Uf, poceli su i kod mene da se javljaju neki cudni zvukovi iz prednjeg trapa. Kad kazem cudni mislim na one koji se razlikuju od onih kad ode lezaj ili homo zglob. Inace oba homolineticka sam menjao u zadnjih 6 meseci a ipak se levi ponovo cuje prilikom skretanja. Zar je moguce da ode tako brzo.
Medjutim sad se cuje neko brujanje i prilikom voznje na pravcu.
Majstor nije siguran da li zvuk dolazi od lezaja, homolinetickog zgloba ili lezaja diferencijala.
A kako ja da znam ?
Svaka pomoc ili savet bi dobro dosla.
J....s majstora koji ne moze da utvrdi da li je problem do lezaja,diferencijala ili zglobova.
Zglob moze da ode ako je pukla manzetna,malo masti ubaceno,a moze i ako je bas neki fus,koji si kupio?
Za proveru lezaja najjednostavnije,podigni prvo jedan,pa drugi prednji tocak (isto vazi i za zadnje) i vrti ga,ako se cuje struganje (pod uslovom da cilindri odvajaju dobro),problem je u lezajevima,a po meni ti je to najverovatnije,ja licno nisam do sasda video samaru kojoj su otisli lezajevi diferencijala,podrazumeva se da menjac nije ostao bez ulja.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Može li neko da mi kaže od kog vozila odgovara zadnji ležaj za samaru (treba mi za moju 112) a koliko vidim isti su podimenzijama s tim da negde nalazim da je za samaru kugličasti a ja ovaj moj gledam i valjkasti je.
Nisam znao gde da okačim, ali kupio sam ovaj ležaj za prednji točak za samaru, mada je na slici 110 tako da je izgleda potpuno isti. Cena je bila 500din, jel valja ovo čemu?
Ja sam pre 15 dana kupio lezaj prednjeg tocka za Samaru i platio sam 1060 din. Prodavnica u D. Tucovica. Bilo je i jeftinijih ali su mi savetovali ovaj najskuplji.