josif visarionovic wrote:Ja stvarno ne znam da li je neko na ovom forumu radio i imao vise "klasika" od mene. Kada karburator pocne da zeza, to je kraj. Ciscenje i remont je samo produzavanje agonije i bacanje para.
No, necu vise da se ponavljam. Imam trenutno jednu ladu sa stojadinovim jednogrlim karburatorom i stvarno u startu neuporedivo bolje ide, prosto neverovatno, ali drugo grlo joj je ipak preko potrebno. Potrosnja je ista kao sa DAAZ-om, a papucica gasa je premekana, pa je jako tesko dozirati gas. Umesto preko polugica, sada je povezano sajlom. Uzas. Tako sam je kupio.
Na svaku svoju ladu sam stavio potpuno nov DAAZ karburator i nisam se pokajao.
Sa druge strane, ako ces ugradjivati plin, onda te u sustini bas briga kolika je potrosnja na benzinu i da li savrseno radi, jer ces ionako prestati da vozis na benzin.
Potrosnja 1500ccm sa DAAZ karburatorom u proseku ne prelazi 9 litara. Otvoreno 7,5l, grad 10l. Radi savrseno i vredi svaku paru. Mislices da nije tvoj auto. Naravno uz sve to treba doteci lanac i nastelovati ventile i paljenje.
Smatram da nije bitno koliko je ko imao klasika kod sebe, moze covek da ima i jednu pa da sve na njoj odradi i proveri. Govoreci - ispiranje, nepricam o tome da se rasklopi karb samo u slojeve i ispere u nekom mutnom benzinu, znam vecina maistora tako i radi, to i jeste bacanje para, ali kada se takvi radovi obave u normalnim uslovima sa nekoliko vrsta kiselina, specialnim cetkicama isciste kanali, zamene dihtunzi proveri svaki moguci luft, i kad ceo proces ide kao da se sklapa nov karb onda sve ce biti u redu. naravno taj proces kosta, i odma je pogodan da se taj karb malo usavrsi nekim obradama pri kojima povecanja potrosnje i nece biti nego ce se prosto osetiti na sagorevanju i sitnijim elementima.
Alekre>> ako govorimo o horizontalcima, prvo bi trebalo da njih kupis a onda prema njima da pravic usisnu granu. Webber 45 (dosta su pogodni za stelovanje) ili Dellorto