Ciscenje i remont je samo produzavanje agonije i bacanje para.
No, necu vise da se ponavljam. Imam trenutno jednu ladu sa stojadinovim jednogrlim karburatorom i stvarno u startu neuporedivo bolje ide, prosto neverovatno, ali drugo grlo joj je ipak preko potrebno. Potrosnja je ista kao sa DAAZ-om, a papucica gasa je premekana, pa je jako tesko dozirati gas. Umesto preko polugica, sada je povezano sajlom. Uzas. Tako sam je kupio.

Na svaku svoju ladu sam stavio potpuno nov DAAZ karburator i nisam se pokajao.
Sa druge strane, ako ces ugradjivati plin, onda te u sustini bas briga kolika je potrosnja na benzinu i da li savrseno radi, jer ces ionako prestati da vozis na benzin.

Potrosnja 1500ccm sa DAAZ karburatorom u proseku ne prelazi 9 litara. Otvoreno 7,5l, grad 10l. Radi savrseno i vredi svaku paru. Mislices da nije tvoj auto. Naravno uz sve to treba doteci lanac i nastelovati ventile i paljenje.

Alekre

Post by Alekre »

Ja se premisljam izmedju nekog veceg dvogrlog webera i duplih horizontalaca.... Nemam pare za usisnu granu.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Skuplja grana nego karburatori. :lol: :lol: :lol:

SERZAS

Post by SERZAS »

josif visarionovic wrote:Ja stvarno ne znam da li je neko na ovom forumu radio i imao vise "klasika" od mene. Kada karburator pocne da zeza, to je kraj. Ciscenje i remont je samo produzavanje agonije i bacanje para.
No, necu vise da se ponavljam. Imam trenutno jednu ladu sa stojadinovim jednogrlim karburatorom i stvarno u startu neuporedivo bolje ide, prosto neverovatno, ali drugo grlo joj je ipak preko potrebno. Potrosnja je ista kao sa DAAZ-om, a papucica gasa je premekana, pa je jako tesko dozirati gas. Umesto preko polugica, sada je povezano sajlom. Uzas. Tako sam je kupio.

Na svaku svoju ladu sam stavio potpuno nov DAAZ karburator i nisam se pokajao.
Sa druge strane, ako ces ugradjivati plin, onda te u sustini bas briga kolika je potrosnja na benzinu i da li savrseno radi, jer ces ionako prestati da vozis na benzin.

Potrosnja 1500ccm sa DAAZ karburatorom u proseku ne prelazi 9 litara. Otvoreno 7,5l, grad 10l. Radi savrseno i vredi svaku paru. Mislices da nije tvoj auto. Naravno uz sve to treba doteci lanac i nastelovati ventile i paljenje.
Smatram da nije bitno koliko je ko imao klasika kod sebe, moze covek da ima i jednu pa da sve na njoj odradi i proveri. Govoreci - ispiranje, nepricam o tome da se rasklopi karb samo u slojeve i ispere u nekom mutnom benzinu, znam vecina maistora tako i radi, to i jeste bacanje para, ali kada se takvi radovi obave u normalnim uslovima sa nekoliko vrsta kiselina, specialnim cetkicama isciste kanali, zamene dihtunzi proveri svaki moguci luft, i kad ceo proces ide kao da se sklapa nov karb onda sve ce biti u redu. naravno taj proces kosta, i odma je pogodan da se taj karb malo usavrsi nekim obradama pri kojima povecanja potrosnje i nece biti nego ce se prosto osetiti na sagorevanju i sitnijim elementima.

Alekre>> ako govorimo o horizontalcima, prvo bi trebalo da njih kupis a onda prema njima da pravic usisnu granu. Webber 45 (dosta su pogodni za stelovanje) ili Dellorto
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

Post Reply